Noordoostpolder MKB-vriendelijkste gemeente

Ophangen bord MKB-vriendelijkste gemeente
19 mrt 2019

Opnieuw is gemeente Noordoostpolder de MKB-vriendelijkste gemeente van de provincie Flevoland. De prijs werd maandagavond door regiomanager Hans Bakker van MKB-Nederland uitgereikt aan wethouder Hans Wijnants. Het is niet de enige titel, de gemeente is ook de MKB-vriendelijkste gemeente van de Regio Zwolle. Ronald de Vries, van MKB Regio Zwolle mocht deze prijs overhandigen. Dubbele erkenning voor en door de ondernemers in Noordoostpolder.

In 2016 was gemeente Noordoostpolder ook de MKB-vriendelijkste gemeente van Flevoland. Wethouder Hans Wijnants: “Van jager werden we toen de prooi, want iedere gemeente wil deze erkenning hebben. Ik ben daarom extra trots dat we deze prijs opnieuw mogen ontvangen”. De gemeente kreeg van de eigen ondernemers een gemiddeld cijfer van 7,9. Er werd gevraagd naar onder andere (telefonische en digitale) bereikbaarheid, communicatie en beleid, het imago als vestigingsplaats en de prijs-kwaliteit. Hans Bakker, regiomanager MKB Nederland: “De gemeente scoort ook hoog op de ondersteuning die zij geeft in de overgang naar duurzame vormen van energie.”

“Het is een prijs voor de hele gemeentelijke organisatie, in het bijzonder het team Economische Zaken.” zegt wethouder Hans Wijnants Hij is extra trots op de titel vanuit de Regio Zwolle. “ Dan gaat het toch om in totaal 21 gemeenten. Gemeenten die binnen de Regio Zwolle elkaar versterken en van elkaar kunnen leren. Dat wil ik ook op dit vlak; gezamenlijk het ondernemersklimaat verbeteren.”

Stimulans

De verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland. De prijs dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter MKB-beleid. Het is feitelijk een grootschalig onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten.