Nieuws

Hieronder leest u onze nieuwsberichten. Wenst u oudere nieuwsberichten te lezen? Ga dan naar ons online archief en selecteer de gewenste datum. 

Aandacht voor toekomstbestendige gezondheidszorg

Logo gemeente Noordoostpolder
Reactie op eindrapport ‘Toekomstverkenning zorg in Flevoland’. Provincie en gemeenten Dronten, Lelystad, Noordoostpolder en Urk sturen vandaag een gezamenlijke brief naar minister Bruins over het rapport ‘Toekomstverkenning zorg in Flevoland’.

Proef met ruimere winkeluitstallingen geslaagd

Foto Lange Nering
In de periode april 2018 tot en met april 2019 hebben de winkeliers in de Lange Nering West, Kettingplein en Beursstraat als proef ruimere mogelijkheden gekregen om buiten hun winkelpanden hun waren uit te stallen. Deze proef was succesvol en heeft nu geleid tot een verruiming van de regels.

Succesvolle eerste week Regiotaxi Flevoland

Op de foto van links naar rechts: Nelly den Os (wethouder Leystad), Anjo Simonse (wethouder Noordoostpolder), Irene Korting (gemeente Dronten), Ewout Suithoff (wethouder Zeewolde), Jop Fackeldey (gedeputeerde Provincie Flevoland)
Munckhof en Witteveen zijn de nieuwe uitvoeringspartijen voor de Regiotaxi Flevoland. De komende jaren zullen zij de taxiritten in Flevoland verzorgen. Maandag 8 juli kwamen alle partijen bijeen om terug te blikken op de eerste week regiotaxi met deze nieuwe vervoerders.

Koninklijke onderscheiding voor Berthoo Lammers

Koninklijke onderscheiding voor Berthoo Lammers
Raadslid Berthoo Lammers heeft maandag 8 juli zijn raadswerkzaamheden tijdelijk neergelegd. Uit handen van burgemeester Harald Bouman ontving hij een Koninklijke onderscheiding.

Gemeente steunt initiatieven Tiny Houses

Logo gemeente Noordoostpolder
Het college van B&W wil nieuwe woonvormen stimuleren, waaronder Tiny Houses. De belangstelling voor Tiny Houses neemt niet alleen landelijk toe, maar ook in onze gemeente. Verschillende initiatiefnemers zijn bezig hun plannen concreet te maken en de gemeente wil ze daarbij helpen.

Nieuwe vervoerders Regiotaxi

Regiotaxi Flevoland
Inwoners met een Wmo-vervoerspas kunnen gebruik maken van de Regiotaxi. Vanaf deze maand wordt de Regiotaxi gereden door Taxicentrale Witteveen. De Regiotaxi bestelt u online via www.flevoland.nl/regiotaxi of door te bellen naar 0900 – 222 88 77.

Veteraan Rick Torenstra spreekt op Veteranendag

Rick Torenstra
Veteraan Rick Torenstra (34) raakte bij een zelfmoordaanslag in Afghanistan blind aan één oog. Noodgedwongen moest hij zijn militaire carrière opgeven. Op zaterdag 6 juli 2019 vertelt hij zijn verhaal op Veteranendag Noordoostpolder.

Nieuwe initiatiefnemers voor horecapaviljoen op de Deel

koop- en realisatieovereenkomst voor het horecapaviljoen op de Deel
Het horecapaviljoen op de Deel in Emmeloord wordt ontwikkeld en gebouwd door Evertsen Bouw uit Zwolle, naar een ontwerp van Korfker Architecten. Twee lokale ondernemers, Jarno van den Berg en Rudi van der Graaf, nemen de exploitatie voor hun rekening.

Overlast door de eikenprocessie- rupsen

Ken je de website oaki.info al? Daar vind je alle informatie over de eikenprocessierups
Kom uit voorzorg niet te dicht bij eikenbomen. De aannemer heeft het momenteel zeer druk, niet alleen in onze gemeente. Het kan even duren voordat de rupsen met de stofzuiger worden weggehaald. We verwijderen eerst de nesten bij scholen, kinderopvang en drukke locaties.

Openingsfeest Vlindertuin De Zuidert

Vlindertuin de Zuidert
Zaterdag 6 juli organiseert wijkplatform De Zuidert het openingsfeest van de vlindertuin. Alles bloeit en groeit, de tuin is klaar. Om 11 uur opent wethouder Anjo Simonse de vlindertuin. Piet Boersma verzorgt rondleidingen door de tuin. Er is gratis koffie en thee en lekkere hapjes.
Abonneren op RSS-feed
Uw Reactie
Uw Reactie