Nieuws

Hieronder leest u onze nieuwsberichten. Wenst u oudere nieuwsberichten te lezen? Ga dan naar ons online archief en selecteer de gewenste datum. 

Gratis uw verkeerskennis opfrissen?

Veilig Verkeer
Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Noordoostpolder organiseert op donderdag 5 maart een opfrisavond voor de inwoners van de gemeente NOP

Scholieren ontwerpen VO-Campus!

Foto opening tentoonstelling VO-campus 3 februari
Het afgelopen jaar  waren de scholieren van de Bonifatius mavo, het Tienercollege, Emelwerda en Zuyderzee Lyceum in Emmeloord druk bezig met een visie voor de Campus, een locatiekeuze en het ontwerp van binnen en buiten.

Aanpak 2e deel Nagelerstraat

Foto Nagelerstraat
Gemeente Noordoostpolder start op 10 februari met het tweede deel van de herinrichting Nagelerstraat. De kruising voor de Lidl wordt aangepakt om de oversteek veiliger en de doorstroming beter te maken. Het autoverkeer wordt omgeleid.

Kavels Espel vanaf 3 februari in de verkoop

Plattegrond met beschikbare kavels in Espel
Er is vraag naar meer kavels voor woningbouw in Noordoostpolder. Ook in Espel kwam deze vraag vanuit de bewoners. Daarom start maandag 3 februari 2020 de verkoop van 14 nieuwe bouwkavels.

Burgemeester sluit drugspand

Logo gemeente Noordoostpolder
Op last van burgemeester Westmaas van gemeente Noordoostpolder is op 29 januari een woning aan de Espelerlaan gesloten. De woning werd gesloten in verband met de aanwezigheid van een professionele hennepkwekerij.

Meer kavels voor woningbouw verkocht in 2019

Logo gemeente Noordoostpolder
Het aantal verkochte kavels voor woningbouw in Noordoostpolder steeg flink in 2019. De gemeente verkocht vorig jaar 131 woningkavels. In 2018 waren dit er 83. Dit jaar staan er ook nieuwe woonkavels op de planning in Emmelhage, Ens, Espel, Luttelgeest en Rutten

Ambities Lokaal Sportakkoord

Tekst: Sport verenigt Nederland #teamsportakkoord
Inclusief sporten en bewegen, vitale sport- en beweegaanbieders en van jongs af aan vaardig in bewegen. Dit zijn de ambities die sport- en beweegaanbieders, zorg- en welzijnsorganisaties, het onderwijs en het bedrijfsleven willen uitwerken in een plan met concrete acties.

Koninklijke onderscheiding

onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Vrijdag 17 januari 2020 kreeg de heer Leo Breukel een Koninklijke Onderscheiding opgespeld. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Lachgas aan banden in Noordoostpolder

Logo gemeente Noordoostpolder
Burgemeester en wethouders van gemeente Noordoostpolder hebben een aantal maatregelen afgekondigd om het gebruik van lachgas aan banden te leggen. De gemeente wil verkoop en het gebruik in de openbare ruimte en de horeca verbieden evenals de verkoop van lachgas tijdens evenementen.

Ambitie voor VO-Campus Noordoostpolder een stap dichterbij

Logo's Emelwerda College, Vario en gemeente Noordoostpolder
Het afgelopen jaar hebben het Emelwerda College, de Vario Onderwijsgroep samen met gemeente Noordoostpolder de mogelijkheden verkend naar de campus voor het Voortgezet Onderwijs.
Abonneren op RSS-feed
Uw Reactie
Uw Reactie