Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Ondernemersontbijt 21 september 2023

Circulaire economie: een hot-topic!

Op donderdag 21 september organiseert gemeente Noordoostpolder het ondernemersontbijt. Ook jij bent uitgenodigd!

Programma

07.30 uur Ontvangst met ontbijtbuffet
08.00 uur Welkomstwoord
08.10 uur Gastspreker Thomas Rau
09.00 uur Afsluiting en mogelijkheid tot netwerken

Thomas Rau

Thomas Rau is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is ‘guided by the future’. Hij laat zich in al zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat op dit moment haalbaar is. Hij levert al jaren een grote bijdrage aan de nationale en internationale discussie over duurzaamheid, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur en aan de vraag hoe te handelen in het licht van de huidige grondstoffen schaarste.

Circulaire economie

Tien jaar geleden nog bijna onbekend is de ‘circulaire economie’ inmiddels een ‘hot-topic’. Maar zoals altijd bij nieuwe begrippen: de manier hoe wij ze begrijpen bepaalt hun effect – vooral op lange termijn. Wetenschappers hebben inmiddels 114 verschillende definities gevonden van de term ‘circular economy’.
Van bezit naar gebruik – Het idee dat louter het scheiden van eigendom en gebruik voldoende is om circulair te zijn, is een van de grootste misverstanden rondom de circulaire economie. Maar wat is nou wel de kern van de circulaire economie?

Locatie

Het ondernemersontbijt op donderdagochtend 21 september is in het gemeentehuis in Emmeloord (Harmen Visserplein 1, 8302 BW Emmeloord). 

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Thomas Rau - ©Jaap Vork