Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Specialist installatietechniek gebouwen

Ben jij de betrouwbare vraagbaak als het gaat om installatietechniek? Dan is het team Vastgoed van het cluster Ingenieursbureau op zoek naar jou. Solliciteer op de vacature voor specialist installatietechniek gebouwen.

Aantal uren:  36 I max. € 4.671,- bij 36 uur (schaal 10) I IKB 17,05% I contract tijdelijk/vast

Dit ga je doen
Jij hebt de verantwoordelijkheid voor de technische installaties van gemeentelijke gebouwen. Het gaat hierbij onder meer om gemeentehuis, gemeentewerf, sportgebouwen, begraafplaatsen, sociaal culturele accommodaties en cultuurgebouwen. Je weet goede vraagspecificaties op te stellen voor adviserende, ontwerpende en uitvoerende partijen op het gebied van elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties en duurzaamheid. Je bent een stevige gesprekspartner voor deze partijen. Je bewaakt de budgetten die bij projecten horen en kan risico’s inschatten. Je hebt voldoende kennis om rapporten en adviezen op het gebied van elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties en duurzaamheid te beoordelen.

Daarnaast heb je affiniteit met en kennis van actuele duurzaamheidsoplossingen voor technische installaties. Jouw kennis breng je mee in verschillende projectgroepen die werken aan de gemeentelijke energietransitie. Het adviseren aan collega’s en gemeentebestuur is bij jou op de juiste plek. Ook zorg je dat installatieverantwoordelijkheid voor de elektrotechnische installaties van de gebouwen en verantwoordelijkheid voor het legionellabeheer wordt ingeregeld. Dankzij jou is het piekfijn in orde en voldoen de installaties van de gebouwen altijd aan de wettelijke eisen.

Dit breng je mee

Je bent een stevige persoonlijkheid die ervaring met projectmatig werken combineert met financieel inzicht, een zakelijke, proactieve houding en een grote mate van zelfstandigheid. Je weet informatie kort en helder te presenteren. Als het nodig is ben je beschikbaar voor avondbijeenkomsten met bijvoorbeeld bestuur en inwoners.

Verder heb je

 • een relevante opleiding op HBO-niveau; bv. elektrotechniek of werktuigbouwkunde;
 • een aantal jaren ervaring als beheerder technische installaties of projectleider;
 • goede en actuele kennis van alle voor installatietechniek vereiste en beschikbare normen;
 • recente ervaring met duurzaamheidsprojecten op installatiegebied;
 • praktische ervaring vanuit een installatietechnisch bedrijf is een pré;

Je beschikt over noodzakelijke competenties, zoals stressbestendigheid, creativiteit, commercieel inzicht en je bent omgevingsbewust.

Dit is het cluster

Ingenieursbureau zorgt voor het beheer en onderhoud van alle gemeentelijke gebouwen en huur, verhuur en pacht van gebouwen en gronden. Daarnaast zorgt zij voor het ontwerp, aanleg en onderhoud van de buitenruimte. De werkzaamheden zijn verdeeld over 3 teams: Maatschappelijk Vastgoed, Realisatie & Beheer en Geo-informatie. Totaal zijn er circa 40 collega’s werkzaam.

Dit bieden wij

Werk waar jij plezier in hebt. Dat plezier bestaat uit een informele werksfeer, prettige collega’s en een afwisselende baan. Leidinggevenden geven vertrouwen en ruimte zodat jij je kunt ontwikkelen en doen waar je goed in bent. Daarnaast:

 • een salaris in schaal 10. Dat is maximaal € 4.671,- bruto per maand  bij een fulltime dienstverband. Voldoe je (nog) niet volledig aan het gewenste profiel dan kan er sprake zijn van plaatsing in een aanloopschaal;
 • goede arbeidsvoorwaarden volgens de Cao Gemeenten, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie;
 • deelname aan de pensioenregeling van het ABP;
 • een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk;
 • variabele werktijden onafhankelijk van plaats en tijd, dus ook mogelijkheden om thuis te werken. De vergoeding voor thuiswerken bedraagt € 2,- per dag;
 • onze organisatie kent een ruime verlofregeling en het IKB bied je de mogelijkheid om maximaal 4 weken bij te kopen;
 • een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar; deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wil je meer weten over deze functie?

Elske Schuurmans, teamleider team Maatschappelijk Vastgoed, kan je alles vertellen over deze functie. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06 13 32 97 72.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Marja Snel-Kroeze, adviseur HR op telefoonnummer 06 13 32 97 36.

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature en is jouw interesse gewekt? Reageer dan snel!
Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de knop “solliciteren”.

Een assessment maakt deel uit van de procedure. Voor deze functie vragen wij een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De vacature staat open zolang hij online staat.

Werken voor de Noordoostpolder
Werken bij de lokale overheid is leuk; zeker bij de gemeente Noordoostpolder. Hier kun je je hart ophalen. Want je kunt werken voor een gemeente die volop in ontwikkeling is. Die nog dichter bij de samenleving wil staan en bewust verbinding zoekt met haar inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. En die jou daarvoor de ruimte geeft. Natuurlijk, rekening houden met de regels hoort daarbij, maar dat kan op een flexibele manier. Zo spelen we (pro)actief in op wat er leeft onder onze inwoners, samenwerkende partners en bedrijfsleven. Dit vraagt van jou de nodige vaardigheden. Goed kunnen samenwerken en een gezonde dosis creativiteit en lef zijn hiervan treffende voorbeelden. Vanzelfsprekend voel je je verantwoordelijk voor de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijfsleven.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.