undefined logo
undefined logo

Uitbreiding Emmelhage weer een stap verder

14 juli 2022
Nieuws
Luchtfoto Emmelhage fase 3, op de voorgrond begroeide landbouwgrond waar fase 3 gebouwd gaat worden. Links de bestaande bouw van Emmelhage. Op de achtergrond de rest van Emmeloord.

Burgemeester en wethouders hebben het bestemmingsplan voor de uitbreiding van Emmelhage fase 3 vastgesteld. Hiermee wordt uitbreiding van de wijk met de derde fase mogelijk. In deze fase staan 315 woningen en een basisschool gepland. Fase 3a ontwikkelt Scholtens Projecten, fase 3b ontwikkelt de gemeente. In dit gedeelte van de wijk komt ook de school.

Woningbehoefte

Gemeente Noordoostpolder heeft een groeiende behoefte aan nieuwe woningen. In fase 3 wordt een mix van verschillende typen van o.a. vrijstaande- twee-onder-een kap- rij-, rug-aan-rug en hofwoningen gebouwd. Zowel huur- als koopwoningen. De wijk wordt ruim opgezet met veel ruimte voor water en groen. Er is daarnaast veel aandacht voor de verkeersveiligheid waarbij zoveel mogelijk fiets- en voetgangers verbindingen zijn gescheiden van de hoofdrijbanen.

Toekomstbeeld

Wethouder Toon van Steen: ‘Uitbreiding van Emmelhage is nodig. We zien een nog steeds groeiende behoefte aan nieuwe woningen. Daarmee kan ook een gezonde doorstroming op gang komen en krijgen starters meer kansen. In Emmelhage, maar ook op andere locaties binnen de gemeente streven we naar een evenwichtig en betaalbaar woningaanbod. De school is een waardevolle toevoeging voor deze kinderrijke wijk die tot nu toe niet over een eigen schoollocatie beschikt.’

Directeur Scholtens Projecten, Guido Scholtens: ‘Samen met de gemeente streven wij naar een mooie woonwijk met een eigen karakter, die past binnen de omgeving en voorziet in de woningbehoefte die is ontstaan. Wij verwachten dat veel mensen zich hier thuis zullen voelen.’

De plannen worden nu aan de gemeenteraad aangeboden die daar naar verwachting in september een uitspraak over doet. Na de gebruikelijke beroepstermijnen starten de verdere ontwikkeling, de ruimtelijke procedures en de verkoop van woningen en kavels.