Verklaring omtrent gedrag

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken. Maar ook als u een wapenvergunning aanvraagt. Het ministerie van Veiligheid en Justitie beoordeelt uw aanvraag.

Vraagt u voor uzelf een VOG aan? Gebruik het formulier dat u heeft gekregen van uw werkgever of het aanvraagformulier VOG Natuurlijke Personen van Dienst Justis. Vul het aanvraagformulier samen met uw werkgever in en neem het mee naar het gemeentehuis

Vraagt u voor een bedrijf of instelling een VOG aan? Gebruik dan het aanvraagformulier VOG Rechtspersonen van Dienst Justis
Uw aanstaande werkgever kan ook een VOG online aanvragen bij Dienst Justis. Dan hoeft u geen afspraak te maken. Uw werkgever moet dan wel beschikken over eHerkenning.

Meer informatie
Twee tot vier weken na de aanvraag krijgt u de VOG of de afwijzing per post thuisgestuurd. Wilt u meer weten over de VOG? Ga dan naar de website van Justis, onderdeel van het Ministerie van Justitie.

U kunt voor een Verklaring Omtrent Gedrag iedere dag van de week op onderstaande tijden terecht in het gemeentehuis. Een afspraak is niet specifiek nodig. Neem wel een geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart) mee.

Openingstijden
Dag Tijd
Maandag 8.30 - 12.00 uur en 13.00 - 16.30 uur
Dinsdag 8.30 - 12.00 uur en 13.00 - 16.30 uur
Woensdag 8.30 - 12.00 uur en 13.00 - 16.30 uur
Donderdag 8.30 - 12.00 uur en 13.00 - 16.30 uur
Vrijdag 8.30 - 12.00 uur

Wilt u liever toch van tevoren een afspraak maken dan kan dat natuurlijk ook.

Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) voor natuurlijke personen kost € 41,35. Als u een VOG online via de website van het ministerie van Veiligheid en Justitie aanvraagt, kost dat € 33,85.

Heeft u als vrijwilliger een VOG nodig? En werkt u met kinderen of met mensen met een verstandelijke beperking? U kunt dan gratis een VOG aanvragen. Vraag de VOG wel direct aan bij Justis.

Vraag bij uw vrijwilligersorganisatie na wat de mogelijkheden zijn.

Vrijwilligers in de sport krijgen de VOG ook gratis als de bond is aangesloten bij NOC*NSF.

Uw Reactie
Uw Reactie