Voor elk bezoek milieustraat € 2,- cadeau

Actie milieustraat, ontvang € 2 voor elk bezoek milieustraat
1 nov 2018

Vanaf vandaag krijgen alle inwoners per bezoek aan de milieustraat een waardebon van € 2,- cadeau. Deze is te besteden in de webshop van HVC op hvcgroep.nl/webshop. Wethouder Anjo Simonse en raadslid Johan Goos geven op zaterdag 3 november om 10 uur het startsein voor deze actie. "We kunnen het belang van afval scheiden niet genoeg benadrukken. Met deze actie willen we de milieustraat extra onder de aandacht brengen," aldus wethouder Anjo Simonse.

Het belang van afval scheiden

Grof afval vormt de basis voor nieuwe producten. Meer dan 70% van het afval dat de milieustraat inzamelt, wordt hergebruikt. Zo wordt een kapotte tuinset weer een nieuw raamkozijn en oude rubberen autobanden weer rubberen tegels in de speeltuin. Daarom is het zo belangrijk dat grof afval naar de milieustraat gebracht wordt, alleen dan kan het gerecycled worden.

Van biozakje tot design prullenbak

Het komende jaar ontvangen alle inwoners per bezoek aan de milieustraat een waardebon van € 2,-. De waardebonnen zijn te verzilveren in de webshop met een maximum van 10 bonnen per adres. Inwoners kunnen producten kopen die handig én goed zijn voor het milieu. Van biozakjes tot design prullenbak, van foodhugger tot douchecoach. De actie loopt tot 1 november 2019.