Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Stagiair(e) WMO-afstudeeropdracht

Jammer, je bent nét te laat om op deze vacature te reageren. Gelukkig zijn er nog volop kansen om het hier te maken.

Bekijk hier alle vacatures.

Medewerker gemeente in Waterloopbos

Dit is de stage/afstudeeropdracht

De gemeente Noordoostpolder heeft jaren geleden een scootmobielpool opgezet. Dit betreft een algemene en voorliggende voorziening. Inwoners die een beroep doen op de Wmo met een vervoersprobleem worden eerst gevraagd of zij gebruik kunnen maken van deze scootmobielpool.

Ze krijgen dan eerst een aantal weken de tijd om dit uit te proberen. Als daarna blijkt dat dit een prima oplossing is dan wordt er geen betaalde maatwerkvoorziening vanuit de Wmo ingezet. Een goedkopere oplossing dus voor de gemeente, omdat er meer mensen van 1 scootmobiel gebruik maken. Mocht de scootmobielpool geen passende oplossing zijn in de situatie van de inwoner dan kunnen we een individuele scootmobiel verstrekken.

Omdat de scootmobielpool al jaren geleden is opgericht willen we dit nu graag evalueren en onderzoeken waarin we de opzet kunnen verbeteren. Hiervoor moet je in gesprek met de klantmanagers die de inwoners dagelijks spreken. Maar ook ga je het gesprek aan met de inwoners én de netwerkpartners om te horen wat er wel/niet goed gaat en waar mogelijke verbeterpunten liggen. Je werkt uiteindelijk toe naar een voorstel hoe de gemeente dit zou kunnen gaan verbeteren en neemt waar mogelijk meerdere opties op gebaseerd op de kosten en kostenbesparing.

Dit ga je doen

Dit betreft in beginsel enkel een afstudeeropdracht en dus ben je dagelijks met je onderzoek bezig. Je wordt begeleid door een klantmanager WMO die ook betrokken is bij het scootmobielpool project.  Het aantal uren per week dat je beschikbaar bent zal bepalend zijn voor de duur van de opdracht.

Dit breng je mee

  • Je volgt op moment een hbo-opleiding en je gaat stagelopen in februari
  • Je bent geïnteresseerd en leergierig op het vakgebied van WMO
  • Je bent nieuwsgierig en onderzoekend van aard
  • Je bent niet bang om op collega’s, inwoners en netwerkpartners af te stappen en contact te maken om je onderzoek goed uit te kunnen voeren

Dit is het team WMO

Dit team maakt onderdeel uit van het procesteam WMO waarin ook de WMO-administratie, contractmanager, toezichthouder en kwaliteitsmedewerkers WMO zitten. Het procesteam WMO maakt onderdeel uit van het Cluster Uitvoering Sociaal Domein waar ook de procesteams Participatie en Jeugd in zitten. 

Wil je meer weten over deze stage?

Thomas Loman, Teamleider WMO, kan je alles vertellen over deze stage. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 38 20 17 58.

Herken jij jezelf in bovenstaande stagevacature en is jouw interesse gewekt? Reageer dan snel!

Stuur je cv en motivatie via de mail naar l.broers@noordoostpolder.nl

Voor deze stage vragen wij een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).