Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Financiële hulpaanbieders

Bent u ondernemer en heeft u financiële hulp nodig? Er zijn verschillende instanties die u kunnen ondersteunen.

Het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) is er voor u! Namens de provincie Flevoland helpen zij ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland bij de ontwikkeling en realisatie van hun duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Hoe? Door hun onafhankelijke expertise te delen en financieringen te verstrekken. Ook als uw project nét te klein is om geld bij investeerders of banken los te krijgen. Maar ook om een business case door te rekenen of om te sparren hoe u de energietransitie kunt aanvliegen. Ze helpen u graag vooruit en maken Flevoland nóg groener. Voor meer informatie kunt u terecht op www.eef-flevoland.nlexterne-link-icoon of stuur een mail naar info@eef-flevoland.nl. Dan nemen zij contact met u op.

Op Geldfit zakelijkexterne-link-icoon ontdekt u in 2 minuten welke stappen u als ondernemer kan zetten om meer grip op uw geld te krijgen. Liever persoonlijk advies? Bel gratis 0800-8115.

Kennispoort Regio Zwolle is er voor alle ondernemers in Regio Zwolle.  Kennispoort helpt bedrijven in Regio Zwolle innoveren, vernieuwend te ondernemen en met internationaal zakendoen.
Ze geven onafhankelijk, kosteloos en praktisch advies over het op de markt brengen van vernieuwende producten, diensten en processen. Verder inspireren ze ondernemers, delen kennis en brengen bedrijven samen via  evenementenexterne-link-icoon
Neem voor meer informatie gerust contact op via Kennispoort Regio Zwolleexterne-link-icoon

Regio Zwolleexterne-link-icoon is een samenwerkingsverband van 22 gemeenten en 4 provincies, waar gemeente Noordoostpolder er een van is.

Upgrade jezelf Regio Zwolle helpt werkgevers te investeren in werknemers en ZZP-ers in zichzelf. Upgrade jezelf biedt een financieel steuntje in de rug vanuit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Een fonds voor de cofinanciering van vakinhoudelijke, functiegerichte of transitieopgaven gerichte her-, bij- en omscholing van werknemers.
Wilt u als werkgever of ZZP-er tot 50% cofinanciering van het Ontwikkelfonds direct aanvragen? Kijk op Upgrade jezelfexterne-link-icoon of bel 06 21 58 54 09.

Regio Zwolleexterne-link-icoon is een samenwerkingsverband van 22 gemeenten en 4 provincies, waar gemeente Noordoostpolder er een van is.

Het MKB Schakelteam Flevoland is er speciaal voor de kleine mkb-bedrijven (tussen de 2 en 10 werknemers). Vraag een kosteloos gesprek aan met één van de adviseurs van het MKB Schakelteam Flevoland. Zij doorlopen dan samen met u de vitaliteitsscan om te kijken waar uw bedrijf hulp bij nodig heeft.

De vijf deskundige adviseurs zijn zelf ook mkb’er. Zij kennen het klappen van de zweep en zijn dankzij de complete MKB Schakelteam database volledig op de hoogte van elke regeling, subsidie of ondersteuning, die vanuit de overheid en het onderwijs voor het kleine mkb ter beschikking staan.

Meer informatie via MKB Schakelteam Flevoland.externe-link-icoon

Het Zelfstandigenloket Flevoland (ZLF)externe-link-icoon is een samenwerkingsverband van de 6 Flevolandse gemeenten (Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde). Als gemeentelijk loket zorgt het ZLF voor kredietverlening en inkomstenondersteuning voor ondernemers die wonen in Flevoland.

Het ZLF adviseert en ondersteunt startende, gevestigde, oudere en beëindigende ondernemers op het gebied van ondernemerschap.
Het ZLF zorgt voor de uitvoering van onder andere de volgende wettelijke regelingen:

  • het Bbz 2004 (Besluit bijstandverlening zelfstandigen 2004);
  • toepassing van de IOAZ (Wet inkomensvoorziening oudere en arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen).

In Flevoland kunnen ondernemers groeien: in tijd en ruimte maar ook mentaal en fysiek. Ze innoveren, groeien en verleggen grenzen. Horizon Flevoland is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland.

Horizon Flevoland ondersteunt Flevolandse ondernemers die willen groeien. Of u als ondernemer persoonlijk wilt groeien, op zoek bent naar een financiering, hulp nodig heeft bij het zetten van de volgende groeistap of wanneer u internationale ambitie hebt.
Meer informatie via Horizon Flevolandexterne-link-icoon.