Nieuws

Hieronder leest u onze nieuwsberichten. Wenst u oudere nieuwsberichten te lezen? Ga dan naar ons online archief en selecteer de gewenste datum. 

Vraaggestuurd OV biedt kansen voor Noordoostpolder

Winnaars uit Rutten: Wilco Weultjes en Anne Hermus
Uit een grootschalig onderzoek naar mobiliteitsbehoeften bij inwoners in de Noordoostpolder, blijkt dat zij vraaggestuurd openbaar vervoer ofwel ‘Mobility as a Service’ wel zien zitten.

Orange The World: Poldertoren kleurt oranje

Wethouder Marian Uitdewilligen brengt symbolisch het oranje filter aan bij de Poldertoren
Vanaf vandaag, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, kleurt de Poldertoren vijftien avonden oranje. Wethouder Marian Uitdewilligen bracht vanmorgen symbolisch de oranje filters aan. 

Kunst met QR-code in Noordoostpolder

Evert de Graaff die kunstwerk van QR-code voorziet
Dankzij Evert de Graaff zijn meer dan 80 kunstwerken in de openbare ruimte in Noordoostpolder zijn voorzien van een QR-code. En naar verwachting hebben aan het einde van dit jaar alle kunstwerken zo’n code.

Denk mee over de nieuwste woonwijk van Emmeloord

Afbeelding met tekst: "Geef jouw mening over de woonwijk van de toekomst op het Dr. Jansenterrein"
De ontwikkeling van het nieuwe gezondheidsplein aan de Urkerweg 4 krijgt vorm. Dit biedt kansen voor een nieuwe ontwikkeling van het Dokter Jansenterrein.

Interview brandweervrouw Diana: "Alles valt te leren"

Foto van brandweervrouw Diana
Een paar jaar geleden maakte Diana van Seventer (31) voor het eerst kennis met de brandweer. Inmiddels werk ik bij brandweer Emmeloord. Diana hoopt met haar enthousiasme voor de brandweer ook andere vrouwen te bereiken.

Nieuwe woningbouwkavels in Kraggenburg

Foto van ingang van Kraggenburg met bouwbord
Wie op zoek is naar een plek om een nieuw huis te (laten) bouwen in Kraggenburg, kan kijken op de website woneninnoordoostpolder.nl/kraggenburg. De verkoop van zeven nieuwe woningbouwkavels in het dorp is vandaag gestart.

Noordoostpolder krijgt deelauto's

Foto van deelauto op De Deel
Netwerk Energieneutraal en de Energiepioniers starten met deelauto’s in Emmeloord. Gemeente Noordoostpolder heeft een subsidie van €15.000 beschikbaar gesteld voor de opstartkosten. De eerste testrijders gaan de komende weken er mee van start.

Recreatieve routeontwikkeling

Logo gemeente Noordoostpolder
Rust, ruimte, groen en buitenrecreatie, waarden die Noordoostpolder biedt. Om onze inwoners en bezoekers daar nog meer van te laten genieten stelt het college van B&W voor om voor drie recreatieve projecten subsidie aan te vragen vanuit het ZZL programma.

Inleveren Sinterklaastekening bij de burgemeester

Videostill Sinterklaasjournaal
In het NTR Sinterklaasjournaal hebben alle burgemeesters van Nederland kinderen gevraagd een mooie tekening voor Sinterklaas te maken. Zij hebben beloofd dat zij de tekeningen aan Sinterklaas geven.

Het sociaal loket

Logo gemeente Noordoostpolder
Sinds september heeft gemeente Noordoostpolder een sociaal loket. Hier kunnen inwoners met al hun zorgvragen en voor ondersteuning naar toe bellen of mailen. Lees hier een interview met medewerker Kiymet.
Abonneren op RSS-feed
Uw Reactie
Uw Reactie