Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Toezichthouders/buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA)

Bij het cluster Vergunningen, toezicht en handhaving (VTH) zijn wij voor het team Handhaving op zoek naar twee Toezichthouders/buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA).

Uren per week16 uur
Salarisniveautussen € 1.068,- en € 1.681,- bij 16 uur per week
IKB17,05 %
Contracttijdelijk, met uitzicht op vast

Zoek jij naast je studie een bijbaan en heb je de papieren die een Boa nodig heeft? Dan is deze functie iets voor jou.

Dit vind je leuk om te doen

Jij bent het visitekaartje van de gemeente en bent in jouw functie de verbinding tussen de gemeente, inwoners en de politie. Je stimuleert inwoners zich te houden aan de regels uit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) / Verordening fysieke leefomgeving (Vfl) en de wet- en regelgeving voor de openbare ruimte. Denk hierbij aan het hondenbeleid, bescherming van het milieu en parkeeroverlast. Waar nodig ga je met inwoners in gesprek en geef je uitleg over de geldende regelgeving.

Tijdens evenementen zie jij erop toe dat de Alcoholwet wordt nageleefd. Dat doe je vooral gedurende avond-, nacht- en weekenddiensten. Geen dag is hetzelfde: je weet nooit wat je op een dag precies gaat doen. Jouw werkplek bestaat uit de kernen, het uitgestrekte buitengebied, uitgaansgebieden, evenementen en ons gemeentehuis.

Jouw aanpak is vanuit jouw verbindende rol vooral preventief. Je signaleert ongewenste situatie en maakt deze bespreekbaar met de betrokkenen. Daarbij hanteer je als uitgangspunt het gesprek. Wanneer de situatie vraagt om andere maatregelen (bijvoorbeeld vanwege ernst of herhaling) maak je een zorgvuldige afweging en zet je (binnen de kaders) een passende maatregel in. De focus van jouw functie ziet er kort samengevat als volgt uit:

 • Je voert toezichthoudende en handhavende taken bestuursrechtelijk uit op diverse gebieden, met name op de Afvalstoffen verordening (ASV), de Algemene plaatselijke verordening (APV) en de Verordening fysieke leefomgeving (Vfl).
 • Je constateert en rapporteert overtredingen die eventueel kunnen duiden op een vorm van ondermijning.
 • Je bent regelmatig in overleg met andere instanties zoals: politie, woningcorporaties of buitendienst medewerkers.
 • Je neemt actief deel aan diverse integrale handhavingsprojecten.
 • Je hebt een actieve rol bij de evenementen.

Pioniers hebben hier van water, land gemaakt, 80 jaar geleden. Avonturiers brachten dit gebied tot leven. Mensen zoals jij ontdekken dagelijks hun toekomstige werkplek hier.

HALLO, wij zijn gemeente Noordoostpolder. Bij ons werken is niet voor iedereen. Doe jij je werk met Hartstocht, ga jij het Avontuur niet uit de weg, ben je Leergierig, heb je het Lef om het anders te doen én Ontmoet je graag collega’s, inwoners en ondernemers?

Je krijgt hier de ruimte om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen. Om te groeien. Je werkt samen met professionals en kan pionieren. We doen hier de juiste dingen, dat doen we open en transparant. En we nemen de verantwoordelijkheid voor onze beslissingen. Het is mooi om dicht op de samenleving te mogen werken. We hebben het hier goed voor elkaar!

Het cluster Vergunningen, toezicht en handhaving (VTH) is verantwoordelijk voor de vergunningverlening, het toezicht en handhaving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verlenen van een vergunning voor een woning of bedrijfspand of voor een evenement. 

Het toezicht en de handhaving richt zich op bijvoorbeeld het toezicht van de bouw maar ook het toezicht tijdens evenementen. Het toezien op de Alcoholwet en het gebruik van openbare ruimte ligt ook bij VTH.

Het Boa-team bestaat uit 6 boa’s waarvan 1 senior Boa. Ook zijn er met regelmaat stagiaires. De sfeer in het team kan omschreven worden als gezellig maar serieus.

Jij bent een flexibele toezichthouder/BOA. Je weet hoe je de verbinding zoekt met inwoners en collega’s en bent een echte teamplayer. Je bent sterk in het voeren van een gesprek waarbij je uitblinkt in het stellen van de juiste vragen, goed kun luisteren naar wat er wordt gezegd en duidelijk bent wanneer nodig. Je staat stevig in je schoenen, bent assertief en omgevingsbewust. Daarnaast:

 • Heb je een MBO 3- of hoger werk- en denkniveau.
 • Heb je een diploma Buitengewoon Opsporing Ambtenaar (HTV diploma is een pré) en een diploma alcoholwet.
 • Heb je kennis van bestuursrechtelijk handhaven (is een pré).
 • Ben je bereid onregelmatige diensten te draaien en ben je beschikbaar in avonden, nachten en in het weekend.
 • Heb je een rijbewijs B.
 • Bezit je goede mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
 • Heb je een goede fysieke conditie, want naast de auto bewegen wij ons ook lopend en fietsend door de wijk.
 • Ben je eerlijk, integer, assertief en proactief.
 • Weet je een goede afweging van belangen te maken en ben je politiek sensitief.
 • Kun je een Verklaring Omtrent Gedrag Politiegegevens (VOG P) overleggen.
 • Ruimte voor groei en ontwikkeling.
 • Een  salaris tussen € 1068,- en € 1681,- bruto per maand bij een dienstverband van 16 uur per week (schaal 6 of 7 cao gemeenten) afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Uitstekende verlofregelingen.
 • Een aantrekkelijk opleidingsprogramma.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet. Vakantiegeld? Een keer per jaar laten uitbetalen? Extra verlofuren? Er kan veel!
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Deelname aan pensioenregeling van het ABP.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact met Marianne Wierstra, manager vergunningen, toezicht en handhaving. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06 13 32 91 70.  Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Leon Koopmans, senior Boa. Hij is te bereiken op telefoonnummer 0527 63 39 11

Enthousiast geworden?

Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “solliciteren”.

Kom je bij ons werken, dan vragen we een recente Verklaring Omtrent Gedrag politiegegevens (VOG-P). 
Deze vacature staat open zolang hij online staat.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

HR medewerker Gabe

Vragen? Neem contact op met

Recruiter Gabe de Jong
☎ telefoonnummer06 18 10 58 97
✉ emailg.dejong@noordoostpolder.nl