‘Welkom in Noordoostpolder’ op de mat

(v.l.n.r.) Hans Wijnants (wethouder, gemeente Noordoostpolder), Linda Litjens (Visit Flevoland), Norbert Kwint (Natuurmonumenten)
27 mrt 2019

Hét magazine dat inspiratie geeft voor een dagje uit of een vakantie in Noordoostpolder valt weer op de mat. Op woensdag 27 maart wordt ‘Welkom in Noordoostpolder’ huis-aan-huis verspreid. Want het zogenoemde toeristische magazine is niet alleen voor de toerist ‘van buiten’ interessant. “De Noordoostpolder biedt juist ook onze eigen inwoners veel. Een dagje Orchideeënhoeve, het nummer 1 uitje van Flevoland of een wandeling in het Waterloopbos bij het nieuwe Deltawerk//. En vergeet al die leuke evenementen niet”, aldus wethouder Hans Wijnants. Op de losse toeristische kaart staan de evenementen en mooie routes. Deze kaart is gratis af te halen bij o.a. de VVV I-points en het gemeentehuis.

TOP’s

Niet alleen via de toeristische kaart vind je mooie routes. Ook worden er dit jaar drie Toeristische Overstap Punten (TOP) geplaatst; in het Kuinderbos, het Waterloopbos en op Schokland. Een TOP is een startpunt vanuit waar je leuke themaroutes kunt wandelen of fietsen. De informatiezuil is voorzien van een kaart met routes, achtergrondinformatie en tips. De TOP’s en andere (toeristische) plekken vertellen samen het verhaal van Noordoostpolder.

Rotterdamse Hoek

Ook de Rotterdamse Hoek vertelt een stukje van ‘het verhaal van Noordoostpolder’. De plek waar het puin van de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam naar toe is gebracht. In samenwerking met het Waterschap wordt in april een gedicht over de bombardementen geplaatst op de lichtopstand. Ook wordt de plek voorzien van een trapzuil met gesproken informatie over de geschiedenis van en natuur nabij de Rotterdamse Hoek. Deze bijzondere plek is een mooi rustpunt op de fietsroute van Urk naar Lemmer.

Magazine niet ontvangen?

Dan kunt u het magazine gratis ophalen bij o.a. het gemeentehuis of bij één van de VVV I-points. Waar deze zijn, staat op www.vvvnoordoostpolder.nl.

Het magazine is voor twee jaar: 2019 en 2020. In 2020 wordt wel een nieuwe toeristische kaart gemaakt met leuke evenementen en routes.