Zomerpret met een klein budget

Illustratie van spelende kinderen
15 jul 2020

Door de coronamaatregelen ziet de vakantie er voor velen anders uit dan we gewend zijn. Misschien hadden jullie een vakantie gepland of leuke uitstapjes die nu niet door gaan of onzeker zijn. In Noordoostpolder zijn deze zomer ook tal van leuke activiteiten te doen. Speciaal voor inwoners met een klein budget en inwoners met een Meedoenbon een aantal ideeën op een rij. Natuurlijk is dit geen volledig overzicht. Ook op bijvoorbeeld de websites of Facebookpagina’s van de dorpen kunt u activiteiten vinden.

Museum Schokland, leuk voor jong én oud

Ga op expeditie en ontdek Schokland in de IJstijd. Voor volwassenen is er de Kunstwandeling EB, langs het werk van 14 kunstenaars. Met uw Meedoenbonnen kunt u een gezinspas aanschaffen waarmee u samen met uw kinderen een aantal keren toegang hebt tot het museum. Plan uw bezoek via www.museumschokland.nl

Strandhoeve, verdwalen in het Maisdoolhof

Een heerlijk dagje uit voor het hele gezin! Ontdek drie maisdoolhoven, verken het blote-voetenpad en test uw evenwicht op de touwbrug over het water. Met Meedoenbonnen kunt u een gezinspas aanschaffen.

Openbare bibliotheek – Zomerweek 20 – 23 juli

Voor kinderen van 7 t/m 13 is er de Zomerweek in FlevoMeer Bibliotheek Emmeloord en Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Dit is gratis op vertoon van een Meedoenbon. Hier vind je meer informatie over de zomerweek. 

Leuke gratis activiteiten

Gratis (digitale) boeken lezen?

Dat kan via de Online bibliotheek. Kinderboeken, maar ook licht leeswerk voor volwassenen. Nooit een boete, want als de leentermijn is verstreken, verdwijnen ze uit uw lijst.

De buitenspeelkaart.nl

Laat uw kinderen lekker buiten spelen deze zomer. Op www.buitenspeelkaart.nl kunt u alle speel- en sportplekken in onze gemeente vinden. Is uw kind op de ene plek uitgespeeld of is het te druk? Dan zoekt u hier gemakkelijk een andere plek. Op de website van de Buitenspeelkaart leest u ook leuke speeltips van Jantje Beton.

Zomertour voor kinderen

Carrefour organiseert samen met stichting Vakantieactiviteiten en stichting Huttenbouwweek de Zomertour voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Ze komen langs in alle dorpen en verschillende wijken. Kijk voor meer informatie op sportinnop.nl/carrefour-zomertour. Aanmelden is verplicht, meedoen is gratis.

Kuinderbos, bekijk de zandsculpturen

In het Kuinderbos kunt u gratis langs de zandsculpturen wandelen met als thema 75 jaar vrijheid. Of ga op speurtocht over het 7-dwergenpad. Bekijk de Corona-maatregelen op de website van Staatsbosbeheer.

Leuke plekken om te fietsen, wandelen of varen in Flevoland

Op zoek naar een leuke plek om te fietsen, wandelen, varen of zwemmen? Op de Mooi Flevoland gebiedenkaart vind je ook mooie plekken in Noordoostpolder! 

Activiteiten voor een kleine prijs

11-Beaufort

Ontdek de kracht van de wind en ga op speurtocht in de wereld van de windturbines. Toegang is € 3 per persoon en € 1 voor kinderen tot 12 jaar.

Kuinderbos – Kabouterdiploma

Jonge kinderen 3 t/m 6 jaar kunnen hun kabouterdiploma halen op het Kabouterpad. Meedoen is € 6 per kind, inclusief gevulde knapzak, diploma en na afloop broodjes bakken op het kampvuur. Reserveren is verplicht. Bekijk de Corona-maatregelen op de website van Staatsbosbeheer.

Openstelling tuinen

De Stekkentuin, de Tuinen van Lipkje Schat, de Goldhoorn Gardens en de Pegasushof zijn deze zomer weer open. Kijk op de websites voor speciale themaweekenden. Toegang is € 3 per tuin.

Workshops Roofvogelhoeve

Tussen 12 juli en 26 augustus kunt u iedere zondag genieten van een demonstratie bij de Roofvogelhoeve.  Iedere woensdag verzorgen zij een workshop voor kinderen. Kijk hier voor meer informatie.

Uw Reactie
Uw Reactie