Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Waaks

Als hondenbezitter wandelt u elke dag door uw buurt en kent u het gebied goed. Daardoor merkt u snel op wanneer er iets vreemds gebeurt. Ziet u bijvoorbeeld mensen in de tuin van uw buren terwijl zij er niet zijn? Of valt het u op als iemand in auto's of huizen kijkt? Wij vragen u om de ogen en oren van uw buurt te zijn en deel te nemen aan Waaks. Samen kunnen we meer zien en maken we de buurt veiliger.

Welkom bij Waaks

In 2023 is er nieuw leven aan het project Waaks gegeven! 
We nodigen u uit om deel te nemen aan Waaks. Door alert te zijn op verdachte situaties en deze te melden bij de politie, werken we samen aan een veiligere buurt. U ontvangt van ons 2 keer per jaar een nieuwsbrief met updates over de veiligheid in de Noordoostpolder en succesverhalen van andere hondenbezitters. Wie weet staat uw verhaal er wel in!

Wat is Waaks?

Waaks is een samenwerkingsverband tussen de gemeente, politie en hondenbezitters. We vragen u om extra alert te zijn tijdens het wandelen met uw hond en verdachte situaties te melden bij de politie. Door direct de politie te bellen en bijvoorbeeld het signalement of een kenteken door te geven, vergroot u de kans dat de politie de daders oppakt. De politie laat altijd weten wat er met uw melding is gebeurd. 

Nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief Waaksexterne-link-icoon en ontvang 2 keer per jaar een nieuwsbrief. Heeft u eerder al deelgenomen aan project Waaks? Meld u dan opnieuw aan zodat we u ook in dit project op de hoogte kunnen houden van het laatste nieuws!

Leer verdachte situaties herkennen

Op 15 mei 2023 is de eerste bijeenkomst georganiseerd door de gemeente Noordoostpolder en de politie. Tijdens deze avond is er meer informatie over het project en een workshop van de politie over het herkennen van verdachte situaties gegeven.