Rook- en stookverbod openbare ruimte

Rook- en stookverbod openbare ruimte
31 jul 2018

Per direct is er een algeheel rook- en stookverbod in Noordoostpolder van kracht. Al lange tijd is het droog in de natuur, waardoor het risico op natuurbranden groter wordt. De verwachting is dat de komende weken het neerslagtekort aanhoudt. Open vuur en roken vormen een groot risico op het ontstaan van een natuurbrand. Daarom heeft het college besloten een rook- en stookverbod in te stellen. Het verbod geldt tot nader bericht.

Het is verboden in de openbare ruimte vuur te stoken

Vanwege de actuele droge weersomstandigheden geldt een verbod voor het gebruik van kaarsen, fakkels en sfeervuren zoals vuurkorven of kampvuren. Er geldt ook een verbod voor roken, koken, bakken en braden. Dit geldt voor alle buitengebieden, recreatiegebieden, bossen, agrarische terreinen, parken, bermen en oevers met gras, planten en gewassen. Het verbod is ook van kracht voor mensen en organisaties die eerder een ontheffing kregen voor het stoken van vuur. De gemeente baseert zich bij dit verbod op artikelen uit de Algemene Plaatselijke Verordening Noordoostpolder (APV).

Let ook op bij priv├ęgebruik en beperk het gebruik van vuur

We vragen iedereen om alert te blijven bij gebruik van warmtebronnen bij u thuis. Let bij het gebruik van barbecues en sfeervuren op voldoende maatregelen en zet bijvoorbeeld een emmer water of zand klaar.