Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Terugblik: Ideeën van jongeren voor een bruisend Noordoostpolder

11 januari 2024
Nieuws

Op 15 september 2023 kwamen meer dan 40 jongeren bijeen tijdens de bruisende jongerenavond in de Wellerwaard. Ze deelden ideeën over uitgaan, evenementen en andere activiteiten in de Noordoostpolder.

Jongerenstemmen klinken door in de raadzaal

Raadsleden kwamen op 15 september ook naar de Wellerwaard om jongeren te ontmoeten. Het is de wens van de gemeenteraad om direct in contact te staan met jongeren. In samenwerking met de jongerenwerkers van Carrefour nodigden de raadsleden jongeren uit om hun mening te geven over een bruisend Noordoostpolder. Zij hebben rechtstreeks van jongeren gehoord wat zij waarderen binnen de Noordoostpolder en wat er beter kan. Op 15 januari spreken politieke partijen over deze ideeën van jongeren tijdens de raadscommissie van BFE (Bestuur, financiën en economische zaken). Iedereen is welkom om dit gesprek te volgen, zowel in de raadzaal als online via de website van de gemeenteraad, vanaf 20.15 uur.

Niet alle ingebrachte ideeën vallen direct binnen de invloed van de gemeente, maar de nadruk ligt op wat wel haalbaar is. Tot die tijd moedigen we jongeren aan om hun ideeën zelf tot leven te brengen.

De jongerenwerkers van Carrefour staan voor je klaar

We dagen jongeren uit om hun ideeën om te zetten in concrete acties. Eén van de jongeren die aanwezig was bij de jongerenavond heeft al contact opgenomen met de jongerenwerkers van Carrefour. Samen kijken ze hoe zijn idee werkelijkheid kan worden: een legale graffitimuur.

Overige concrete acties

De jongerenwerkers van Carrefour schoven aan bij burgemeester Roger de Groot. Ze gingen in gesprek over de vraag: ‘Hoe kunnen we jongeren een stem geven over de plek waar ze wonen?'. Daarnaast zijn concrete ideeën over evenementen gedeeld met StEP, zoals tickets, drank en muziek. 

De gemeente en de gemeenteraad staan in nauw contact met de jongerenwerkers. Hierdoor kunnen we elkaar snel vinden. Tot slot ziet de gemeente uit naar verdere samenwerkingen en acties, waarbij de ideeën van jongeren een plekje krijgen in de Noordoostpolder. Tot die tijd kunnen jongeren met concrete ideeën over activiteiten terecht bij de jongerenwerkers.

Heb jij een idee en wil je dit bespreken met de jongerenwerkers van Carrefour? Stuur hen een berichtje via Instagram, Facebook of WhatsApp (06 13 28 72 90).