Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Programmamanager leefbaarheid & wonen

Het cluster Beleidsontwikkeling van de gemeente Noordoostpolder zoekt een programmamanager leefbaarheid & wonen.

Uren per week28 - 36 uur
Salarisniveaumax. € 6.777,-
IKB17,05 %
Reiskosten woon-werk€ 0,23 per kilometer
Contracttijdelijk, met uitzicht op vast

De gemeente Noordoostpolder (ca. 50.000 inwoners) is op alle vlakken een interessante gemeente. We hebben mooie uitdagingen waar jij onderdeel van uit kan gaan maken. De gemeente Noordoostpolder is bijzonder te noemen. Een groot landelijk gebied met veel bedrijvigheid en diversiteit. Daarin 10 dorpen en Emmeloord als centraal middelpunt. Onze samenleving is sterk en men kijkt naar elkaar om. Het is goed leven in de Noordoostpolder. 

Tegelijkertijd staat ook Noordoostpolder voor een grote woningbouwopgave. We bouwen voor de autonome groei de komende jaren ruim 3.000 woningen en met de komst van de Lelylijn bouwen we nog eens 5.000 woningen extra. Deze woningbouwopgave laten we hand in hand gaan met het verder bouwen aan onze samenleving. Wonen is immers meer dan een huis. Daarom pakken we sinds begin dit jaar Leefbaarheid en Wonen programmatisch op en zorgen we dat het naar de toekomst toe prettig wonen, werken én leven blijft!. 

Aan jou de mooie taak om dit programma door te ontwikkelen en er leiding aan te geven. 

Pioniers hebben hier van water, land gemaakt, 80 jaar geleden. Avonturiers brachten dit gebied tot leven. Mensen zoals jij ontdekken dagelijks hun toekomstige werkplek hier.

HALLO, wij zijn gemeente Noordoostpolder. Bij ons werken is niet voor iedereen. Doe jij je werk met Hartstocht, ga jij het Avontuur niet uit de weg, ben je Leergierig, heb je het Lef om het anders te doen én Ontmoet je graag collega’s, inwoners en ondernemers?

Je krijgt hier de ruimte om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen. Om te groeien. Je werkt samen met professionals en kan pionieren. We doen hier de juiste dingen; dat doen we open en transparant. En we nemen de verantwoordelijkheid voor onze beslissingen. Het is mooi om dicht op de samenleving te mogen werken. We hebben het hier goed voor elkaar!

Als programmamanager geef jij leiding aan het complexe programma Leefbaarheid & Wonen. Er ligt al een procesvoorstel, routekaart en een team met enthousiaste collega’s uit de verschillende disciplines is aangehaakt, maar er is zeker ruimte om daar je eigen draai aan te geven. Ook de omgevingsvisie met de lange termijn ambities voor Noordoostpolder is bijna klaar. 

Jij bent de verbindende factor tussen de strategische ambities en de uitvoering, buiten en binnen de organisatie en ligt de verbinding met politiek en bestuur. Jij bent de spin in het web en kan opereren in de verschillende belangen binnen complexe situaties. Jouw ervaring en senioriteit zorgt voor beweging op deze onderwerpen. Op grote lijnen ben jij bezig met:

 • De doorontwikkeling van het programma Leefbaarheid & Wonen;
 • Dagelijks managen van het programma;
 • Samenwerking onderhouden met andere clusters;
 • Verder verankeren van de begrippen ‘Leefbaarheid’ en ‘Bouwen aan een samenleving’ binnen de gemeentelijke organisatie;
 • Adviseren over inzet van mensen en middelen;
 • Adviseren van college, management en directie.

Je beschikt over een afgeronde HBO of WO opleiding. Je hebt ervaring als senior projectleider of programmamanager. Uit jouw cv blijkt vanzelfsprekend een duidelijke affiniteit met het onderwerp Leefbaarheid en Wonen. Je bent communicatief sterk en een echte teamspeler. Als je ervaring hebt in een overheidsorganisatie is dat een pré. 

Je komt te werken in het cluster Beleidsontwikkeling. Dit cluster geeft richting aan zowel de sociale als ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente. Het werk wordt in drie programma’s opgepakt: Leefbaarheid & Wonen, Klimaat & Energie en Welzijn. Je zal als programmamanager veel samenwerken met de programmamanagers van de andere programma’s, jullie zorgen samen voor verbinding in de verschillende onderwerpen.

 • ruimte voor groei en ontwikkeling;
 • een salaris van maximaal € 6.777,- (schaal 12) bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao Gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie;
 • deelname aan de pensioenregeling van het ABP;
 • een reiskostenvergoeding woon-werk van € 0,23 per kilometer;
 • variabele werktijden onafhankelijk van plaats en tijd, dus ook mogelijkheden om thuis te werken. De vergoeding voor thuiswerken bedraagt € 3,- per dag;
 • onze organisatie kent een ruime verlofregeling en het IKB biedt je de mogelijkheid om ruim 5 weken bij te kopen;
 • een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar; deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wil je meer weten over deze functie?

Arend van Dijk, manager Beleidsontwikkeling kan je alles vertellen over deze functie. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 18 10 58 58.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op Sanne of Gabe van het team recruitment via recruitment@noordoostpolder.nl

Ben jij de persoon die we zoeken?

Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “Solliciteren”.

Een assessment maakt deel uit van de procedure.

Kom je bij ons werken, dan vragen we een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). 

De vacature staat open zolang deze online staat.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Vragen? Neem contact op met

RecruiterSanne Lageveen 
☎ telefoonnummer06 18 10 57 84
✉ emails.lageveen@noordoostpolder.nl