Nieuws

Hieronder leest u onze nieuwsberichten. Wenst u oudere nieuwsberichten te lezen? Ga dan naar ons online archief en selecteer de gewenste datum. 

Toekomstige leerlingen naar VO-campus Emmeloord

Stockfoto van jongeren
In 2020 startten de voorbereidingen tussen het Emelwerda College, Vario Onderwijsgroep en de gemeente om een campus te realiseren voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs in Noordoostpolder.

Restafval daalt na invoering recycle-tarief

Afbeelding recycle-tarief
Drie maanden na invoering van het recycle-tarief wordt er minder huishoudelijk restafval aangeboden in Noordoostpolder. In totaal is er in het eerste kwartaal 566 ton minder restafval ingezameld dan in het eerste kwartaal van 2020.

Ontmoetingspark Tollebeker Jachtweide

Stockfoto spelende kinderen
Een natuurlijke plek waar kinderen en ouderen samen bewegen en van elkaar leren. Dat willen de bewoners van Tollebeek maken. Het ‘ontmoetingspark Tollebeker Jachtweide’ komt op het terrein rond de twee basisscholen.

Verhoging bovengrens Starterslening biedt starter meer kans

Afbeelding van een houten huisje in handen
Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor de voorwaarden van de Starterslening aan te passen. Het gaat onder andere om een verhoging van de maximale koopprijsgrens.

Raadscommissie bespreekt de Mobiliteitsvisie

Logo gemeente Noordoostpolder
Eind mei/begin juni ligt de keuzenota van de Mobiliteitsvisie voor aan de raadscommissie. De Mobiliteitsvisie is het kader voor een nieuw Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan.

Peuteropvang, een goede start!

Illustratie spelende kinderen
Alle kinderen van 2 tot 4 jaar uit de gemeente Noordoostpolder zijn welkom op de peuteropvang. Kinderen kunnen er buiten spelen, puzzelen, zingen, woordjes leren en tekenen.

Koninklijke onderscheidingen

7 decorandi in Noordoostpolder
Zeven inwoners uit de gemeente Noordoostpolder kregen maandagmorgen 26 april een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door burgemeester Jan Westmaas.

Vraag aan het sociaal loket

Zorg en ondersteuning
Sinds vorig jaar heeft gemeente Noordoostpolder een sociaal loket. Hier kunnen inwoners met al hun zorgvragen en voor ondersteuning naar toe bellen of mailen.

Zwemstrand Zwolse Hoek opgeheven

Zwemstrand Zwolsehoek
Zwemstrand de Zwolse Hoek is niet langer meer een officiële zwemgelegenheid, vanwege de gezondheidsrisico’s die de locatie met zich meebrengt.

Netwerk Energieneutraal onderzoekt kansen hernieuwbare energie buitengebied

Logo Netwerk-gemeente Noordoostpolder
Het Netwerk Energieneutraal kijkt naar de gehele energiehuishouding van het agrarisch bedrijf in haar omgeving.
Abonneren op RSS-feed
Uw Reactie
Uw Reactie