Trouwen of geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? U hoeft hiervoor niet meer in ondertrouw. Wel doet u melding bij de gemeente waar u het huwelijk of partnerschap wilt aangaan. Dit kunt u online doen. Wij nemen dan contact met u op.

Trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan is een bijzondere gebeurtenis in uw leven. Deze speciale dag kunt u helemaal invullen zoals u dat wilt. Voor het officiële gedeelte heeft u te maken met de gemeente. U heeft de keuze uit verschillende mogelijkheden.
Heeft u al nagedacht over het volgende?

  • Sinds 1 januari 2018 trouwt of registreert u een partnerschap automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Kijk voor meer informatie op Rijksoverheid.nl
  • Wanneer wilt u trouwen / het geregistreerd partnerschap aangaan: dag en tijdstip? Let op: de melding moet u minimaal 6 weken van te voren doen. Dit betekent dat de eerst mogelijke datum over 6 weken is.
  • Wat voor soort ceremonie wilt u? Een ceremonie zonder toespraak of een ceremonie met toespraak? Een ceremonie zonder toespraak duurt ongeveer 10 minuten en bestaat alleen uit het ja woord en het tekenen van de akten. Een ceremonie met toespraak duurt ongeveer 30 minuten.
  • Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in het gemeentehuis in Emmeloord of op een zelfgekozen locatie? Bij een zelfgekozen locatie gaat u met de locatie-eigenaar en de gemeente een overeenkomst aan. Hiervoor kunt u dit formulier gebruiken:
    pdf Overeenkomst trouwlocatie (PDF, 142.08 KB)
  • Kiest u voor een trouwambtenaar van deze gemeente, een trouwambtenaar van een andere gemeente of wordt u liever getrouwd door een bekende? In onderstaande pdf vind u hierover meer informatie. Let op: U kunt alleen zelf een ambtenaar kiezen bij de ceremonie met toespraak.
  • pdf Trouwambtenaren (PDF, 216.22 KB)
  • In de melding geeft u bovenstaande voorkeuren aan. Dit is nog geen reservering. Wij nemen contact met u op om datum en tijd definitief vast te leggen.
  • Als datum, tijdstip en locatie akkoord zijn, ontvangt u van ons nog een aantal formulieren voor uw voorgenomen huwelijk. Hierin staan uw persoonsgegevens zoals die bij ons zijn opgenomen in de Basisregistratie Personen. Wij vragen u deze gegevens te controleren en zonodig aan te vullen. Aanvullend stellen wij u enkele vragen. Ook willen we graag weten wie uw getuigen zijn. (Minimaal 2; maximaal 4 getuigen).

 

De kosten hangen af van de locatie en het tijdstip, het soort ceremonie en door wie u de ceremonie wilt laten leiden (trouwambtenaar of een bekende).

Gemeentehuis

Gemeentehuis met maximaal 6 genodigden

 
Ceremonie zonder toespraak - tijdens kantooruren
(9.00 - 16.00 uur / vrijdag 09.00 tot 11.30 uur)
€ 149

Gemeentehuis meer dan 6 genodigden

 
Ceremonie zonder toespraak - tijdens kantooruren
(9.00 - 16.00 uur / vrijdag 09.00 tot 11.30 uur)
€ 293
Ceremonie met toespraak - tijdens kantooruren
(9.00 - 16.00 uur)
€ 460
Ceremonie geleid door bekende - tijdens kantooruren
(9.00 - 16.00 uur)
€ 683
Ceremonie geleid door bekende - buiten kantooruren € 864

Zelf gekozen locatie*

 
Ceremonie zonder toespraak - tijdens kantooruren
(9.00 - 16.00 uur)
€ 293
Ceremonie zonder toespraak - buiten kantooruren € 443
Ceremonie zonder toespraak - zaterdag € 698
Ceremonie met toespraak - tijdens kantooruren
9.00 - 16.00 uur)
€ 460
Ceremonie met toespraak - buiten kantooruren: € 642
Ceremonie met toespraak - zaterdag € 898
Ceremonie geleid door bekende - tijdens kantooruren
(9.00 - 16.00 uur)
€ 715
Ceremonie geleid door bekende - buiten kantooruren € 864
Ceremonie geleid door bekende - zaterdag € 1.119

*Deze prijzen zijn exclusief de kosten die de locatie in rekening brengt

Op dinsdagochtend kunt u kosteloos trouwen in het gemeentehuis om 9.00 of 9.30 uur. U kunt dan maximaal 6 genodigden meenemen.

 

Uw Reactie
Uw Reactie