Noordoostpolder zoekt pleegouders

Anjo Simonse (wethouder jeugd), Astrid Damman (voorzitter de Meeuwen) en Hein Verweij (penningmeester de Meeuwen)
31 okt 2018

Samen met pleegzorgorganisatie Vitree zoekt de gemeente Noordoostpolder naar nieuwe pleegouders. Wethouder Anjo Simonse: “We vinden het belangrijk dat kinderen kunnen opgroeien in een gezin. Wanneer dat tijdelijk niet kan is het fijn als een kind zo gewoon mogelijk en in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Dichtbij familie, vriendjes en school. Daarom zijn we op zoek naar pleegouders”. Donderdag 22 november is er een vrijblijvende informatieavond in ’t Voorhuys in Emmeloord. De avond start om 19.30 uur

Wilt u weten of pleegouder zijn iets voor u is?

Mensen kunnen deeltijd of voltijd pleegouder zijn. Als pleegouder zijn er een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Eén daarvan is dat iemand tenminste 21 jaar moet zijn. Er zijn geen voorwaarden voor de samenstelling van het gezin. Pleegouders kunnen getrouwd of alleenstaand zijn, wel of geen kinderen hebben. Meer weten over pleegzorg: www.vitree.nl/voor-pleegouders

Informatieavond in ’t Voorhuys

Tijdens de avond krijgt u informatie over diverse vormen van pleegzorg, zoals langdurige pleegzorg en crisis pleegzorg. Een ervaren pleegouder vertelt over zijn ervaringen. Ook wordt uitleg gegeven over het traject om pleegouder te worden. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen. De avond start om 19.30 uur en is uiterlijk om 21.30 uur afgelopen.

Week van de pleegzorg

Aankomende week is de week van de pleegzorg. Verschillende sportverenigingen in de gemeente Noordoostpolder doneren hun sporthek om aandacht te vragen voor pleegzorg. Afgelopen zaterdag gaf wethouder Anjo Simonse samen met het bestuur van de hockeyvereniging de Meeuwen het startsein voor de wervingsactie Doneer je sporthek. ‘Natuurlijk werken we graag mee aan deze goede actie’ zegt Astrid Damman, voorzitter van de Meeuwen.

Op de foto Anjo Simonse (wethouder jeugd), Astrid Damman (voorzitter de Meeuwen) en Hein Verweij (penningmeester de Meeuwen).