Andere vergunningen

Er zijn verschillende activiteiten waarvoor u volgens de Algemene plaatselijke verordening (APV) een vergunning of ontheffing nodig heeft. Neem hiervoor contact op met de gemeente.

Voor de volgende zaken vraagt u een vergunning of ontheffing aan:

  • Activiteiten in een open plaats (afgebakende locatie) waar geen evenementenvergunning voor nodig is. Zoals openluchtfestivals, campings en jachthavens. Hiervoor dient wel een melding 'Brandveiligheid en basishulpverlening overige plaatsen' gedaan te worden. Neem contact met ons op voor meer informatie.
  • Tijdelijk kamperen op een plek die geen kampeerplaats is. Neem hiervoor contact met ons op.
  • Kleding en schoenen inzamelen voor hergebruik, een goed doel of handel. Neem hiervoor contact met ons op.
  • Grote voertuigen op de weg parkeren (langer dan 6 meter en/of hoger dan 2,4 meter). Neem hiervoor contact op. Van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur mag u wel zonder ontheffing grote voertuigen parkeren.
  • Uw woning gebruiken voor andere doeleinden dan wonen (bijvoorbeeld als winkel- of bedrijfsruimte of voor kamerverhuur). U heeft dan meestal een omgevingsvergunning nodig.
  • Terras of uitstalling exploiteren. Afhankelijk van de locatie moet u hier soms een vergunning voor aanvragen. Niet op alle plaatsen mag u een terras of uitstalling exploiteren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Bekijk de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Noordoostpolder

Uw Reactie
Uw Reactie