Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Vergunningverlener Wabo (junior)

Wil jij aan de slag bij een gezellige afdeling? Ben jij op zoek naar afwisseling in je werk? Dan is dit de baan die bij jou past! Voor het cluster Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de gemeente Noordoostpolder zijn wij op zoek naar een Vergunningverlener Wabo (junior).

Uren per week32-36 uur
Salarisniveaumax. € 4.244,-
IKB17,05 %
Contracttijdelijk, met uitzicht op vast

Dit vind je leuk om te doen

Als vergunningverlener Wabo ben jij verantwoordelijk voor het vergunningsproces. Dit begint op het moment dat er een vergunningsaanvraag wordt ingediend. Om tot een besluit te komen of de aanvrager ook een vergunning toegekend krijgt, doe je veel research. Je toets onder andere of de aanvragen voldoen aan den geldende wet- en regelgeving, met name de Wabo. Wanneer je een volledige research hebt verricht komt je tot een conclusie of de vergunning wel of niet verleend kan worden. Wanneer je junior bent word je gekoppeld aan een senior en pak je de aanvragen eerst gezamenlijk op. Met het doel om steeds meer zelfstandigheid te krijgen zodat je zelf de gehele verantwoordelijkheid kan oppakken. De vergunningsaanvragen zijn uiteenlopend en hebben betrekking op bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu. In het begin van de functie zal je te maken hebben met de iets eenvoudigere aanvragen, om je vervolgens te wagen aan de steeds complexere dossiers.

Pioniers hebben hier van water, land gemaakt, 80 jaar geleden. Avonturiers brachten dit gebied tot leven. Mensen zoals jij ontdekken dagelijks hun toekomstige werkplek hier.

HALLO, wij zijn gemeente Noordoostpolder. Bij ons werken is niet voor iedereen. Doe jij je werk met Hartstocht, ga jij het Avontuur niet uit de weg, ben je Leergierig, heb je het Lef om het anders te doen én Ontmoet je graag collega’s, inwoners en ondernemers?

Je krijgt hier de ruimte om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen. Om te groeien. Je werkt samen met professionals en kan pionieren. We doen hier de juiste dingen; dat doen we open en transparant. En we nemen de verantwoordelijkheid voor onze beslissingen. Het is mooi om dicht op de samenleving te mogen werken. We hebben het hier goed voor elkaar!

Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) is verantwoordelijk voor de vergunningverlening, het toezicht en de handhaving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aanvragen om omgevingsvergunning op alle onderdelen van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Bijvoorbeeld voor de bouw van een woning of bedrijfspand. Het toezicht en de handhaving richt zich op het toezicht tijdens de bouw van een pand, het strijdig gebruik van een gebouw of op de regels in de Algemene plaatselijk verordening (APV).

Als (junior) vergunningverlener Wabo heb je onder andere in huis: 

 • Een afgeronde opleiding Bouwkunde (mbo of hbo) of een afgeronde opleiding in de richting van Ruimtelijke ontwikkeling of Planologie.
 • Je voldoet aan de kwaliteitscriteria vth 2.3.
 • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent bekend met de programma’s Rx.Mission, Liber en Corsa en/of kan snel met nieuwe systemen overweg.
 • Je bent zelfstandig en durft om hulp te vragen als je het niet weet.
 • Je kunt goed in teamverband werken.
 • Je bent proactief, kunt snel schakelen en denkt in mogelijkheden.
 • Je bent administratief sterk, je werkt gestructureerd en je kunt goed prioriteiten stellen.
 • Jij wordt enthousiast van het werken in een bestuurlijke omgeving.

Ben je geen junior meer en wil je met jouw ruime ervaring als vergunningverlener Wabo werken in en voor onze mooie gemeente? Dan zijn we ook in jou geïnteresseerd. Neem contact met ons op om samen te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

 • Ruimte voor groei en ontwikkeling.
 • Een salaris van maximaal € 4.244,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (aanloopschaal 8 cao gemeenten), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een werkweek met flexibele werktijden.
 • Uitstekende verlofregelingen.
 • Een aantrekkelijk opleidingsprogramma.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet. Vakantiegeld? Een keer per jaar laten uitbetalen? Extra verlofuren? Er kan veel!
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Deelname aan pensioenregeling van het ABP.

Wil je meer weten over deze functie?

Erik Ruis, vergunningverlener Wabo, kan je alles vertellen over deze functie. Hij is te bereiken op telefoonnummer 06 13 32 73 48. Is hij niet bereikbaar? Dan kan je Marianne Wierstra, Manager VTH, bellen. Zij is te bereiken op 06 13 32 91 70.

Enthousiast geworden?

Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “solliciteren”.

Voor deze functie vragen wij een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). 
Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure. 
Zolang de vacature online staat is deze beschikbaar.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

HR medewerker Sanne

Vragen? Neem contact op met

RecruiterSanne Lageveen
☎ telefoonnummer06 18 10 57 84
✉ emails.lageveen@noordoostpolder.nl