Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Teamleider financial planning & control

Wil jij van betekenis zijn voor de inwoners en bedrijven in gemeente Noordoostpolder? Dan is dit de baan die bij jou past! Voor het cluster Belastingen & Financial Planning en Control van gemeente Noordoostpolder zijn wij op zoek naar een flexibele en slagvaardige Teamleider financial planning & control.

Uren per week32-36 uur
Salarismax. € 6.777,-
IKB17,05 %
Reiskosten woon-werk€ 0,23 per kilometer
Contracttijdelijk, met uitzicht op vast

Wie zijn wij? 

Ontmoet ons cluster van Belastingen & Financial Planning en Control, waar ongeveer 35 experts samenkomen in de wereld van belastingen, vastgoedwaardering, leges, rechten en huur, salarisadministratie, financiële administratie, invordering en kwijtschelding, financieel beleid en de producten van de begrotingscyclus en financieel advies. Onze diverse talenten reiken tot in alle uithoeken van onze organisatie, waarbij we nauw samenwerken met het bestuur, onze inwoners en het bedrijfsleven.

We kiezen ervoor om in de basis de inhoudelijke onderwerpen als uitgangspunt te nemen voor de teamindeling en daarmee onderscheiden we de volgende teams: 

 1. Team Belastingen
 2. Team Salarisadministratie
 3. Team Financiële Administratie & Invordering
 4. Team Financieel Beleid

Om onze operaties naadloos te laten verlopen, zoeken we een dynamische teamleider voor onze teams Financiële Administratie & Invordering en Financieel Beleid (ca. 17 medewerkers). 

Onze uitdaging? Om voortdurend boven op de laatste ontwikkelingen te zitten, advies te geven aan clusters en bestuurders in een razendsnel veranderende omgeving, en om de diverse aspecten van ons vakgebied met elkaar te verbinden en uit te diepen.

Het is een uitdaging die organisatorische finesse, onverstoorbare continuïteit en meesterlijke coördinatie vereist, gezien de diversiteit en voortdurende dynamiek van ons werk. Maar dat is precies waar ons cluster in wil uitblinken.

Dit ga je doen 

Dit is jouw kans om het verschil te maken!

Als teamleider sta jij aan het roer van de teams die onder jouw leiding vallen. Samen met de manager vorm je het dynamische management van het cluster Belastingen & Financial Planning en Control (B&FPC). 

Jij bent de architect van overzicht en kwaliteit binnen de teams, waarbij je niet alleen stuurt op interne werkzaamheden maar ook op de ondersteuning en advisering van de organisatie en het bestuur. Als spin in het web verbind je verschillende teams en clusters, waarbij jouw advies gevende rol cruciaal is, zowel op verzoek als proactief.

Je bent niet alleen een leider, maar ook een coach voor jouw teamleden. In jouw handen rust de verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering van jouw teams. Van planning tot output, van budgetten tot resultaten, jij houdt alles nauwlettend in de gaten. Bij complexe onderwerpen adviseer je ook zelf proactief aan het bestuur en management als strategisch adviseur.

Bovendien ben je verantwoordelijk voor de HR-taken, waardoor jouw invloed zich uitstrekt tot alle aspecten van teammanagement.

Als teamleider B&FPC pas je situationeel management toe, stem je jouw leiderschapsstijl af op de behoeften van jouw teamleden, waardoor je een onmisbare aanvulling wordt op het team. Samen met de manager bewaak je het grotere geheel en zet je koers naar succes.

Pioniers hebben hier van water, land gemaakt, 80 jaar geleden. Avonturiers brachten dit gebied tot leven. Mensen zoals jij ontdekken dagelijks hun toekomstige werkplek hier.

HALLO, wij zijn gemeente Noordoostpolder. Bij ons werken is niet voor iedereen. Doe jij je werk met Hartstocht, ga jij het Avontuur niet uit de weg, ben je Leergierig, heb je het Lef om het anders te doen én Ontmoet je graag collega’s, inwoners en ondernemers?

Je krijgt hier de ruimte om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen. Om te groeien. Je werkt samen met professionals en kan pionieren. We doen hier de juiste dingen, dat doen we open en transparant. En we nemen de verantwoordelijkheid voor onze beslissingen. Het is mooi om dicht op de samenleving te mogen werken. We hebben het hier goed voor elkaar!

Wij zoeken een mens- en resultaatgerichte collega. Uiteraard verwachten we dat je daarnaast beschikt over de kennis en kunde die nodig is om deze functie uit te voeren: 

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal HBO+ niveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in het beleidsterrein.
 • Ervaring in het leidinggeven aan een team professionals is een pré; ervaring in het werken bij een gemeente is niet noodzakelijk. Wel ben je in staat om materie snel eigen te maken.
 • Je bent een positief ingesteld mens en oprecht geïnteresseerd in wat er speelt en wat mensen beweegt.
 • Je bent in staat mensen te motiveren en een team in beweging te krijgen.
 • Je bent een verbinder zowel intern als extern.
 • Je stimuleert zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid, regie en open en duidelijke communicatie op elk niveau. Hierin geef je zelf het goede voorbeeld.
 • Je bent een conceptueel denker, denkt en werkt gevraagd en ongevraagd mee in de breedste zin. 

Werk waar jij plezier in hebt. Dat plezier bestaat uit een informele werksfeer, prettige collega’s en een afwisselende baan. Leidinggevenden geven vertrouwen en ruimte zodat de medewerkers zich kunnen ontwikkelen en doen waar ze goed in zijn. 

Daarnaast bieden wij: 

 • Een brutosalaris van maximaal € 6.777,- per maand bij 36 uur.
 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao Gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie.
 • Deelname aan de pensioenregeling van het ABP.
 • Een reiskostenvergoeding woon-werk van € 0,23 per kilometer.
 • Variabele werktijden onafhankelijk van plaats en tijd, dus ook mogelijkheden om thuis te werken. De vergoeding voor thuiswerken bedraagt € 3,- per dag.
 • Onze organisatie kent een ruime verlofregeling en het IKB bied je de mogelijkheid om ruim 5 weken bij te kopen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. 

Wil je meer weten over deze functie?

René Stigt, manager Belastingen & Financial Planning en Control, kan je alles vertellen over deze functie. Hij is te bereiken op telefoonnummer 06 48 13 46 23.

Ben jij de persoon die we zoeken?

Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “solliciteren”.

Een assessment maakt deel uit van de procedure. 
Kom je bij ons werken, dan vragen we een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

HR medewerker Sanne

Vragen? Neem contact op met

RecruiterSanne Lageveen 
☎ telefoonnummer06 18 10 57 84
✉ emails.lageveen@noordoostpolder.nl