Nieuws

Hieronder leest u onze nieuwsberichten. Wenst u oudere nieuwsberichten te lezen? Ga dan naar ons online archief en selecteer de gewenste datum. 

Koninklijke onderscheiding

onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Vrijdag 17 januari 2020 kreeg de heer Leo Breukel een Koninklijke Onderscheiding opgespeld. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Lachgas aan banden in Noordoostpolder

Logo gemeente Noordoostpolder
Burgemeester en wethouders van gemeente Noordoostpolder hebben een aantal maatregelen afgekondigd om het gebruik van lachgas aan banden te leggen. De gemeente wil verkoop en het gebruik in de openbare ruimte en de horeca verbieden evenals de verkoop van lachgas tijdens evenementen.

Ambitie voor VO-Campus Noordoostpolder een stap dichterbij

Logo's Emelwerda College, Vario en gemeente Noordoostpolder
Het afgelopen jaar hebben het Emelwerda College, de Vario Onderwijsgroep samen met gemeente Noordoostpolder de mogelijkheden verkend naar de campus voor het Voortgezet Onderwijs.

Stadscafé over ontwikkelingen centrum-oost

Logo gemeente Noordoostpolder
Op 23 januari organiseert de gemeente een stadscafé in 't Voorhuys in Emmeloord. Samen met een aantal ontwikkelaars worden de plannen voor de locaties gepresenteerd. De bijeenkomst start om 19.00 uur.

Aan de slag met Werelderfgoed Schokland

logo_werelderfgoed_schokland.jpg
In 1995 kende UNESCO de werelderfgoedstatus toe aan Schokland. Om deze status te houden wil UNESCO van ieder werelderfgoed weten hoe de betrokken partijen werken aan het beheer, het behoud en de bekendheid van dat werelderfgoed.

Op naar 60 kilo restafval in 2025: Recycle-tarief

Infographic samenvatting nieuwsbericht Recycle-tarief
Hoe minder restafval, hoe beter voor het milieu en straks ook voor de portemonnee. Het college stelt de gemeenteraad een nieuwe koers voor afvalinzameling voor: het Recycle-tarief.

Gastvrij Emmeloord visitekaartje van het centrum

Gastvrij Emmeloord
De stichting Centrum Management Emmeloord (CME) en gemeente Noordoostpolder hebben samen de schouders gezet onder de vernieuwde website Gastvrij Emmeloord. De site is de digitale toegang tot het centrum.

Doe mee aan de verkeersenquête

Still uit filmpje verkeer
Eens in de zoveel tijd maakt de gemeente een verkeers- en vervoersplan. Hierin staan maatregelen die de gemeente gaat nemen op het gebied van verkeer en vervoer.

Begroting in één oogopslag

Begroting 2020
In dit overzicht ziet u in één oogopslag wat de geraamde inkomsten en uitgaven van de gemeente Noordoostpolder zijn in 2020.

Buitengewoon Noordoostpolder

Beeld van film Buitengewoon Noordoostpolder
Grote verhalen beginnen klein. Dit verhaal begint met een schop. 75 jaar geleden verrees er een compleet nieuwe wereld uit de Zuiderzee. De Noordoostpolder.
Abonneren op RSS-feed
Uw Reactie
Uw Reactie