Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Teamleider WMO

Ben jij die daadkrachtige verbinder, die sturing geeft als het nodig is en loslaat als het kan? Gemeente Noordoostpolder is op zoek naar een Teamleider Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Uren per week

32-36 uur

Salarisniveau

max. € 5.725,-

IKB

17,05 %

Contract

tijdelijk, met uitzicht op vast

Dit vind je leuk om te doen

Het Cluster USD voert de wetten voor het Sociaal Domein uit en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de bestuurlijke doelen van onze gemeente. Veranderende wetgeving, verdergaande digitalisering, regionalisering en het bieden van ondersteuning aan inwoners in achtereenvolgende crises vragen een robuuste, wendbare organisatie en het verder versterken van de sturing en ondersteuning.

Het cluster bestaat uit vier teams: WMO, Jeugd, Participatie en Ondersteuning. We zijn op zoek naar een teamleider voor het team WMO. Je geeft leiding aan een team van ongeveer 24 medewerkers. Naast klantmanagers WMO maken ook de klantmanagers bijzondere bijstand en minimabeleid hier deel van uit. . Het team WMO is verantwoordelijk voor het zorgvuldig inzetten van hulp(middelen) en ondersteuning, welke nodig is voor de inwoner om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen. Team bijzondere bijstand is verantwoordelijk voor de afhandeling van betreffende aanvragen en/of andere minimaregelingen. Jij zorgt voor de coördinatie en integrale dienstverlening van deze Teams.. 

Je rapporteert aan de manager USD en bent samen verantwoordelijk voor de uitvoering van het HR-beleid. Hieronder valt onder andere de ontwikkeling en coaching van medewerkers, de HR-cyclus, de selectie van nieuwe medewerkers en de begeleiding bij ziekteverzuim. Daarnaast maak je deel uit van het managementteam van het cluster USD, dat bestaat uit de manager, vier teamleiders en de adviseur bedrijfsvoering.

Je bent vraagbaak en klankbord voor de medewerkers binnen je team en je initieert en stimuleert de samenwerking en afstemming binnen het team en met andere organisatieonderdelen binnen en buiten het cluster. Voor de manager ben jij het eerste aanspreekpunt voor de verschillende taakvelden binnen het team.

Je vervult een sleutelrol in de continue ontwikkeling van het team en de processen waarvoor het team verantwoordelijk is. Je kent de ontwikkelingen binnen het vakgebied en herkent de opgaven van het team. Je vertaalt dit naar wat er nodig is in het team en voor de individuele medewerkers. Het verlenen van adequate dienstverlening aan de inwoners is hierbij altijd het uitgangspunt.

Samen met de andere MT leden van het cluster werk je mee aan het opstellen en uitvoeren van het jaarlijkse clusterplan. Je adviseert over en draagt bij aan vraagstukken/beleid en kaders die over het hele cluster gaan en breder zijn dan het eigen team. 

Leidraad bij dit alles vormen de organisatievisie, het clusterplan, onze kernwaarden en (functie-) competenties.

Pioniers hebben hier van water, land gemaakt, 80 jaar geleden. Avonturiers brachten dit gebied tot leven. Mensen zoals jij ontdekken dagelijks hun toekomstige werkplek hier.

HALLO, wij zijn gemeente Noordoostpolder. Bij ons werken is niet voor iedereen. Doe jij je werk met Hartstocht, ga jij het Avontuur niet uit de weg, ben je Leergierig, heb je het Lef om het anders te doen én Ontmoet je graag collega’s, inwoners en ondernemers?

Je krijgt hier de ruimte om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen. Om te groeien. Je werkt samen met professionals en kan pionieren. We doen hier de juiste dingen; dat doen we open en transparant. En we nemen de verantwoordelijkheid voor onze beslissingen. Het is mooi om dicht op de samenleving te mogen werken. We hebben het hier goed voor elkaar!

Wij zoeken een mens- en resultaatgerichte collega. Uiteraard verwachten we dat je daarnaast beschikt over de kennis en kunde die nodig is om deze functie uit te voeren:

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau.
 • Je hebt aantoonbaar leidinggevende ervaring. Bij voorkeur heb je werkervaring als leidinggevende in een gelijkwaardige organisatie in het sociaal domein (gemeente, zorg, welzijn of maatschappelijke ondersteuning).
 • Je bent (organisatie)sensitief en legt op natuurlijke wijze verbinding binnen en buiten de teams en het cluster.
 • Je weet te balanceren tussen de politiek-bestuurlijke dynamiek en de actualiteit van alle dag.
 • Je stimuleert zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid en regie en open en duidelijke communicatie op elk niveau. Hierin geef je zelf het goede voorbeeld.

Werk waar jij plezier in hebt. Dat plezier bestaat uit een informele werksfeer, prettige collega’s en een afwisselende baan. Daarnaast:

 • Ruimte voor groei en ontwikkeling.
 • Een salaris van maximaal € 5.725,- bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime dienstverband.
 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao Gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie.
 • Deelname aan de pensioenregeling van het ABP.
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk.
 • Variabele werktijden onafhankelijk van plaats en tijd, dus ook mogelijkheden om thuis te werken. De vergoeding voor thuiswerken bedraagt € 3,- per dag.
 • Onze organisatie kent een ruime verlofregeling en het IKB biedt je de mogelijkheid om ruim 5 weken bij te kopen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wil je meer weten over deze fantastische carrièrekans?

Eric Streefland, manager van het cluster USD, kan je alles vertellen over deze functie. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 51 21 16 29.

Ben jij die daadkrachtige verbinder? Reageer dan snel!

Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “solliciteren”.                                     

Een assessment maakt deel uit van de procedure.
Voor deze functie vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!

HR medewerker Gabe

Vragen? Neem contact op met

Recruiter

Gabe de Jong

☎ telefoonnummer

06 18 10 58 97 

✉ email

g.dejong@noordoostpolder.nl