Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Snoeiafval gratis inleveren

22 september 2022
Nieuws
gesnoeide takken

De herfst komt eraan. Voor veel mensen aanleiding om de tuin binnenkort winterproof te maken. Wist je dat snoeiafval uit de tuin verwerkt kan worden tot compost en groen gas? Daarom is het belangrijk om dit apart in te leveren. HVC rijdt in oktober weer een speciale ‘snoeiroute’ waarbij ze snoeiafval bij inwoners thuis ophalen. Hiervoor kan tot 10 oktober een afspraak ingepland worden. 

Snoeiafval naar de milieustraat

Inwoners zijn het hele jaar welkom om hun (grof) tuinafval in te leveren bij de milieustraat aan de Montageweg 1 in Emmeloord. Dit soort afval kan het hele jaar naar het gratis gedeelte worden gebracht. Er zit geen limiet aan de hoeveelheid tuinafval dat gebracht mag worden.

Aanmelden voor de snoeiroute van HVC

HVC rijdt op 18 en 20 oktober een snoeiroute. Inwoners die hun snoeiafval thuis op willen laten halen, maken eenvoudig een afspraak via de grof afval module in de HVC-app (‘ik wil grof afval laten op halen’) of via hvcgroep.nl/grofafval. Hiervoor zijn per datum 30 plekken beschikbaar. Een voorwaarde is dat het snoeiafval tilbaar en gebundeld wordt aangeboden. Een bos mag maximaal 1,5 meter lang zijn en niet meer dan 25 kilo wegen. Boomstronken en boomstammen kunnen niet aangeboden worden. Nadat de afspraak is gemaakt, kunnen inwoners het snoeiafval op de afgesproken dag klaarleggen, op de plaats waar normaal de afvalbakken worden neergezet op een ophaaldag.