Regiotaxi

Soms lukt het iemand niet om binnen de Noordoostpolder te reizen, ondanks het openbaar vervoer en/of de hulp van familie en vrienden. Dan kan een aanvullende voorziening van de gemeente nodig zijn. Als u in aanmerking wilt komen voor een pas voor de regiotaxi kunt u contact opnemen met het sociaal loket van de gemeente.

Coronavirus

De uitbraak van het coronavirus heeft invloed op het vervoer met Regiotaxi Flevoland. Om de verdere verspreiding van het virus in Flevoland te voorkomen, volgt Regiotaxi Flevoland de richtlijnen van het RIVM. Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts mag u niet reizen met de Regiotaxi. Antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus staan op rivm.nl.

Voor het reizen met Regiotaxi Flevoland gelden een aantal aangepaste maatregelen. Daarmee kunnen reizigers op een verantwoorde en veilige manier worden vervoerd.

Medisch mondkapje verplicht in Regiotaxi

Vanaf maandag 8 februari 2021 is het dragen van een medisch (of chirurgisch) mondkapje verplicht in de Regiotaxi. Het gaat om een mondneusmaskers van type II of type IIR. De norm II of IIR staat meestal op de verpakking, niet op het masker zelf. Ook de chauffeurs dragen zo’n masker. Tijdens de gehele reis bent u verplicht om het kapje op de juiste manier te dragen, anders kan de chauffeur u niet veilig naar uw bestemming vervoeren.

Verkrijgbaar via de chauffeur

Het medisch mondkapje is nu nog niet bij de apotheek verkrijgbaar. Daarom is het medisch mondkapje vanaf maandag 8 februari gratis verkrijgbaar bij de chauffeur van Regiotaxi Flevoland. Dit geldt alleen voor reizigers die een rit met de Regiotaxi gereserveerd hebben. Vraag aan de chauffeur een medisch mondkapje als u instapt voor uw reis. De gratis verstrekking van medische mondkapjes duurt totdat medische mondkapjes goed verkrijgbaar zijn.

Algemeen

 • De vervoerder zorgt ervoor dat de algemene hygiënemaatregelen worden nageleefd.
 • De instellingen en andere organisaties waar vandaan of waar naar toe reizigers worden vervoerd, zijn verantwoordelijk voor de naleving van de richtlijnen en afspraken die daar gelden.
 • Reizigers en begeleiders volgen de adviezen van het RIVM op voor het vervoer van en naar een andere locatie. Dit betekent dat iedereen met corona-gerelateerde klachten niet kan reizen met Regiotaxi Flevoland.
 • U zorgt ervoor dat u klaarstaat voordat de chauffeur komt voorrijden.
 • U volgt de aanwijzingen van de chauffeur en bewaart zoveel mogelijk de afstand van 1,5 meter.

Maatregelen in het vervoer

 • Bij het reizen met Regiotaxi Flevoland bent u verplicht om een medisch mondkapje te dragen. Dat geldt ook voor de chauffeur. De chauffeur draagt een medisch mondkapje.
 • Heeft u een medische indicatie waarom een mondkapje voor u niet mogelijk is, dan moet u dat bij de reservering van de rit aangeven.
 • Bij de aanvraag van een rit vraagt het callcenter u altijd of u corona-gerelateerde klachten heeft (conform de richtlijnen van het RIVM). Heeft u klachten? Dan kunt u niet reizen met Regiotaxi Flevoland. Als de chauffeur twijfels heeft of u klachtenvrij bent, beslist de chauffeur of u wel of niet mee kunt.
 • Het callcenter houdt een overzicht bij van reizigers die met Regiotaxi Flevoland zijn vervoerd. Als er toch corona bij een reiziger ontdekt wordt, dan kan het callcenter achterhalen wie er in de bus hebben meegereisd.
 • Uitgangspunt bij het reizen met Regiotaxi Flevoland is:
 1. Afhankelijk van de grootte van de bus/auto betekent dat bij een auto maximaal twee reizigers en bij een bus maximaal 4 reizigers.
 2. Voor reizigers tot 18 jaar is er geen maximum aantal
 3. Als het mogelijk is dan maken we zoveel mogelijk gebruik van vaste groepen
 • De chauffeur helpt, waar nodig, met het omdoen van de gordel en het vastzetten van de rolstoel.
 • De chauffeur doet dit volgens de maatregelen van het RIVM en houdt zoveel mogelijk afstand.
 • Een rollator kan mee met Regiotaxi Flevoland.
 • Een scootmobiel kan niet mee met Regiotaxi Flevoland, dit om te voorkomen dat er veel contact is tussen de reiziger en de chauffeur.
 • De chauffeurs maken de deurgrepen, armleuningen, veiligheidsgordels, pinapparatuur en handgrepen tussendoor extra schoon en ventileren zo veel als mogelijk tussen ritten door.

