Nieuws

Hieronder leest u onze nieuwsberichten. Wenst u oudere nieuwsberichten te lezen? Ga dan naar ons online archief en selecteer de gewenste datum. 

Gepimpte afvalbakken langs de Boslaan

Onthulling afvalbakken Boslaan
Eerste jaars leerlingen van Havo en Vwo dachten na over een manier om zwerfafval langs de snoeproutes te verminderen. De leerlingen met het beste idee mochten als bedankje een afvalbak voor langs de snoeproute ‘pimpen’.

Reageren op Lelystad Airport

Lelystad airport
Op 11 januari start de zienswijzeperiode voor de wijziging van het Luchthavenbesluit Lelystad Airport. U kunt reageren op het ontwerpbesluit en de aangepaste milieueffectrapportage. Dit kan tot 21 februari 2019.

Overeenstemming Antonius Zorggroep, gemeente Noordoostpolder en curatoren

De curatoren van de MC IJsselmeerziekenhuizen, de Antonius Zorggroep en de gemeente Noordoostpolder hebben overeenstemming bereikt over ziekenhuiszorg voor de inwoners.

Buitengewoon Noordoostpolder

Grote verhalen beginnen klein. Dit verhaal begint met een schop. 75 jaar geleden verrees er een compleet nieuwe wereld uit de Zuiderzee. De Noordoostpolder.

Verkeer kan vanaf 14-01 weer over Marknesserbrug

Afbeelding Nieuwe Marknesserbrug
Vanaf maandag 14 januari kan het verkeer weer over de Marknesserbrug. Er ligt een tijdelijk brugdek, totdat de Stadspoort wordt geplaatst.

Vier kavels aan het water in Wellerwaard in de verkoop

Kavelkaart Wellerwaard fase 2
De gemeente start met de verkoop van kavels in Wellerwaard fase 2. Fase 2 bestaat uit dertien woningbouwkavels. De eerste vier kavels aan de waterzijde gaan in januari in de verkoop.

Nodig burgemeester Harald Bouman uit

Burgemeester Harald Bouman
De nieuwe burgemeester Harald Bouman wil de Noordoostpolder beter leren kennen. In januari en februari wil hij daarom graag bezoeken brengen aan inwoners, ondernemers en organisaties in de gemeente.

Kavels Marknesse-Zuid in de verkoop

Bouwgrond Marknesse Zuid
Gemeente Noordoostpolder start in januari 2019 met het bouwrijp maken van Marknesse-Zuid fase 3 deel B. In deze fase komen circa 32 kavels beschikbaar voor verschillende typen koop- en huurwoningen.

Evenementen tijdelijk naar terrein Marknesserweg

In 2019 kunnen evenementen zoals de kermis, het Pieperfestival en de Nacht van Oranje, niet op de Deel worden georganiseerd. De Deel, al jaren onze vertrouwde evenementenlocatie, wordt dan gereconstrueerd.

Bouw in de Wellerwaard gaat van start

Overdracht kavel Wellerwaard
Met de overdracht van de eerste twee grondkavels in de Wellerwaard kan de bouw van deze exclusieve woonwijk van start. Deze en vorige week passeerden bij de notaris de eerste kavels van Wellerwaard fase 1.
Abonneren op