Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Opening bedrijventerrein De Munt B

15 september 2023
Nieuws

Op de foto staan van links naar rechts: Dim-Jan de Visser, Henk Dijksma, wethouder Linda Verduin, Schelto Bus Verbruggen en Maarten Verbruggen.

Donderdag 14 september 2023 heeft wethouder Linda Verduin het nieuwe bedrijventerrein De Munt B geopend. Ter plekke ondertekende ze de eerste verkoopovereenkomsten voor kavels op het bedrijventerrein. Wethouder Verduin: “De Munt B is vooral bedoeld om bestaande bedrijven in de Noordoostpolder groeimogelijkheden te bieden. Maar er is ook ruimte voor nieuwe bedrijven.” De bouw gaat binnenkort van start. De eerste ondernemer is al bezig met de voorbereidingen.

Het nieuwe bedrijventerrein sluit direct aan op het bestaande bedrijventerrein De Munt en ligt aan de oostzijde van de A6. Het totale uitgeefbare terrein is ongeveer 45 hectare groot, onderverdeeld in kavels met zicht op de snelweg, kavels met zicht op de provinciale weg en kavels in het middengebied. 

Het bestemmingsplan voor het bedrijventerrein biedt veel flexibiliteit op het gebied van de aanleg van infrastructuur en de verkaveling van het bedrijventerrein. De kavelgrootte varieert tussen ongeveer 3.000 vierkante meter en 50.000 vierkante meter.