Vervolg Zon voor NOP voor kleinverbruikers

Zonnepanelen Zon voor NOP
6 okt 2017

Het initiatief Zon voor NOP, dat afgelopen voorjaar is gestart voor de grootverbruikers, krijgt een vervolg voor de kleinverbruikers. Voor hen wordt een informatieavond gehouden op 23 oktober om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze informatieavond worden zij geïnformeerd over de mogelijkheden van zonnepanelen op hun zakelijke pand(en).

Informatieavond

Tijdens de informatieavond voor de grootverbruikers afgelopen voorjaar was er al veel belangstelling onder de kleinverbruikers. Daarom wordt er nu een vervolg gegeven aan dit traject. Tijdens de informatieavond op 23 oktober informeert Enprest energieadvies over de mogelijkheden, voorwaarden en voordelen van het plaatsen van zonnepanelen voor de kleinverbruik aansluitingen (niet meer dan 3x80 ampère).

Collectief voordeel

Voor de ondernemers met een kleinverbruik aansluiting is er voordeel te behalen door collectief zonnepanelen in te kopen. Daarnaast levert het plaatsen van zonnepanelen een lagere energierekening op. Er is geen subsidie mogelijk. Wanneer een bedrijf nog een asbestdak heeft, is het een goed idee om deze meteen te vervangen vanwege het a.s. verbod in 2024.  Hiervoor is een  landelijke subsidieregeling beschikbaar. Informatie: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidieregeling-verwijderen-asbestdaken

Ook de gemeente is blij met deze vervolgstap. Hiermee wordt weer bijgedragen aan de verduurzaming van de gemeente. Noordoostpolder wil in 2030 energieneutraal zijn.

Aanmelden

Belangstellenden die bij deze informatieavond aanwezig willen zijn kunnen zich aanmelden via zonvoornop@enprest.nl. Vanaf 19.30 uur staat de koffie en thee klaar in de raadzaal. Om 20.00 uur begint de informatieavond.