Werk aan de weg

logo werk aan de weg

Herinrichting De Deel

Plattegrond van werkzaamheden aan de Deel

Animatie van herinrichtingsplan De Deel

De herinrichting van de Deel in het centrum van Emmeloord is enkele weken geleden van start gegaan. Vanaf 4 maart 2019 word de toegang naar de Deel vanaf Onder de Toren afgesloten voor alle verkeer en voetgangers. De afsluiting is tot Hotel ’t Voorhuys, de Deel nr. 20. Ook het westelijke deel van het parkeerterrein word dan afgesloten voor alle verkeer. De Deel aan de oostkant, voor de winkels en banken,  is beperkt toegankelijk vanaf het kruispunt met de Lange Dreef / Nagelerstraat.
Dit deel is dan doodlopend voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers hebben daar wel doorgang. Verkeer voor bewoners e.d. word vanaf Onder de Toren beperkt toegestaan. De werkzaamheden duren tot ca. 20 december 2019.

Op 2 september 2019 word de oostelijke kant van de Deel afgesloten voor alle verkeer, m.u.v. fietsers en voetgangers. Deze werkzaamheden duren tot ca. 1 februari 2020. Het parkeren is tijdens de werkzaamheden erg beperkt,  (ca. 50 a 60 plaatsen aan de oostkant). Er word met borden verwezen naar de Paardenmarkt aan de Noordzijde/Bumalaan.

Het busstation blijft ongewijzigd en is steeds toegankelijk voor lijndiensten. Buspassagiers kunnen tijdens de uitvoering enige overlast ervaren.

Tijdelijke maatregelen voor de toegankelijkheid zullen door de aannemer genomen worden.

 

Vervanging Marknesserbrug

Start werk: Oktober 2018

Planning gereed: April 2019

We vervangen de Marknesserbrug voor een stadspoortvariant. De brug wordt breder en veiliger voor fietsers. Autoverkeer wordt omgeleid. Voor fietsers en hulpdiensten is er een noodbrug.

 

Herinrichting winkelgebied Europalaan

Start werk: maart 2019

Planning gereed: eind juli 2019

Gemeente Noordoostpolder start met de herinrichting van het winkelgebied Europalaan. Het gebied wordt veiliger en beter voor het verkeer. Het wordt een 30km/uur-gebied en er komt eenrichtingsverkeer in de Scandinaviëlaan naast de Jumbo. Dit is afgesproken met een werkgroep van bewoners en ondernemers. Op 4 maart begint de aannemer met voorbereidende werkzaamheden in de Rivièralaan. Alle winkels blijven bereikbaar tijdens het werk.

Vanaf 4 maart is de Rivièralaan t/m de kruising De Dardanellen afgesloten

Er wordt een nieuw riool aangelegd, waarbij afvalwater en regenwater gescheiden worden afgevoerd. Ook komen er parkeerplaatsen langs de straat. Personeel van de winkels parkeert hier, zodat er meer parkeervakken rond de winkels beschikbaar blijven voor het winkelend publiek.

Europalaan rond winkelgebied afgesloten

Vanaf 18 maart gaat de Europalaan vanaf de Rivièralaan tot de Deltastraat op de schop. Deze is gefaseerd afgesloten voor alle verkeer. Een omleidingsroute wordt dan ingesteld. De winkels blijven wel bereikbaar. Ook hier komt een gescheiden riool en er komt nieuwe bestrating. De werkzaamheden duren tot eind juli.

Aanvullende verkeersmaatregelen

Vanaf 22 maart tot en met 28 juni wordt De Dolomieten aan de zijde Scandinaviëlaan afgesloten voor verkeer. Doorgaand verkeer is dus niet mogelijk.

Voorlopige planning

De planning is afhankelijk van weersomstandigheden en onvoorziene gebeurtenissen.

Tekening planning roind de Europalaan Emmeloord

 

Op de planning

  • Rotonde Espelerweg - Nieuwlandenlaan: oktober 2019
  • Rotonde Kuinderweg/Muntweg: mei/juni 2019 (project provincie Flevoland).
  • Nagelerstraat tussen Leeuwenkruising en Nagelerbrug: tweede helft 2019

Wij werken maatschappelijk verantwoord

Het onderhoud van wegen gebeurt met respect voor mens en milieu:

  • Aannemers moeten werken volgens een bestek met duurzame maatregelen (energieverbruik, materialen etc.).
  • Keuze voor een aannemer die bezig is met CO2 reductie.
  • Toepassing van maximaal 50% gerecycled asfalt  in het nieuwe asfalt.
  • Inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld als verkeersregelaar, opruimen van bermen).