Gemeente Noordoostpolder logo
Gemeente Noordoostpolder logo

Taxateur Woz/Senior medewerker belastingen*

Je zoekt een nieuwe uitdaging in je werk. Je wilt jezelf verder ontwikkelen. Plezier hebben in je werk vind je belangrijk. Samenwerken met anderen geeft je energie. Kortom, inspirerend werk draagt bij aan jouw geluk. In Noordoostpolder kun je je hart ophalen; we zijn ambitieus en resultaatgericht. Zo houden wij onze klanten tevreden. Wil jij je horizon verbreden, grijp dan je kans en reageer snel op deze uitdagende functie van Taxateur Woz/Senior medewerker belastingen*

Aantal uren 36 | max. € 4.208 bij 36 uur (schaal 9) | contract tijdelijk/vast | Individueel Keuze Budget 17,05% 

Medewerker gemeente Noordoostpolder

Dit is de functie

Als ervaren, zelfstandige collega die weet wat er moet gebeuren op het gebied van de gemeentelijke belastingen hebben de WOZ Belastingen voor jou geen geheimen. Het proces rondom de gemeentelijke heffingen ken je als je broekzak. Daarbij houd je altijd rekening met wat het beste is voor onze inwoners, de gemeentelijke organisatie en stem je de mogelijkheden af met onze externe relaties. Je werkt graag samen met anderen om het werk efficiënt uit te voeren. Je ziet verbeterpunten en weet die binnen het team verder vorm te geven. Je hebt de kwaliteit van gegevens hoog in het vaandel staan en die kwaliteit wil je behouden of zelfs verbeteren. Je bent een collegiaal mens met oog voor detail en je staat voor het werk en het team.

Jouw takenpakket

 • je draagt zorg voor de jaarlijkse (her)waarderingen van objecten in de gemeente. Het in het kader van de Wet WOZ zelfstandig, modelmatig en als dat nodig is individueel waarderen van WOZ-objecten middels de belasting- en waarderingsapplicatie.
 • je geeft advies voor uitspraken op bezwaarschriften WOZ en vertegenwoordigt de gemeente als heffingsambtenaar bij de Rechtbank.
 • je signaleert eventuele knelpunten bij het modelmatig waarderen van de WOZ-objecten.
 • je analyseert marktinformatie om inzicht te krijgen in de waardeontwikkeling van de WOZ-objecten.
 • je zorgt voor de periodieke rapportages aan de Waarderingskamer.

*Afhankelijk van ambitie en geschiktheid behoort de rol van coördinator van dit team tot de mogelijkheden.

Hier krijgt jouw talent de ruimte

We hebben veel aan jou als taxateur/senior medewerker Belastingen. Je bent gericht op het verlenen van service, brengt prioriteiten aan en blinkt uit in de rol van taxateur. Jij komt met realistische initiatieven, ziet ontwikkelkansen en benut ze ook. Daarnaast weet je je communicatief helder en gemakkelijk uit te drukken. Ook heb je een duidelijk en compleet beeld van processen en taken bij belastingen. Zo weet je precies wat in deze functie van je wordt verwacht.

Dit breng je mee

 • een afgeronde opleiding op hbo-niveau, bijvoorbeeld HALO en/of WOZ-taxateur.
 • kennis van Key2Belastingen of soortgelijke systemen.
 • een aantal jaren ervaring in een soortgelijke functie.
 • het vermogen om verbetermogelijkheden te signaleren en in staat zijn om deze binnen de werkzaamheden te implementeren.
 • een uitstekende kennis van de Nederlandse taal en je weet op een heldere en correcte manier te communiceren met de inwoners en bedrijven in de gemeente.
 • interesse voor uitdagingen, je bent positief en kunt goed samenwerken.
 • flexibiliteit en je bent niet bang om flink de handen uit de mouwen te steken.

Dit is het team

Het team Belastingen voorziet jaarlijks alle onroerende zaken binnen Noordoostpolder van een waarde en beschikt deze. Verder verzorgt het team de heffing en inning van alle lokale belastingen. In totaal werken er zes medewerkers in het team en twee medewerkers invordering in een ander team binnen hetzelfde cluster. Onze organisatie kent de volgende kernwaarden: Betrokken, Bereikbaar en Betrouwbaar. Deze helpen op andere manieren naar de wereld te kijken. Manieren die helpen om kansen te benutten en niet alleen naar risico’s te kijken. Manieren om samen met inwoners, organisaties en bedrijven oplossingen te realiseren in plaats van als overheid te willen voorschrijven wat goed is. Zo draagt de manier waarop we werken, ook via onze kernwaarden, bij aan een toekomstbestendige gemeente. 

Wij bieden jou

 • ruimte voor groei en ontwikkeling.
 • een salaris passend bij de kennis en ervaring die je meebrengt, maximaal € 4.208 bruto per maand bij 36 uur (schaal 9). De functie moet nog definitief gewaardeerd worden.
 • in geval van invulling van de coördinatorrol wordt het salaris verhoogd naar de volgende schaal (schaal 10). Bij het selectiegesprek wordt aangegeven of deze rol nog vacant is.
 • goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao Gemeenten, waaronder een Individueel Keuze Budget van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie.
 • een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk.
 • variabele werktijden afgestemd op de dienstverlening en samenwerking, en de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken.
 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst, welke bij goed functioneren na 1 jaar omgezet kan worden naar een vast contract.
 • deelname aan de pensioenregeling van het ABP.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met René Stigt, manager van het cluster B&FPC. Zijn telefoonnummer is 06 48 13 46 23

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Ina Koekoek, adviseur HR, via telefoonnummer 06 48 13 46 51.

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature en is jouw interesse gewekt? Solliciteer dan snel!

Stuur je motivatie en CV via de button “solliciteren”.  

Voor deze functie vragen wij een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). 

Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.