Politie partner Smart Mobility Centrum in Marknesse

Overeenkomst samenwerking MITC
20 aug 2021

Op 19 augustus tekende de politie en de politieacademie de intentieverklaring om als partner toe te treden aan het Smart Mobiliteit en Infrastructuur kennis- en testcentrum in Marknesse. Hiermee heeft de Politie aangegeven het Centrum voor Handhaving en Mobiliteit Lelystad naar het MITC Marknesse te willen verplaatsen en samen met NLR, DNW en RDW het innovatieve kennis- en testcentrum te bouwen op het gebied van slimme mobiliteit en infrastructuur.

Samenwerking partners

De nauwe samenwerking met RDW, Stichting Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) en de Stichting Duits-Nederlandse Windtunnels (DNW) brengt een unieke kans om optimaal gebruik te maken van elkaars aanwezigheid, faciliteiten en kennis. De partijen realiseren samen een mobiliteitscentrum voor het testen en certificeren van slimme multimodale mobiliteitsoplossingen, het doen van gepast onderzoek en het delen van kennis.

Toetreding politie

De politie is op zoek naar een nieuwe locatie voor het Centrum van Handhaving en traint vooralsnog in Lelystad naast het RDW-terrein.  “Voor de Politieacademie is het van belang om goed samen te werken op het gebied van opleiding en training rondom mobiliteit. Dit doen we al op verschillende plekken in Nederland. We zien het als een groot voordeel dat dit nu ook in de buurt van de huidige locatie in Lelystad mogelijk wordt,” aldus Gerrit den Uyl (directeur Politieacademie).

MITC

Door het aanbieden van hun specifieke dienstverlening en kennis op het gebied van mobiliteit en infrastructuur op één locatie zijn de testfaciliteiten vooruitstrevend en innovatief. “Het MITC biedt een breed aanbod van testen en experimenteren met smart mobility tot en met de toepassing in de dagelijkse praktijk. Een breed aanbod wat nog nergens in Nederland en zelfs Europa zo mooi samen komt,” aldus gedeputeerde Jan de Reus van de provincie Flevoland.

Uw Reactie
Uw Reactie