Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Strategisch beleidsadviseur asiel, migratie en integratie

Bij het cluster Beleidsontwikkeling zijn wij op zoek naar een Strategisch beleidsadviseur asiel, migratie en integratie (24 - 32 uur/week). Ben jij die verbindende, proactieve en enthousiasmerende collega? Is samenwerken jou op het lijf geschreven en ben je extern georiënteerd? Dan is dit jouw kans!

Wie zoeken wij?

Een ondernemende persoonlijkheid die de politieke beleidspaden weet te bewandelen en te beïnvloeden, zodat de ‘migratieketen’ beheersbaar is voor de gemeente Noordoostpolder.

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met het traject van asielzoekers en statushouders totdat ze gekoppeld worden aan de gemeente Noordoostpolder. Dit proces ligt vooral buiten de gemeente, maar de gemeente is een belangrijke gesprekspartner en kan de ‘migratieketen’ beïnvloeden zodat de opgave -zoals die uiteindelijk bij de gemeente komt - beheersbaar blijft. Belangrijke onderdelen hierin zijn het AZC te Luttelgeest, de flexibilisering van de asielketen, regionale overleggen daarover en de samenwerking met het COA op het punt van de koppeling van statushouder aan Noordoostpolder. Ook ontwikkel je beleid voor het verbeteren van de leefsituatie van onze arbeidsmigranten. Grote groepen mensen zijn op de vlucht en zoeken ook in ons land en in Noordoostpolder een veilig onderkomen. Je speelt in op de actualiteit van de dag. Voor nu gaat het om Oekraïense vluchtelingen.

Daarnaast ben je inzetbaar op beleidsthema’s sociaal domein binnen het cluster. Je bent verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling, beleidsadvisering en beleidsvoorbereiding alsook de evaluatie van het beleid op jouw terrein. Je werkt in een dynamische en complexe (bestuurlijke) omgeving en onderhoudt uiteenlopende contacten, zowel met uitvoerende organisaties als andere concernonderdelen. Ook leg je verbindingen naar onderwerpen die voor jouw beleidsthema’s van belang zijn.

Jouw profiel

Je past het best in het profiel als je een relevante HBO- of WO-opleiding hebt. En affiniteit en ervaring hebt met integratie. Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. En je weet een in- en extern netwerk op te bouwen en te onderhouden met uiteenlopende relaties.

Jouw competenties

Een proactieve houding, iemand die houdt van aanpakken. Iemand die nieuwsgierig is, verwondering durft uit te spreken en uit zichzelf ideeën aandraagt en hulp aanbiedt.

  • een uitstekende uitdrukkingsvaardigheid, je schrijft duidelijk en je adviezen zijn scherp en kernachtig. En communicatief ben je sterk, weet te verbinden op relatie én op inhoud en kunt goed samenwerken
  • resultaatgericht en omgevingsbewust
  • opereert snel, flexibel en kan aan meerdere opdrachten tegelijkertijd werken, als ook gemakkelijk schakelen tussen strategisch en tactisch niveau.


Wat bieden wij jou

Wij bieden je een team met professionals, een team dat altijd de samenwerking zoekt en elkaars expertise benut. We vragen veel maar er staat ook veel tegenover. In ieder geval prima secundaire arbeidsvoorwaarden en een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. 

En verder

  • Op basis van een voorlopige indeling een salaris van maximaal € 5.021,- bruto per maand (schaal 10A) bij een fulltime dienstverband
  • Een werkweek met flexibele werktijden
  • Mogelijkheden om thuis te werken
  • Een ABP-keuzepensioen
  • Uitstekende verlofregelingen
  • Een aantrekkelijk opleidingsprogramma
  • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet. Vakantiegeld? Een keer per jaar laten uitbetalen? Extra verlofuren? Het kan allemaal!

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met Arend van Dijk, manager Beleidsontwikkeling. Hij is te bereiken op telefoonnummer 06 18 10 58 58 of met Daniëlle van den Born, Strategisch Beleidsadviseur Sociaal Domein op telefoonnummer 06 83 16 78 46.
Heb je vragen over de procedure? Dan kun je contact opnemen met Hilja van der Meer, adviseur HR, te bereiken op 06 13 32 42 91.

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature en is jouw interesse gewekt? Solliciteer dan snel!

Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “solliciteren”.
Voor deze functie vragen wij een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern open. Zolang de vacature online staat is deze beschikbaar.

Wie is Noordoostpolder?

Noordoostpolder gaat uit van een krachtig zelfbewustzijn. Dat geldt voor zowel de medewerkers als voor college en raad. We willen niet afwachten wat een ander voor ons doet. We kijken naar onszelf: wat kunnen we zélf doen? We gebruiken ons ‘boerenverstand’, laten ons hart spreken en bedenken, daar waar het past, zelf oplossingen.

Noordoostpolder gaat uit van loslaten en vertrouwen 
De toekomst laat zich lastiger voorspellen dan voorheen. Dat tast ons houvast aan regels en beleid aan. Dat vraagt om loslaten. En om een open oriëntatie. Belangrijk is dat we elkaar vertrouwen geven in het zoeken naar een passende uitkomst, ook al weten we vooraf lang niet altijd wat die uitkomst is.

Noordoostpolder gaat uit van denken in kansen en bewuste keuzes
Problemen en risico’s zijn niet ons uitgangspunt. Ons uitgangspunt is de kans die een vraag of situatie biedt. Denken in kansen staat overigens niet gelijk aan het vervullen van alle (politieke) ambities. Als gemeente moeten we focus aanbrengen en keuzes maken. 

Noordoostpolder is een dynamische gemeente met oog én oor voor onze inwoners en ondernemers
We gaan uit van de kracht van de samenleving: inwoners,  (maatschappelijke) organisaties en ondernemers in onze gemeente. We willen van betekenis zijn voor onze inwoners. Waar kracht ontbreekt, bieden we een passend vangnet. Wij denken dat mensen en organisaties op natuurlijke wijze veel zelf kunnen doen.