Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Verkeerskundige

Werken bij de lokale overheid is leuk, zeker bij de gemeente Noordoostpolder. Hier kun je je hart ophalen. Want je kunt werken voor een gemeente die volop in ontwikkeling is. Die nog dichter bij de samenleving wil staan en bewust verbinding zoekt met haar inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. En die jou daarvoor de ruimte geeft. Natuurlijk, rekening houden met de regels hoort daarbij, maar dat kan op een flexibele manier. Zo spelen we (pro)actief in op wat er leeft onder onze inwoners, samenwerkende partners en bedrijfsleven. Dit geldt ook voor het verkeer. Hierdoor is er een vacature ontstaan voor een Verkeerskundige.

Uren per week

32-36 uur

Salarisniveau

max. € 5.009,-

IKB

17,05 %

Contract

tijdelijk, met uitzicht op vast

Dit vind je leuk om te doen

Je adviseert over verkeerskundige vraagstukken voor de bestaande en nieuw aan te leggen gemeentelijke infra. Zo hou je je bezig met de volgende zaken:

 • Je vertaalt de kaders en beleidskeuzes uit o.a. mobiliteitsvisie en mobiliteitsplan naar realistische en uitvoerbare inrichtingsontwerpen.
 • Je adviseert over de verkeerstechnische uitgangspunten bij nieuwbouw en herinrichting. Je houdt hierbij rekening met de technische en financiële haalbaarheid. Denk hierbij aan verkeerskundig advies bij het ontwikkelen van nieuwe woonwijken en bedrijfsterreinen.
 • Voor te organiseren evenementen, transportroutes voor grote bouwprojecten, verkeersveiligheid in de buurt en rondom scholen lever jij de verkeerskundige advisering.
 • Je initieert en sluit aan bij overleggen met politie, provincie ontwikkelaars en initiatiefnemers om maatregelen en initiatieven te toetsen en te stimuleren voor verbetering van de verkeersveiligheid.
 • Voor in te stellen verkeersmaatregelen stel je de benodigde verkeersbesluiten op en stemt dit af met politie en eventueel juristen. Vervolgens draag je zorg voor publicatie en afhandeling van mogelijke vragen en bezwaren.
 • Verder pak je de meldingen op welke  betrekking hebben op verkeer. Je komt met breed gedragen oplossingen voor meldingen van inwoners over verkeerssituaties in hun buurt, stemt deze af en zorgt ervoor dat ze worden uitgevoerd.
 • Je bent bereid om ook af en toe in de avond aan het werk te zijn. Indien nodig sluit je aan bij wijkavonden, buurtschouw of een informatiebijeenkomst.

Pioniers hebben hier van water, land gemaakt, 80 jaar geleden. Avonturiers brachten dit gebied tot leven. Mensen zoals jij ontdekken dagelijks hun toekomstige werkplek hier.

HALLO, wij zijn gemeente Noordoostpolder. Bij ons werken is niet voor iedereen. Doe jij je werk met Hartstocht, ga jij het Avontuur niet uit de weg, ben je Leergierig, heb je het Lef om het anders te doen én Ontmoet je graag collega’s, inwoners en ondernemers?

Je krijgt hier de ruimte om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen. Om te groeien. Je werkt samen met professionals en kan pionieren. We doen hier de juiste dingen; dat doen we open en transparant. En we nemen de verantwoordelijkheid voor onze beslissingen. Het is mooi om dicht op de samenleving te mogen werken. We hebben het hier goed voor elkaar!

 • Je hebt een relevante opleiding op HBO-niveau op het gebied  van verkeerskunde.
 • Je bent een netwerker die makkelijk schakelt met anderen, of het nu gaat om collega’s, externe partijen of inwoners.
 • Je denkt in mogelijkheden en kansen en durft verbetervoorstellen aan te dragen.
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke  uitdrukkingsvaardigheden.
 • Je bent een teamspeler.

De visie van ons Ingenieursbureau is ‘samen werken aan uw leefomgeving’. Het Ingenieursbureau wil van betekenis zijn voor de inwoners door met en voor hen verantwoordelijkheid te nemen voor hun fysieke leefomgeving. Als Ingenieursbureau ontwikkelen we ons zo flexibel mogelijk. We maken optimaal gebruik van kennis, expertise en capaciteit van externe partijen.  Wij regisseren de infraprojecten als spin in het web tussen bestuur, beleid, inwoners, ondernemers, externe adviesbureaus en aannemers.

 • Ruimte voor groei en ontwikkeling.
 • Een salaris van maximaal € 5.009,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10 cao gemeenten) afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een werkweek met flexibele werktijden.
 • Uitstekende verlofregelingen.
 • Een aantrekkelijk opleidingsprogramma.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet. Vakantiegeld? Een keer per jaar laten uitbetalen? Extra verlofuren? Er kan veel!
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Deelname aan pensioenregeling van het ABP.

Wil je meer weten over deze functie?

Gerrit Taal, Teamleider Realisatie en Beheer bij het Ingenieursbureau, kan je alles vertellen over deze functie. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 48 13 46 45.

Enthousiast geworden?

Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “solliciteren”.

Kom je bij ons werken, dan vragen we een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Een assessment maakt deel uit van de procedure.
Deze vacature staat open zolang hij online staat.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

HR medewerker Sanne

Vragen? Neem contact op met

Assistent Recruiter

Sanne Lageveen

☎ telefoonnummer

06 18 10 57 84

✉ email

s.lageveen@noordoostpolder.nl