Start dienstverlening Kredietbank Nederland

Wethouder Marian Uitdewilligen en Hans van der Meulen, algemeen directeur van Kredietbank Nederland ondertekenen samenwerkingsovereenkomst
26 jun 2020

Inwoners met schulden kunnen vanaf komende week terecht bij de Kredietbank Nederland. Vanaf 1 juli voeren zij de schuldhulpverlening uit in de gemeente Noordoostpolder. Voorheen konden inwoners terecht bij de Gemeentelijke Kredietbank Assen (GKB). Inwoners die al in een traject zitten bij de GKB, kunnen dit traject afronden. De GKB start vanaf 1 juli geen nieuwe trajecten meer op in Noordoostpolder.

Ondersteunen om schulden te voorkomen

Gisteren ondertekenden Hans van der Meulen, algemeen directeur van Kredietbank Nederland en wethouder Marian Uitdewilligen de samenwerkingsovereenkomst. Wethouder Marian Uitdewilligen: ”Hoewel de gemeente uitkijkt naar een prettige samenwerking, hoop ik dat weinig inwoners in Noordoostpolder van deze diensten gebruik hoeven te maken. Het is het mooist als schulden zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden door tijdige en laagdrempelige ondersteuning bij financiële problemen. Daar zetten we als gemeente op in. We willen dat iedereen in Noordoostpolder mee kan doen.”

Ondersteuning of schuldhulpverlening nodig?

Vanaf september wil de gemeente een laagdrempelig zorgloket inrichten, waar inwoners met alle sociale, maar ook financiële vragen en ondersteuning terecht kunnen. Inwoners die het nu financieel moeilijk hebben kunnen contact opnemen met de gemeente via  (0527) – 63 39 11. Of wanneer er schulden zijn direct met de Kredietbank Nederland: 088-6262777 of info@kbnl.nl. Aanmelden voor schuldhulpverlening kan ook via deze link: https://www.kredietbanknederland.nl/aanvraag-hulp.

Uw Reactie
Uw Reactie