Veteraan Rick Torenstra spreekt op Veteranendag

Rick Torenstra
2 jul 2019

Veteraan Rick Torenstra (34) raakte bij een zelfmoordaanslag in Afghanistan blind aan één oog. Noodgedwongen moest hij zijn militaire carrière opgeven. Op zaterdag 6 juli 2019 vertelt hij zijn verhaal op Veteranendag Noordoostpolder. In zijn lezing vertelt Rick Torenstra hoe het was in Afghanistan, wat de zelfmoordaanslag met hem gedaan heeft en hoe hij zijn leven daarna heeft ingericht. Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij te zijn. De lezing start om 14.00 uur in ’t Voorhuys.

Invictus Games

Veteranen die zware verwondingen opliepen tijdens hun uitzending, krijgen bij thuiskomst vaak te maken met een nog zwaardere uitdaging. Een meestal zeer langdurig revalidatieproces. Een weg vol hobbels. Rick Torenstra  heeft uiteindelijk door middel van sporten zijn draai weer gevonden en probeert zo met positieve energie verder te gaan. Dankzij zijn zwemploeg vond hij het teamgevoel weer terug. In 2018 deed hij voor de tweede keer mee aan de Invictus Games. De Invictus Games is een internationaal sportevenement, opgericht door de Britse prins Harry, voor militairen die tijdens de dienst gewond raakten. In 2020 vinden de games plaats in Den Haag.

Elk jaar staan we stil bij onze veteranen

Sinds 2009 organiseert Veteranenplatform Noordoostpolder samen met de gemeente jaarlijks de Veteranendag. Op deze dag komen de veteranen samen en staan we stil bij de inspanning die veteranen hebben geleverd en nog steeds leveren. Sinds 1940 heeft Nederland ruim 650.000 militairen ingezet tijdens drie oorlogen en bijna honderd vredesmissies. Op Veteranendag bedanken we de veteranen in Nederland die zich hebben ingezet en nog steeds inzetten in dienst van de vrede.

Uw Reactie
Uw Reactie