Nynke Feenstra gekozen als nieuwe jeugdburgemeester

Burgemeester Harald Bouman en toekomstige jeugdburgemeester Nynke
26 jun 2019

Tijdens een spannende selectiemiddag is Nynke Feenstra (10) uit Emmeloord gekozen als nieuwe jeugdburgemeester van de gemeente Noordoostpolder. Volgend schooljaar neemt zij het stokje over van de huidige jeugdburgemeester Yorinthe de Jong.

Veel goede ideeën

Acht kinderen uit groep 7 van verschillende basisscholen gingen vanmiddag de strijd aan om de felbegeerde titel van jeugdburgemeester van de gemeente Noordoostpolder. Daarvoor lieten zij in woord en beeld zien met welk aansprekende idee zij de gemeente tijdens het schooljaar 2019/2020 willen vertegenwoordigen.

De selectiecommissie, die bestond uit burgemeester Harald Bouman, jeugdburgemeester Yorinthe de Jong en Ellen Lindenbergh, Jasper van Os en Janie van Galen namens de gemeenteraad, kozen de ideeën van Nynke. Zij wil samen de wereld een beetje beter maken. Een van haar ideeën is om leuke dingen te gaan doen met kinderen met een handicap. Ook wil ze de bezienswaardigheden in Noordoostpolder meer op de kaart zetten.

Installatie na de zomervakantie

De nieuwe jeugdburgemeester neemt het ambt pas na de zomervakantie over van Yorinthe. In de raadsvergadering van 23 september wordt zij officieel voor een jaar geïnstalleerd. De jeugdburgemeester vertegenwoordigt de kinderen uit Noordoostpolder, bijvoorbeeld tijdens Koningsdag, bij evenementen en de ontvangst van Sinterklaas. En ze kijkt samen met de gemeenteraad hoe haar idee verder uitgewerkt kan worden.

Uw Reactie
Uw Reactie