Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Projecten weg en wijk

Informatie over de projecten waar de gemeente op dit moment mee bezig is. Dit kan informatie zijn over de verschillende fases: de planfase, de ontwerpfase en de uitvoeringsfase. U vindt informatie over het lopende en daaropvolgende jaar. 

Heeft u vragen over de projecten dan kunt u contact opnemen met de projectleider. De naam van de projectleider vindt u bij de informatie over het project. Telefoon: 0527 63 39 11.

Onderhoud bomen

Vanaf 20 februari start gemeente Noordoostpolder met het snoeien van bomen in de dorpen. In totaal gaat het om 4714 bomen. Ook worden er ongeveer 87 straat- en laanbomen in de hele gemeente gekapt. Dit is nodig vanwege ziekte of ouderdom.

Snoeiwerk bestaat bij volwassen bomen uit het verwijderen van dode, zieke en slecht aangehechte takken. Jonge bomen snoeien we tot op de vereiste doorrijhoogte. Wanneer we bomen moeten kappen, planten we als het mogelijk is ook weer bomen terug. Soms kunnen we niet herplanten omdat de plek van de gekapte boom te klein is of de omgeving niet geschikt is.

In onderstaand schema staat in welke plaats en wanneer we gaan snoeien en kappen.

Plaats Weeknummer
Marknesse 8 tot en met 11
Kraggenburg 9 tot en met 12
Ens 11 tot en met 14
Nagele 13 tot en met 16
Tollebeek

15 tot en met 18

Espel 17 tot en met 19
Creil 18 tot en met 20
Rutten 19 tot en met 21
Bant 20 tot en met 22
Luttelgeest 21 tot en met 22
Bomen kappen 12 tot en met 17

Op de kaart Onderhoud aan bomen kunt u in uw wijk zien welke bomen gesnoeid of gekapt worden.