Tesselaar genomineerd voor Participatiepenning

v.l.n.r: Rick Tesselaar, Wethouder Hans Wijnants, Lyan van der Horst van de WerkCorporatie, Jantine Veltink van Tesselaar en Karolien Tesselaar
28 feb 2019

“Meer dan verdiend.” Dat vindt wethouder Hans Wijnants van de nominatie van Tesselaar Alstroemeria uit Luttelgeest voor de Participatiepenning. Tesselaar is de grootste Alstroemeriakweker in Europa en zet zich sinds 1996 in voor wie geen baan heeft. “De jarenlange zorgzame inzet en betrokken bedrijfsvoering verdienen de volle schijnwerpers.”

Van aparte productielijnen tot hond Bente

Begon het bedrijf ruim twintig jaar geleden met een werkervaringsproject, inmiddels is het bedrijf zo ingericht dat er altijd ruimte is voor wie meer begeleiding nodig heeft. Wie geen hele dagen kan werken, is bijvoorbeeld welkom op de mama- of papalijn en wie even rust nodig heeft, laat hond Bente uit. Zo krijgen kandidaten van de WerkCorporatie - met en zonder arbeidsbeperking - alle kans op het vinden van werk. Rick Tesselaar, directeur: "Dat wij dagelijks Alstroemeria's mogen produceren is leuk, maar het is nog leuker dat ook kandidaten van de WerkCorporatie hun steentje bijdragen."

Blij met de nominatie

Tesselaar: "Wij vinden het erg leuk om genomineerd te zijn. Onze bloemen worden vervoerd naar de veilingen in het westen en gaan de hele wereld over. Lokaal zijn er natuurlijk wel bloemisten die onze bloemen hebben staan, maar voor de buitenwereld is niet erg zichtbaar hoe groot ons product is." Wethouder Wijnants herkent dat: "Lokaal merken we er amper iets van. Terwijl het juist een fantastisch exportproduct is en een bedrijf om trots op te zijn.”

Bekendmaking

Op 12 april 2019 wordt bekendgemaakt wie de Participatiepenning heeft gewonnen. Dat gebeurt tijdens het ondernemersevent van de Stichting Flevopenningen bij de Duits Nederlandse Windtunnel (DNW) in Marknesse. Uit elke Flevolandse gemeente is een bedrijf genomineerd.

Noordoostpolder is dit jaar gastgemeente van het event. Een speciale editie dit jaar. Niet alleen bestaat het evenement 15 jaar, er is voor het eerst een inhoudelijk middagprogramma aan gekoppeld. Wethouder Wijnants: “Tijdens het programma laten we ondernemers kennismaken met elkaar en met de onverwachte kanten (en bedrijven) van  Noordoostpolder.” Het middagprogramma vindt plaats op een exclusieve boottocht op de driemaster ‘De stedenmaeght’; een reis van droom naar daad’. Hoe maak je een innovatie waar?   

RWF en de WerkCorporatie

De Participatiepenning wordt mogelijk gemaakt door het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). In het RWF werken gemeenten en sociale partners samen aan de realisatie van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De WerkCorporatie zit samen met de gemeente in het RWF omdat het voor de gemeente kandidaten met een bijstandsuitkering en arbeidsbeperking naar werk begeleidt.