Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Toegankelijkheid

Toegankelijkheidsverklaring

Gemeente Noordoostpolder streeft naar het toegankelijk maken van de eigen online informatie en dienstverlening, in overeenstemming met het besluit digitale toegankelijkheid overheid. Een van de eisen is het maken en publiceren van een toegankelijkheidsverklaring.

Van de websites die onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Noordoostpolder vallen, zijn toegankelijkheidsverklaringen opgesteld. Die zijn gepubliceerd op toegankelijkheidsverklaring.nl/registerexterne-link-icoon en zijn hieronder ook te lezen.

Onderzoeksrapporten

Van de websites die onder de verantwoordelijkheid van de gemeente vallen, worden onderzoeksrapporten opgesteld. Op dit moment hebben we alleen een onderzoeksrapport van noordoostpolder.nl.

De andere websites zijn op dit moment nog niet onderzocht.  Zodra we onderzoeksrapporten hebben, vindt u de rapporten op deze pagina.

Aanpak toegankelijkheid

Gemeente Noordoostpolder doet het volgende om de website zo toegankelijk mogelijk te maken:

  • Onderzoek: onafhankelijke deskundigen toetsen regelmatig (onderdelen van) de website op toegankelijkheid. Gevonden knelpunten worden duurzaam opgelost.
  • Automatisch toetsen: dit gebeurt met een speciale tool.
  • Periodieke interne controle: de redactie voert periodiek controles uit op de content.
  • Training werknemers: De redacteuren hebben een training over toegankelijkheid gevolgd.
  • Inkoop: Wanneer wij een nieuwe website of online functionaliteit aanschaffen dan moet deze voldoen aan de GIBIT inkoopvoorwaarden van gemeenten. Hierin is digitale toegankelijkheid een vereiste.

Probleem met de toegankelijkheid van deze website?

Als u ondanks de maatregelen die wij al hebben genomen een toegankelijkheidsprobleem ervaart op onze website, laat het ons dan weten. Bekijk onze contactgegevens.