Nieuws

Hieronder leest u onze nieuwsberichten. Wenst u oudere nieuwsberichten te lezen? Ga dan naar ons online archief en selecteer de gewenste datum. 

College over Europa door cdK Leen Verbeek

Commissaris van de Koning Leen Verbeek
Donderdag 23 mei, de dag van de Europese verkiezingen geeft de commissaris van de Koning, Leen Verbeek een college aan studenten van het ROC Friese Poort.

Poldertoren gaat open voor publiek

Foto Poldertoren (gemaakt door Peter Abbes)
De omgeving altijd al eens van bovenaf willen zien? Dan kan! De Poldertoren in Emmeloord is sinds donderdag 16 mei om de twee weken open van 13.00 uur tot 15.00 uur (m.u.v. Hemelvaartsdag).

Skagerrak eerste gasloze gymzaal

Logo energieneutraal Noordoostpolder
Gymzaal het Skagerrak in Emmeloord is na renovatie volledig gasloos gemaakt. Op woensdag 15 mei vindt de opening plaats van de vernieuwde gymzaal. Er is flink geïnvesteerd in het verduurzamen van het gebouw.

Katholieke kerk in Luttelgeest nu van gemeente

v.l.n.r. Wil van Hooijdonk, pastor Victor Maagd en wethouder Wiemer Haagsma
Gemeente Noordoostpolder is per 1 mei 2019 eigenaar van de voormalige katholieke kerk in Luttelgeest. De kerk waar de laatste officiële dienst in 2015 plaatsvond is door de gemeente aangekocht met het doel het gebouw om te vormen tot woningen.

Initiatief van de jeugdburgemeester: Jong ziet Oud dag

Jeugdburgemeester Yorinthe de Jong, Jong ziet Oud
Jeugdburgemeester Yorinthe de Jong is de initiatiefneemster van de Jong ziet Oud dag in gemeente Noordoostpolder. Toen zij jeugdburgemeester werd gaf zij al aan dat de relatie tussen de jeugd en de ouderen in onze gemeente een van de dingen is die haar bezighoudt.

Koninklijke onderscheiding voor zeven inwoners Noordoostpolder

Lintjesregen 2019 Noordoostpolder
Leo Baars, Lenie Lindenbergh-Besuyen, Wim van het Erve, Gerard Vermunt en echtpaar Jan Woets en Joke Woets-Van Kralingen zijn benoemd tot Lid en Henk Suelmann is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Gemeente vanaf 1 mei bereikbaar via Whatsapp

Webcareteam gemeente Noordoostpolder
Inwoners van Noordoostpolder kunnen per 1 mei ook via WhatsApp vragen stellen aan de gemeente. Naast de gebruikelijke kanalen, is de berichtendienst vanaf dan een standaard communicatiemiddel voor de gemeente.

Eelke de Vries nieuwe gemeentesecretaris

Foto Eelke de Vries
Met ingang van 15 mei 2019 is de heer E.G. (Eelke) de Vries benoemd tot gemeentesecretaris / algemeen directeur van gemeente Noordoostpolder. Hij volgt daarmee Iwan Valk op die per 15 mei is benoemd tot gemeentesecretaris op Ameland.

Aanleg kabels en leidingen: een melding volstaat

Kabels
In gemeente Noordoostpolder is voor kabels- en leidingenwerk korter dan 25 meter geen vergunning meer nodig. Een melding volstaat. De gemeente past haar verordening aan.
Abonneren op RSS-feed