Nieuws

Hieronder leest u onze nieuwsberichten. Wenst u oudere nieuwsberichten te lezen? Ga dan naar ons online archief en selecteer de gewenste datum. 

75 jaar VN: Poldertoren kleurt blauw

Foto van de Poldertoren in VN blauw
De Verenigde Naties bestaan dit jaar 75 jaar. De Poldertoren wordt om die reden van 19 tot en met 23 oktober iedere avond en nacht blauw verlicht.

Taalmakelaar levert bouwstenen voor taalbeleid

Logo gemeente Noordoostpolder
De gemeenteraad wil graag dat er een integraal taalplan komt voor de gemeente Noordoostpolder. Hierin komt te staan hoe de gemeente omgaat met laaggeletterdheid, taalachterstanden en taallessen voor statushouders en arbeidsmigranten.

Incidentele baten komen goed van pas

Logo gemeente Noordoostpolder
De najaarsrapportage laat zien dat het geld dat gemeente Noordoostpolder op dit moment uitgeeft aan corona, gelijk is aan de compensatie die de gemeente ontvangt van het Rijk. Het uiteindelijke effect van corona op de begroting van 2020 is onzeker.

Column: Een klein gebaar maakt het verschil

Afbeelding van de campagne Een tegen Eenzaamheid (mevrouw op het eerste beeld alleen en op het tweede beeld in gesprek met buurvrouw)
Wethouder Marian Uitdewilligen: "In deze tijd is het zeker belangrijk om naar elkaar om te kijken en rekening met elkaar te houden. Een klein gebaar kan al verschil maken."

Bouwbedrijf Roos ontwikkelt appartementen in Rutten

Impressie van appartementencomplex de Stiepe in Rutten
Bouwbedrijf Roos gaat 17 appartementen ontwikkelen op de locatie van de Stiepe in Rutten. Het bedrijf won de marktconsultatie voor deze opdracht.

Hoe gaat het met u? GGD Flevoland wil het graag weten

Afbeelding GGD met tekst: "Hoe gaat het met ons? Het antwoord hierop is belangrijker dan ooit!"
GGD Flevoland voert sinds begin deze maand de Gezondheidsmeter 2020 uit. Ruim 2.900 inwoners van Noordoostpolder hebben de vragenlijst ontvangen. Slechts 12% heeft het onderzoek ingevuld. Dat aantal wil de GGD graag omhoog krijgen. 

Revitalisering Constructieweg van start

Gedeputeerde Jan Nico Appelman en wethouder Hans Wijnants bij het bouwbord Constructieweg
Donderdag 24 september onthulden gedeputeerde Jan-Nico Appelman en wethouder Hans Wijnants het bouwbord aan de Constructieweg. Dit is de start voor het verbeteren van de Constructieweg.

Bouwrijp maken Emmeloord Centrum Oost

Tekening Bouwrijp maken Emmeloord Centrum Oost
In oktober start gemeente Noordoostpolder met het bouwrijp maken van de oost- en noordkant van het centrum. Het gebied wordt bouwrijp gemaakt voor wonen en winkelruimte.

Mercatus en gemeente zetten financieel advies met De Voorzieningenwijzer voort

Logo's Mercatus en gemeente Noordoostpolder
De Voorzieningenwijzer is een digitaal hulpmiddel die inwoners ondersteunt om hun financiële situatie in beeld te brengen.

Kadoelerbrug tot 9 oktober afgesloten voor vrachtverkeer

Kadoelerbrug
Vanwege de verkeersveiligheid op de Kadoelerweg en voor het behoud van de Kadoelerbrug sluit de gemeente de brug af voor vrachtverkeer.
Abonneren op RSS-feed
Uw Reactie
Uw Reactie