Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Toezichthouder Groen

Wij zoeken voor het team Toezicht van het cluster Wijkbeheer een ondernemende en positieve Toezichthouder Groen

Aantal uren 36 | max. € 4.208,- bij 36 uur (schaal 9) | IKB 17,05% | contract tijdelijk/vast

Wat zoeken wij?

Bij het cluster Wijkbeheer team Toezichthouders is behoefte aan een toezichthouder met zeer ruime werkervaring, een diepgaand inzicht van het vakgebied en die in een team zelfstandig op meerdere projecten toezicht houdt. Een ondernemende persoonlijkheid, die klant- en omgevingsgericht te werk gaat. Goed toezicht vraagt om goed beleid. Dit vraagt samenwerking door als toezichthouder in gesprek te gaan met projectleiders en beleidsmakers. Je hebt een belangrijke signaal functie als het gaat over jouw praktijk ervaringen, die van je collega’s en de bewoners. Binnen de gemeentelijke groene opgaven ben jij de sparringpartner van de beheerders, werkvoorbereiders, directievoerders en projectleiders, maar ook van andere belanghebbende organisaties zoals Waterschap Zuiderzeeland, provincie Flevoland, Staatsbosbeheer en instituut voor natuureducatie.

Wat ga je doen?

Als toezichthouder ben jij onze ‘ambassadeur van het groen’. Jij gaat je met jouw team inzetten om deze groene leefomgeving te creëren, te onderhouden en te behouden. Daarbij kijk je verder dan je eigen discipline en houd je rekening met aanliggende projecten. Je werkgebied bevindt zich voor het overgrote deel buiten de bebouwde kom, alleen het beheer van de bossen vindt plaats binnen en buiten de bebouwde kom. Je groene hart gaat sneller kloppen van ons dagelijkse werk in de openbare ruimte. Je geeft vanuit de MOR (Melding Openbare Ruimte), maar ook vanuit je eigen waarnemingen informatie en advies over bijvoorbeeld essentaksterfte in boerderijsingels en bestrijding van eikenprocessierups. Je werkt hierin samen met organisaties die betrokkenheid bij de natuur stimuleren om op die manier gezamenlijk te werken aan groene en duurzame initiatieven om mensen bewust te maken van hoe belangrijk de natuur is. Kennis van buitenplanten, bomen, wilde bloemen en vaste planten heeft jou altijd al geïnteresseerd en je vindt het leuk deze kennis met collega’s en de gemeente te delen. Jouw bevindingen van bijvoorbeeld ongewone situaties rapporteer en bespreek je met de directievoerder of projectleider en alle betrokken partijen. Daarbij ligt het accent op de volgende werkzaamheden:

 • controleren of de opdrachtnemer het werk conform het contract en geldende wet- en regelgeving uitvoert
 • bewaken van de werkzaamheden op voortgang van tijd, kwaliteit en budget
 • signaleren van risico’s tijdens de looptijd van de werkzaamheden en anticiperen hierop
 • je bent het directe aanspreekpunt voor aannemers en stakeholders
 • het voeren van bestekadministratie en het organiseren van werkoverleggen
 • specifieke toezicht taken, zoals de controle op erfsingel beplanting, ecologisch bermbeheer, het inregelen van schouwvergoedingen, toezicht op onderhoudswerken aan bomen, onderbeplanting, watergangen en bermen
 • meewerken in de calamiteitendienst, gladheidbestrijding en binnen de diverse poules.

Kortom, als onze ambassadeur van het groen ga jij ervoor zorgen dat de projecten op de juiste manier worden geleid. Je lost problemen op waar nodig en je bent het aanspreekpunt voor alle betrokken partijen.

Jouw profiel

Werkervaring als toezichthouder in het groen is een pré!

Je past in het profiel als je een afgeronde relevante MBO-4 groen gerelateerde opleiding  hebt (of je kunt aantoonbaar op dit werk- en denkniveau functioneren), hierbij is een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift vereist. Je hebt affiniteit met biodiversiteit, natuur en ecologie en hebt specifieke kennis van houtige gewassen en vaste planten. Je hebt kennis en ervaring met MS Office, relevante beheerprogramma’s zoals GBI / IBIS en de UAV / RAW systematiek. Je bent minimaal in bezit van rijbewijs B.

Jouw competenties

Je hebt een stevige persoonlijkheid met inhoudelijke en technische kennis van het vakgebied. Je bent vooruitstrevend en weet prioriteiten te stellen. Je benadert alles met een positieve instelling en denkt mee met zowel inwoners als de gemeente. In het contact met inwoners is een dienstverlenende houding belangrijk, maar je moet ook kunnen uitleggen wat niet mogelijk is. Je levert kwaliteit en kijkt vooruit. Je hebt oog voor de omgeving waarin je werkzaam bent. Jij doet er alles aan om een groene leefomgeving te behouden en uit te dragen.

Wat bieden wij jou

Wij bieden je een team met professionals, een team dat altijd de samenwerking zoekt en elkaars expertise benut. We vragen veel maar er staat ook veel tegenover. In ieder geval prima secundaire arbeidsvoorwaarden en een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt.

We bieden:

 • Een salaris van maximaal € 4.208,- bruto per maand (schaal 9) bij een fulltime dienstverband
 • Een werkweek met flexibele werktijden
 • Mogelijkheden om thuis te werken
 • Een ABP-keuzepensioen
 • Uitstekende verlofregelingen
 • Een aantrekkelijk opleidingsprogramma
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%.

Wil je meer weten over deze functie?

André Walrave, teamleider van het team Toezicht, kan je alles vertellen over deze functie. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 48 13 46 30.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Ina Koekoek, adviseur HR, via telefoonnummer 06 48 13 46 51.

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature en is jouw interesse gewekt? Reageer dan snel!

Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button "solliciteren".

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Voor deze functie vragen wij een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Deze vacature staat open zolang deze online staat.

Werken voor de Noordoostpolder

Werken bij de lokale overheid is leuk, zeker bij de gemeente Noordoostpolder. Hier kun je je hart ophalen. Want je kunt werken voor een gemeente die volop in ontwikkeling is. Die nog dichter bij de samenleving wil staan en bewust verbinding zoekt met haar inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. En die jou daarvoor de ruimte geeft. Natuurlijk, rekening houden met de regels hoort daarbij, maar dat kan op een flexibele manier. Zo spelen we (pro)actief in op wat er leeft onder onze inwoners, samenwerkende partners en bedrijfsleven. Dit vraagt van jou de nodige vaardigheden. Goed kunnen samenwerken en een gezonde dosis creativiteit en lef zijn hiervan treffende voorbeelden. Vanzelfsprekend voel je je verantwoordelijk voor de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijfsleven.