Werk aan de weg

Sportweg Rutten 10 mei – augustus

Vanaf 10 mei beginnen we met de reconstructie aan het korte deel van de Sportweg.  We breken de bestrating open en dan starten de nutsbedrijven met hun werkzaamheden. Daarna leggen we de riolering aan en kunnen we vervolgens de straat weer opnieuw opbouwen.  Verwachting is dat deze werkzaamheden eind juni worden afgerond. Tegelijkertijd starten we met het parkeerterrein van het MFA. Verwachting is dat dit half juni wordt opgeleverd.

Begin juli starten we met de reconstructie van het lange deel van de Sportweg. Verwachting is dat dit voor de bouwvakantie wordt afgerond. (begin augustus). We hanteren een strakke planning en gaan er vanuit dat we dit halen. Levertijden van materialen zijn door corona echter lang en dat kan voor eventueel oponthoud zorgen. Er is een  tijdelijk aangelegd parkeerterrein op het grasveld achter de woningen. De Lange Sportweg is tijdens de werkzaamheden tijdelijk tweerichtingsverkeer.

Sportweg Rutten

Ontwikkelingen centrum Emmeloord

Het centrum is volop in ontwikkeling en wordt op meerdere plekken verfraaid. Diverse nieuwbouwprojecten rondom de Deel hebben de westkant van het centrum een heel nieuw en modern aanzien gegeven. Het Rondeel en de Kroon zijn nog in ontwikkeling. De uitbreiding van ’t Voorhuys, Het Aandeel en het horecapaviljoen zijn gerealiseerd.

Nu is het ook de beurt aan de oostkant van het centrum. Aan het Smedingplein wordt het gebouw door ontwikkelaar van Staveren al volop gemoderniseerd en binnenkort starten twee projecten met drie nieuwe gebouwen op de voormalige locaties van de flats de Tros, het Anker, de Boei en de Meerpaal en op de Paardenmarkt.

Kijk voor alle centrum ontwikkelingen op www.gastvrijemmeloord.nl


Werkzaamheden Provincie Flevoland

Op flevowegen.nl vindt u meer informatie over werkzaamheden aan provinciale wegen. Ook kunt u zich daar aanmelden voor hun gratis SMS-waarschuwingsdienst. U ontvangt dan sms-berichten over calamiteiten en werkzaamheden op uw route. Bij werkzaamheden houden zij ook op de hoogte via Twitter. U kunt hen volgen via @flevowegen.

 


Wij werken maatschappelijk verantwoord

Het onderhoud van wegen gebeurt met respect voor mens en milieu:

  • Aannemers moeten werken volgens een bestek met duurzame maatregelen (energieverbruik, materialen etc.).
  • Keuze voor een aannemer die bezig is met CO2 reductie.
  • Toepassing van maximaal 50% gerecycled asfalt in het nieuwe asfalt.
  • Inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld als verkeersregelaar, opruimen van bermen).
Uw Reactie
Uw Reactie