Verhuizing doorgeven

Verhuist u binnen de gemeente naar een ander adres? Of komt u vanuit een andere gemeente in de gemeente Noordoostpolder wonen? Geef uw verhuizing op tijd door, uiterlijk 5 dagen na uw verhuisdatum. Gaat u bij iemand inwonen? Dan heeft u toestemming van de hoofdbewoner nodig. Meer informatie vindt u onder het kopje 'Wat u moet weten'.

Verhuizing doorgeven

Doorgeven in het gemeentehuis? De dienstverlening is aangepast in verband met het coronavirus. Lees meer.

  • Geef uw verhuizing op tijd door: van 4 weken voor tot uiterlijk 5 dagen na uw verhuisdatum.
  • Geeft u uw verhuizing later dan 5 dagen na de verhuisdatum door? Dan gaat de adreswijziging in op de dag van uw aangifte.
  • Zorg ervoor dat uw adresgegevens kloppen. Meer dan 600 overheidsorganisaties (zoals de Belastingdienst en de leerplichtambtenaar) maken er gebruik van.
  • Verhuist u van of naar een andere gemeente? Dan schrijft u zich in bij uw nieuwe gemeente. U hoeft u zich niet uit te schrijven bij uw oude gemeente.

Gaat u bij iemand inwonen?

Dan heeft u toestemming nodig van de hoofdbewoner. Dit kan de hoofdbewoner online geven door hieronder in te loggen met DigiD.

Toestemming geven via DigiD (Inloggen als hoofdbewoner)

Geeft u de verhuizing in het gemeentehuis door? Dan kunt u onderstaand formulier downloaden, door de hoofdbewoner laten invullen en meenemen naar het gemeentehuis.

pdf Toestemming woonadres (PDF, 178.65 KB)

Let op: het geven van toestemming is niet genoeg; u moet ook zelf uw verhuizing doorgeven.

Geen

Uw Reactie
Uw Reactie