undefined logo
undefined logo

Winkels Noordoostpolder krijgen ruimte voor koopzondag

14 juli 2022
Nieuws
Meisje staat tegen witte muur, je ziet haar hoofd tot aan haar neus. Met haar ene hand houdt ze een telefoon tegen haar oor. Aan de andere arm hangen 3 tassen.

Het college van Noordoostpolder wil alle winkeliers in Noordoostpolder de vrijheid geven om zelf hun openingstijden te bepalen. Daarmee geeft ze ruimte aan de koopzondag. Dit voornemen sluit aan bij de ambitie uit het coalitieakoord. De eerste stappen worden nu gezet, zodat de koopzondag per 1 december 2022 in kan gaan.

Ondernemers denken mee

In augustus wordt een groep ondernemers uitgenodigd om mee te denken over de verordening die nodig is om de huidige regeling aan te passen. Op dit moment zijn in Noordoostpolder maximaal 12 koopzondagen mogelijk. Wethouder Linda Verduin: ‘Als het aan het college van B&W ligt, is er na 1 december 2022 geen beperking meer. Iedere ondernemer bepaalt dan zelf welke openingstijden het beste passen bij hun bedrijf.’

Gemeenten hebben veel bevoegdheid om te bepalen wanneer winkels in hun eigen gemeente open zijn. Het aanpassen van de benodigde verordening is een bevoegdheid van de gemeenteraad.