Poldertoren 20 maart weer extra stembureau

Poldertoren
14 feb 2019

In de week van 25 februari valt er bij veel inwoners weer een enveloppe met stempassen op de deurmat. Hiermee kan op 20 maart gestemd worden voor de Provinciale Staten van Flevoland en het algemeen bestuur van Waterschap Zuiderzeeland. Net als vorig jaar is in Noordoostpolder een bijzonder extra stembureau aangewezen, namelijk de Poldertoren in Emmeloord. Op de begane grond wordt het stembureau ingericht. Wie na het stemmen over Noordoostpolder wil uitkijken, kan naar het platform op de hoogste etage.

Toegankelijkheid stembureaus

Naast de Poldertoren kan er 20 maart van 07.30 tot 21.00 uur gestemd worden op 25 locaties, verspreid over Noordoostpolder. De gemeente zorgt dat de stembureaus voor iedereen zo goed mogelijk toegankelijk zijn. Inwoners die extra hulp nodig hebben om in het stembureau te komen, kunnen met de gemeente contact opnemen.

Informatie over de verkiezingen

Via noordoostpolder.nl/verkiezingen kunnen inwoners een vervangende stempas of kiezerspas aanvragen en een volmacht regelen. Ook staat daar een overzicht van alle stembureaulocaties in Noordoostpolder.

Op flevoland.nl/verkiezingen (provincie) en zuiderzeeland.nl/verkiezingen (waterschap) is informatie te vinden over deze verkiezingen en de deelnemende partijen. Ook kunnen inwoners hier een stemwijzer invullen. Aan de hand van de stemwijzer kunt u ontdekken welke politieke partij het best bij uw mening past. De stemwijzer van de provincie is afgelopen dinsdag gelanceerd en vanaf maandag 18 februari staat die van het waterschap online.