Nieuws

Hieronder leest u onze nieuwsberichten. Wenst u oudere nieuwsberichten te lezen? Ga dan naar ons online archief en selecteer de gewenste datum. 

Stranddag Emmeloord in de herkansing

Stranddag De Deel Emmeloord
De stranddag die op 8 juni op de Deel zou worden gehouden kon door het slechte weer niet doorgaan. We gaan nu in de herkansing. De nieuwe datum voor de stranddag is zaterdag 24 augustus.

Gevolgen van de brand in Marknesse

Stukje glas
Dinsdag 30 juli heeft een felle brand gewoed op de locatie Blokzijlerdwarsweg 12 in Marknesse. Op basis van informatie die wij hebben ontvangen vragen wij uw aandacht voor mogelijke aanwezigheid van roet- en andere brandrestanten in uw directe omgeving.

Beleid 'Zon in de polder'

Logo gemeente Noordoostpolder
In het beleidskader 'Zon in de polder' leest u onder andere meer over de gebieden waar we zonneweides willen realiseren, hoe we omgaan met de inpassing in het landschap en hoe de omgeving wordt betrokken bij de totstandkoming van plannen.

Parkeren op de Deel 26 juli weer mogelijk

Uitzicht op De Deel vanaf de Poldertoren
In juli wordt de laatste hand gelegd aan het straatwerk van het grote parkeerterrein op de Deel. Vanaf 26 juli is het mogelijk op dit vernieuwde parkeerterrein te parkeren. Dit is bereikbaar vanaf Onder de Toren. De route wordt aangegeven met bewegwijzering.

Poldertoren krijgt een nieuwe invulling

Foto Poldertoren (gemaakt door Peter Abbes)
De Poldertoren wordt opnieuw in gebruik genomen, dat is het voorstel van het college B&W van gemeente Noordoostpolder. Afgelopen jaar zijn de mogelijkheden verkend. In het voorstel is gekozen voor een mix van permanente en tijdelijke activiteiten in de Poldertoren.

Statushouders tekenen participatie-verklaring

20 statushouders ondertekenden de participatieverklaring
De gemeenten Urk en Noordoostpolder feliciteren een nieuwe groep statushouders. Deze inburgeraars hebben een driedaagse workshop van Vluchtelingenwerk gevolgd. Alle 20 mannen en vrouwen hebben de participatieverklaring getekend.

Gezellige activiteiten voor senioren in de zomer

Afbeelding senioren
In een goede sfeer andere senioren ontmoeten tijdens de zomervakantie? Dat kan! Iedere woensdagochtend is er van 10.00 uur tot 11.30 uur een gezellige bijeenkomst.

Aandacht voor toekomstbestendige gezondheidszorg

Logo gemeente Noordoostpolder
Reactie op eindrapport ‘Toekomstverkenning zorg in Flevoland’. Provincie en gemeenten Dronten, Lelystad, Noordoostpolder en Urk sturen vandaag een gezamenlijke brief naar minister Bruins over het rapport ‘Toekomstverkenning zorg in Flevoland’.

Proef met ruimere winkeluitstallingen geslaagd

Foto Lange Nering
In de periode april 2018 tot en met april 2019 hebben de winkeliers in de Lange Nering West, Kettingplein en Beursstraat als proef ruimere mogelijkheden gekregen om buiten hun winkelpanden hun waren uit te stallen. Deze proef was succesvol en heeft nu geleid tot een verruiming van de regels.

Succesvolle eerste week Regiotaxi Flevoland

Op de foto van links naar rechts: Nelly den Os (wethouder Leystad), Anjo Simonse (wethouder Noordoostpolder), Irene Korting (gemeente Dronten), Ewout Suithoff (wethouder Zeewolde), Jop Fackeldey (gedeputeerde Provincie Flevoland)
Munckhof en Witteveen zijn de nieuwe uitvoeringspartijen voor de Regiotaxi Flevoland. De komende jaren zullen zij de taxiritten in Flevoland verzorgen. Maandag 8 juli kwamen alle partijen bijeen om terug te blikken op de eerste week regiotaxi met deze nieuwe vervoerders.
Abonneren op RSS-feed
Uw Reactie
Uw Reactie