undefined logo
undefined logo

Veteranendag Noordoostpolder

09 juni 2022
Nieuws
Veteranen ingezet in dienst van de vrede

Op 18 juni 2022 organiseert het Veteranenplatform Noordoostpolder samen met de gemeente de jaarlijkse Veteranendag.

Op 18 juni 2022 organiseert het Veteranenplatform Noordoostpolder samen met de gemeente de jaarlijkse Veteranendag. Deze dag staan we stil bij de inspanning die veteranen hebben geleverd en vandaag de dag nog steeds leveren in dienst van de vrede. Sinds 1940 heeft Nederland ruim 650.000 militairen ingezet tijdens drie oorlogen en bijna honderd vredesmissies. Op Veteranendag bedanken we de veteranen in Nederland. Het programma van de middag biedt ruimte voor ontmoeting. Burgemeester Roger de Groot spreekt de aanwezigen toe en gastspreker van de middag is Mart de Kruif, voormalig commandant van de Nederlandse Landmacht.

Actueel

De oorlog in Oekraïne maakt ons weer eens extra bewust dat wereldvrede iets is dat onderhouden moet worden. De inzet van het leger en zij die daarin dienden dragen daar belangrijk aan bij. Gastspreker Mart de Kruif, voormalig commandant van de Nederlandse Landmacht, gaf leiding aan missies in Bosnië en Afghanistan. Hij leidde 45.000 militairen en burgers uit 24 landen naar veiligheid en verkiezingen. Hierover schreef hij het indrukwekkende boek ‘Zandhappen’. Ook heeft hij de landmacht geleid door tijden van grote bezuinigingen en tragische incidenten, zoals het neerhalen van de MH-17. Mart de Kruif is een graag geziene gast bij diverse talkshows voor zijn kijk op de actuele situatie in Oekraïne.

Belangstellenden welkom

Belangstellenden zijn van harte welkom om het officiële gedeelte van het programma in De Fontein aan de Wilgenlaan 4 te Emmeloord bij te wonen. Dit vindt plaats tussen 14.00 en 15.15 uur. Ontvangst is vanaf 13.15 uur.

Mart de Kruif

Gastspreker Mart de Kruif