Ondersteuningsverklaring afleggen

Nieuwe partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezing moeten ondersteuningsverklaringen inleveren. Een ondersteuningsverklaring is een schriftelijke verklaring van een kiesgerechtigde die deelname van een partij aan de verkiezing ondersteunt. Voor het afleggen van een ondersteuningsverklaring voor een nieuwe politieke groepering kunt u van 4 januari tot en met 1 februari terecht bij de gemeente.

Voor het afleggen van een ondersteuningsverklaring maakt u een afspraak. Een afspraak maken kan van maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.30 uur. Op vrijdag kan dit van 08.30 tot 12.00 uur. Is het niet meer mogelijk om een afspraak te maken voor het moment dat u kunt? Dan kunt u zonder afspraak naar het gemeentehuis komen. Door corona is wachten in het gemeentehuis niet mogelijk. Het kan zijn dat u gevraagd wordt even buiten te wachten.

De ondertekening

De ondersteuningsverklaring ontvangt u van de politieke groepering die u wilt steunen. U ondertekent het formulier in bijzijn van de ambtenaar. Nadat de medewerker uw ondersteuning heeft gecontroleerd en geregistreerd, krijgt u het formulier gewaarmerkt terug. Het formulier levert u in bij de partij.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website van de kiesraad.

  • Ingevulde ondersteuningsverklaring
  • Geldig identiteitsbewijs
Uw Reactie
Uw Reactie