Scholieren ontwerpen VO-Campus!

Foto opening tentoonstelling VO-campus 3 februari
3 feb 2020

“Onze ambitie is niet gering. Samenwerking staat daarbij voorop. Wij geloven dat de VO-Campus gaat bijdragen aan een gezond en uitdagend leerklimaat in onze gemeente. Samen met de scholieren van nu zetten we ons maximaal in om onze ambitie te realiseren”, aldus wethouder Hans Wijnants. Het afgelopen jaar  waren de scholieren van de Bonifatius mavo, het Tienercollege, Emelwerda en Zuyderzee Lyceum in Emmeloord druk bezig met een visie voor de Campus, een locatiekeuze en het ontwerp van binnen en buiten. Het realiseren van een VO-Campus is een investering in de toekomst van de jeugd voor de komende 40 jaar. Wat is er nu leuker dan de jongeren zelf te laten meedenken over de invulling!

Opdracht: Ontwerp VO-Campus voor de toekomst!

Gemeente en scholen zijn het erover eens dat een gezamenlijke VO-Campus veel voordelen kan bieden. De scholen blijven dan aparte instellingen met een eigen aanbod, maar komen grotendeels centraal op één locatie. Doel is het voortgezet onderwijs in Noordoostpolder passend te huisvesten: efficiënt, eigentijds, toekomstbestendig, uitwisselbaar en onderwijskundig weer van deze tijd. Scholieren kregen deze opdracht mee en gingen aan de slag!

Opening tentoonstelling VO-Campus

Verschillende uitgewerkte opdrachten van de scholen zijn verzameld en omgezet in een tentoonstelling. De komende 3 weken kan iedereen tijdens openingsuren van het gemeentehuis deze tentoonstelling bezoeken. Wethouder Hans Wijnants opende de tentoonstelling en gaf aan dat de input van leerlingen heel belangrijk is voor het voortgezet onderwijs én de gemeente Noordoostpolder. Veel scholieren kwamen met voorstellen die uitnodigen om te leren, creëren en inspireren op de VO-Campus.

Stoere, strakke en mooie VO-Campus met relax-ruimtes

Campus-tuin, stoer, strak en mooi interieur, relax-ruimtes én ruimte om met mobieltjes bezig te zijn, milieu-vriendelijke gebouwen en meubelen: alles komt voorbij op de mood-boards, maquettes en andere uitwerkingen. De leerlingen die hieraan hebben gewerkt, geven aan blij te zijn dat ze mee mochten denken over de toekomstige VO-Campus. De leerlingen van het Tienercollege hopen nog zelf op de nieuwe, mede door hun uitgedachte, VO-Campus te mogen zitten.

Tentoonstelling 3 weken beschikbaar

Tot en met 24 februari kan iedereen de tentoonstelling bezichtigen.

Uw Reactie
Uw Reactie