Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Teamleider Jeugd

Ben jij die leidinggevende die bijdraagt aan de ontwikkelopgave in ons team?

Uren per week32-36 uur
Salarisniveaumax. € 5.997,- bij 36 uur
IKB17,05 %
Contracttijdelijk, met uitzicht op vast

Dit ga je doen

Het cluster Uitvoering Sociaal Domein (USD) van de gemeente Noordoostpolder zoekt een ervaren teamleider Jeugd. 

Het Cluster USD voert de wetten voor het Sociaal Domein uit en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de bestuurlijke doelen van onze gemeente. Veranderende wetgeving, verdergaande digitalisering, regionalisering en het bieden van ondersteuning aan inwoners in achtereenvolgende crises vragen een robuuste, wendbare organisatie en het verder versterken van de sturing en ondersteuning.

Het cluster bestaat uit vier teams: Jeugd, WMO, Participatie en Ondersteuning. We zijn op zoek naar een teamleider voor het team Jeugd. Als teamleider Jeugd geef je leiding aan het volledige team Jeugd dat bestaat uit 25 medewerkers (klantmanagers Jeugd, gedragswetenschapper en leerplichtambtenaren). 

Dit enthousiaste team biedt ondersteuning aan jeugd en gezinnen. Het team werkt samen met andere professionals aan overzichtelijke en haalbare oplossingen voor onze inwoners. Wij gaan in ons werk uit van de kracht van het gezin en haar omgeving. We werken toe naar een gezamenlijk plan waar de inwoner in principe zelf verantwoordelijkheid voor neemt. Jij zorgt voor de coördinatie en integrale dienstverlening van het team. 

Je rapporteert aan de manager USD en bent samen verantwoordelijk voor de uitvoering van het HR-beleid. Hieronder valt onder andere de ontwikkeling en coaching van medewerkers, de HR-cyclus, de selectie van nieuwe medewerkers en de begeleiding bij ziekteverzuim. Daarnaast maak je deel uit van het managementteam van het cluster USD, dat bestaat uit de manager, vier teamleiders en de adviseur bedrijfsvoering.

Je bent vraagbaak en klankbord voor de medewerkers binnen je team en je initieert en stimuleert de samenwerking en afstemming binnen het team en met andere organisatieonderdelen binnen en buiten het cluster. Voor de manager ben jij het eerste aanspreekpunt voor de verschillende taakvelden binnen het team.

Je vervult een sleutelrol in de continue ontwikkeling van het team en de processen waarvoor het team verantwoordelijk is. Je kent de ontwikkelingen binnen het vakgebied en herkent de opgaven van het team. Je vertaalt dit naar wat er nodig is in het team en voor de individuele medewerkers. Het verlenen van adequate dienstverlening aan de inwoners is hierbij altijd het uitgangspunt.

Samen met de andere MT leden van het cluster werk je mee aan het opstellen en uitvoeren van het jaarlijkse clusterplan. Je adviseert over en draagt bij aan vraagstukken/beleid en kaders die over het hele cluster gaan en breder zijn dan het eigen team. 

Leidraad bij dit alles vormen de organisatievisie, het clusterplan, onze kernwaarden en (functie-) competenties.

Pioniers hebben hier van water, land gemaakt, 80 jaar geleden. Avonturiers brachten dit gebied tot leven. Mensen zoals jij ontdekken dagelijks hun toekomstige werkplek hier.

HALLO, wij zijn gemeente Noordoostpolder. Bij ons werken is niet voor iedereen. Doe jij je werk met Hartstocht, ga jij het Avontuur niet uit de weg, ben je Leergierig, heb je het Lef om het anders te doen én Ontmoet je graag collega’s, inwoners en ondernemers?

Je krijgt hier de ruimte om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen. Om te groeien. Je werkt samen met professionals en kan pionieren. We doen hier de juiste dingen; dat doen we open en transparant. En we nemen de verantwoordelijkheid voor onze beslissingen. Het is mooi om dicht op de samenleving te mogen werken. 

We hebben het hier goed voor elkaar!

Wij zoeken een mens- en resultaatgerichte collega. Uiteraard verwachten we dat je daarnaast beschikt over de kennis en kunde die nodig is om deze functie uit te voeren:

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau;
 • Je hebt aantoonbaar leidinggevende ervaring in een gelijkwaardige organisatie in het sociaal domein. Je hebt aantoonbaar kennis van en ervaring met de Jeugdwet. Kennis van het onderwerp leerplicht is een pré;
 • Je bent zichtbaar en aanspreekbaar, durft knopen door te hakken en hebt ervaring met het opbouwen en ontwikkelen van een team;
 • Je weet te balanceren tussen de politiek-bestuurlijke dynamiek en de actualiteit van alle dag;
 • Je stimuleert zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid en regie en open en duidelijke communicatie op elk niveau. Hierin geef je zelf het goede voorbeeld.

Werk waar jij plezier in hebt. Dat plezier bestaat uit een informele werksfeer, prettige collega’s en een afwisselende baan. Daarnaast:

 • ruimte voor groei en ontwikkeling;
 • een salaris van maximaal € 5.997,- bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime dienstverband;
 • goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao Gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie;
 • deelname aan de pensioenregeling van het ABP;
 • een reiskostenvergoeding woon-werk van € 0,23 per kilometer;
 • variabele werktijden onafhankelijk van plaats en tijd, dus ook mogelijkheden om thuis te werken. De vergoeding voor thuiswerken bedraagt € 3,- per dag;
 • onze organisatie kent een ruime verlofregeling en het IKB biedt je de mogelijkheid om ruim 5 weken bij te kopen;
 • een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar; deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wil je meer weten over deze fantastische carrièrekans?

Eric Streefland, manager van het cluster USD, kan je alles vertellen over deze functie. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 51 21 16 29.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op Gabe of Sanne van het team recruitment via recruitment@noordoostpolder.nl

Ben jij die daadkrachtige verbinder? Reageer dan snel!

Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “solliciteren”.                                     

Een assessment maakt deel uit van de procedure.

Voor deze functie vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). 

HR medewerker Gabe

Vragen? Neem contact op met

RecruiterGabe de Jong
☎ telefoonnummer06 18 10 58 97
✉ emailg.dejong@noordoostpolder.nl