Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Strategisch beleidsadviseur leefbaarheid & veiligheid

Draai jij warm als het gaat om een veilig en leefbaar Noordoostpolder? Ben je ervaren, daadkrachtig en kun je snel schakelen tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau? Dan zijn wij op zoek naar jou als onze nieuwe: Strategisch beleidsadviseur leefbaarheid & veiligheid.

Medewerker gemeente in Waterloopbos

Uren per week

30-36 uur

IKB

17,05 %

Salarisniveau

max. € 5.372,-

Contract

tijdelijk, met uitzicht op vast

Dit vind je leuk om te doen

Veiligheid en leefbaarheid staan hoog op de agenda van de gemeente. De regierol van gemeenten bij complexe veiligheidsvraagstukken wordt steeds belangrijker. Of het nu gaat om thema’s als ondermijnende criminaliteit, ernstige woonoverlast of actuele crisissituaties (zoals de opvang van vluchtelingen of de coronapandemie). Ook de inzet van de bevoegdheden van de burgemeester hierbij vraagt steeds meer aandacht, afweging en regie. Als strategisch beleidsadviseur L&V geef jij invulling aan deze regierol. Dit doe je samen met o.a. de beleidsadviseurs veiligheid. Zij houden zich bezig met het tactische-operationele werk, jij bent verantwoordelijk voor het strategisch beleidsproces. 

Dit betekent onder meer:

 • Je adviseert de burgemeester op strategisch niveau over zijn verantwoordelijkheden op het gebied van openbare orde en veiligheid, maar ondersteunt daarbij ook bij calamiteiten, ingrijpende gebeurtenissen en crisissituaties.
 • Je zorgt voor de ontwikkeling, vertaling en monitoring van strategische beleidsstukken op het gebied van leefbaarheid en veiligheid, zoals het meerjarig veiligheidsbeleid en jaarlijkse uitvoeringsplannen. Je vertaalt hierbij zowel signalen en initiatieven van buiten de organisatie evenals landelijke en regionale ontwikkeling.
 • Je brengt interne en externe partners (o.a. politie, Openbaar Ministerie, veiligheidsregio, zorg- en veiligheidshuis en andere gemeenten) samen en regisseert en bevordert deze samenwerking. 
 • Je bent organisatiebreed hét eerste aanspreekpunt waar college, directie en collega’s terecht kunnen met tactische en strategische vraagstukken rondom openbare orde, veiligheid en leefbaarheid. 
Werken bij de gemeente is leuk!

Werken bij de lokale overheid is leuk, zeker bij de gemeente Noordoostpolder. Hier kun je je hart ophalen. Want je kunt werken voor een gemeente die volop in ontwikkeling is. Die nog dichter bij de samenleving wil staan en bewust verbinding zoekt met haar inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. En die jou daarvoor de ruimte geeft. Natuurlijk, rekening houden met de regels hoort daarbij, maar dat kan op een flexibele manier. Zo spelen we (pro)actief in op wat er leeft onder onze inwoners, samenwerkende partners en bedrijfsleven. Dit vraagt van jou de nodige vaardigheden. Goed kunnen samenwerken en een gezonde dosis creativiteit en lef zijn hiervan treffende voorbeelden. Vanzelfsprekend voel je je verantwoordelijk voor de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijfsleven.

Dit is het team

Als strategisch adviseur ga je werken binnen het team Leefbaarheid & Veiligheid (L&V), onderdeel van het cluster Advies. In dit team werk je nauw samen met o.a. twee beleidsadviseurs veiligheid, een BIBOB-coördinator, diverse gebiedsregisseurs en mediators. Samen vervullen jullie een (interne en externe) adviserende, ondersteunende en uitvoerende rol op het gebied van leefbaarheid en veiligheid. Het team werkt hierbij intensief samen met verschillende interne en externe (veiligheids)partners. L&V kenmerkt zich door toewijding, flexibiliteit en veelzijdigheid. Er is volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. 

Dit breng je mee

Door jouw werkervaring (minimaal 3 jaar) in een complexe samenwerkingsomgeving – bij voorkeur op het gebied van veiligheid – beschik je over:

 • aantoonbaar HBO+ / academisch werk- en denkniveau
 • ervaring als (strategisch) adviseur in een politiek- bestuurlijke omgeving
 • een goed gevoel voor de politiek/maatschappelijke context waarbinnen je werkt
 • een duidelijke visie op de wijze waarop openbare orde, veiligheid en leefbaarheid wordt vormgegeven binnen de organisatie
 • communicatieve vaardigheden, waardoor je zowel in woord als op papier helder, strategisch en scherp adviseert
 • een positief-kritische houding, waardoor je je niet snel uit het veld laat slaan
 • de competenties om snel te schakelen tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau, waardoor je, indien nodig, snel en adequaat handelt.
Dit bieden we jou

Dit wordt jouw nieuwe baan, omdat:

 • je een aantrekkelijke en brede rol vervult, waarin geen dag hetzelfde is. Je draagt verantwoordelijkheid en hebt maatschappelijk relevant werk
 • je een salaris van maximaal € 5.372,- bruto per maand (o.b.v. 36 uur) ontvangt, exclusief een tegemoetkoming in reiskosten en een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%, vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie
 • je onafhankelijk van plaats en tijd kunt werken, ondersteund door goede faciliteiten zoals een laptop en telefoon.
Solliciteren naar deze baan

Bert Suurmond (teamleider Leefbaarheid en Veiligheid) en Bernd Jager (wnd. strategisch adviseur) kunnen je alles vertellen over deze functie. Bert is te bereiken op telefoonnummer 06 13 32 51 57, het telefoonnummer van Bernd is 06 11 45 60 48.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Celine Vos adviseur HR. Celine is bereikbaar op telefoonnummer 06 20 56 75 89.

Ben jij de persoon die we zoeken? 

Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “Solliciteren”.

 • Een assessment maakt deel uit van de procedure.
 • Kom je bij ons werken, dan vragen we een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
 • De vacature staat open zolang deze  online staat.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
HR medewerker Sanne

Vragen? Neem contact op met

Sanne Lageveen

Assistent Recruiter

☎ telefoonnummer

06 18 10 57 84

✉ email

s.lageveen@noordoostpolder.nl