Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Strategisch financieel adviseur (sociaal domein)

Werken bij de lokale overheid is leuk; zeker bij gemeente Noordoostpolder. Hier kun je je hart ophalen. Want je kunt werken voor een gemeente die volop in ontwikkeling is en bewust verbinding zoekt met haar inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. Voor ons cluster Belastingen & Financieel Planning en Control zoeken wij een enthousiaste nieuwe collega in de functie van Strategisch financieel adviseur (sociaal domein).

Uren per week32-36 uur
Salarismax. € 6.777,-
IKB17,05 %
Reiskosten woon-werk€ 0,23 per kilometer
Contracttijdelijk, met uitzicht op vast

Dit vind je leuk om te doen

Als strategisch Adviseur in het dynamische Belastingen & Financial Planning en Control (B&FPC) team Beleid, ben jij de architect achter de beschikbaarheid van essentiële financiële inzichten. Als ware expert van de cijfers, schep je de basis waarop collega's in het Sociaal Domein stevig beleid kunnen maken, terwijl het bestuur met vertrouwen beslissingen kan nemen. 

Jij bent niet alleen de aangewezen persoon voor gevraagd en ongevraagd advies, maar ook een fakkeldrager van innovatie, die zowel op verzoek als uit eigen initiatief waardevolle inzichten aan het management verstrekt. Met je scherpe blik gericht op het Sociaal Domein, neem jij de leiding in het beheer van financiële aspecten gedurende de begrotingscyclus, terwijl je ook nog eens de lat hoger legt door actief bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe planning- en controleproducten. Samen met een team van diverse specialisten, bouw jij mee aan een dynamische eenheid waarin ieder tandwiel perfect in elkaar grijpt.

Pioniers hebben hier van water, land gemaakt, 80 jaar geleden. Avonturiers brachten dit gebied tot leven. Mensen zoals jij ontdekken dagelijks hun toekomstige werkplek hier.

HALLO, wij zijn gemeente Noordoostpolder. Bij ons werken is niet voor iedereen. Doe jij je werk met Hartstocht, ga jij het Avontuur niet uit de weg, ben je Leergierig, heb je het Lef om het anders te doen én Ontmoet je graag collega’s, inwoners en ondernemers?

Je krijgt hier de ruimte om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen. Om te groeien. Je werkt samen met professionals en kan pionieren. We doen hier de juiste dingen, dat doen we open en transparant. En we nemen de verantwoordelijkheid voor onze beslissingen. Het is mooi om dicht op de samenleving te mogen werken. We hebben het hier goed voor elkaar!

Als Strategisch adviseur straal je een ontembaar enthousiasme, grenzeloze zelfstandigheid en onwrikbare verantwoordelijkheid uit. Geen uithoek van het financiële landschap blijft voor jou verborgen, want jouw continue behoefte aan (nieuwe) kennis is onbeperkt. Initiatief nemen is jouw tweede natuur; je zoekt voortdurend naar wegen om verbindingen te leggen met anderen, en je bent even helder over je aanpak en de vruchten die het afwerpt. Maar dat is nog niet alles, want jouw profiel is doorspekt met:

 • Een afgeronde HBO opleiding (bedrijfseconomische of accountancy).
 • Kennis van gemeentefinanciën (een waardevolle extra).
 • Een hart dat warm klopt voor het sociaal domein.
 • Een scherp instinct voor bestuurlijke (en politieke) evenwichten.
 • Een smeltkroes van lef, creativiteit, samenwerking en een diep geworteld verantwoordelijkheidsgevoel.

Werk waar jij plezier in hebt. Dat plezier bestaat uit een informele werksfeer, prettige collega’s en een afwisselende baan. Leidinggevenden geven vertrouwen en ruimte zodat de medewerkers zich kunnen ontwikkelen en doen waar ze goed in zijn. 

Daarnaast bieden wij: 

 • Een brutosalaris van maximaal € 6.777,- per maand bij 36 uur.
 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao Gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie.
 • Deelname aan de pensioenregeling van het ABP.
 • Een reiskostenvergoeding woon-werk van € 0,23 per kilometer.
 • Variabele werktijden onafhankelijk van plaats en tijd, dus ook mogelijkheden om in overleg thuis te werken. De vergoeding voor thuiswerken bedraagt € 3,- per dag.
 • Onze organisatie kent een ruime verlofregeling en het IKB bied je de mogelijkheid om ruim 5 weken bij te kopen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. 

Wil je meer weten over deze functie?

René Stigt, manager Belastingen & Financial Planning en Control, kan je alles vertellen over deze functie. Hij is te bereiken op telefoonnummer 06 48 13 46 23.

Ben jij de persoon die we zoeken?

Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “solliciteren”.

Een assessment maakt deel uit van de procedure. 
Kom je bij ons werken, dan vragen we een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

HR medewerker Gabe

Vragen? Neem contact op met

Recruiter Gabe de Jong
☎ telefoonnummer06 18 10 58 97
✉ emailg.dejong@noordoostpolder.nl