.

In Noordoostpolder kunnen alle inwoners dagelijks gebruik maken van de Regiotaxi. Als u door gezondheidsproblemen niet in staat bent om auto te rijden en/of gebruik te maken van het openbaar vervoer, komt u mogelijk in aanmerking voor een taxipas. Met deze pas reist u met korting met de Regiotaxi.

Het gebruik van de Regiotaxi in gemeente Noordoostpolder

De Regiotaxi rijdt elke dag van de week van 6.00 uur ’s morgens tot 0.30 uur ’s nachts. U deelt de taxibus met andere passagiers. Daardoor bent u soms iets langer onderweg. U kunt een Regiotaxi telefonisch reserveren via 0900 - 222 88 77.

Wat is het standaard tarief voor reizen met de Regiotaxi?

Voor een rit met de Regiotaxi betaalt u een instaptarief, aangevuld met een kilometertarief. ’s Avonds na 19.00 uur en in het weekend geldt een lager tarief, het zogeheten daltarief. Bij uw ritreservering vermeldt de vervoerder ook altijd de prijs van de rit.

Voor reizigers zonder Wmo-vervoerspas wordt bij de reservering gekeken of er een reisalternatief is met het OV. Als er een alternatief is, maar u kiest toch voor de regiotaxi, dan betaalt u het commerciële taxitarief van € 2,75 per km.

Het normale tarief voor de regiotaxi is gebaseerd op de tarieven in het openbaar vervoer

Per 1 juli 2019 gelden de volgende tarieven:

OV overdag:

 • instaptarief: € 4,40
 • tarief per kilometer: € 0,22

OV avond of weekend:

 • instaptarief: € 3,80
 • tarief per kilometer: € 0,07

Commercieel tarief na 35 kilometer:       

 • € 2,75 per kilometer

Wat is het tarief voor mensen die een Wmo-taxipas hebben?

Mensen die een indicatie voor taxivervoer hebben op grond van de Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en een zogeheten Wmo-taxipas hebben reizen voor een lager tarief met de Regiotaxi.

 • Instaptarief: € 1,75
 • Tarief per kilometer: € 0,20

(voorbeeld: een reis over 7 kilometer kost dus: € 1,75 + 7 x € 0,20 = € 3,15)

Hoe ver mag u met de Regiotaxi reizen tegen Wmo tarief?

Met de Wmo-taxipas mag u per enkele reis maximaal 35 kilometer met de Regiotaxi reizen. Voor ritten boven de 35 kilometer betaalt u het commercieel tarief.

Per jaar mag u maximaal 2000 kilometer tegen het Wmo tarief reizen.

Naar enkele bestemmingen boven de 35 kilometer kunt u wel geheel tegen Wmo tarief reizen

Hiervoor zijn onderstaande bestemmingen aangemerkt:

 • Ziekenhuis Lelystad
 • Isala klinieken Zwolle
 • Ziekenhuis Sneek
 • Psychiatrisch ziekenhuis Ermelo
 • Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk

Wilt u meer informatie?

Kijk dan op de website van Regiotaxi https://www.flevoland.nl/loket/regiotaxi-flevoland

Of neem contact op met het sociaal loket, het informatiepunt van de gemeente.
Tel (0527) 63 39 11 of sociaalloket@noordoostpolder.nl.

Uw Reactie
Uw Reactie