Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Start verkoop kavels in nieuwste deel Emmelhage

05 april 2024
Nieuws

De gemeente Noordoostpolder verkoopt 34 nieuwe particuliere woningbouwkavels in Emmelhage. Het gaat om kavels in het zuidelijk deel van fase 3B. De uitgifte van kavels gaat in 2 deelfases. Vanaf 4 april kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de loting. De loting zelf staat gepland voor woensdag 15 mei 2024. 

In deze verkoopronde zijn 34 kavels gepland. 18 twee-onder-één-kapwoningen en 16 vrijstaande woningen. Voor deze particuliere kavels geldt een zelfbewoningsplicht van 2 jaar. Bouwen kan naar verwachting na de zomer van 2024. Op dit moment is het bouwrijp maken van de grond in volle gang. Ook dit deel van de wijk wordt ruim opgezet, met veel ruimte voor water en groen. Bovendien opent er in 2025 een basisschool vlakbij.

Diversiteit 

In totaal komen er in het zuidelijke deel circa 108 kavels voor verschillende woningtypen. Het gaat om een mix van vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen en rijwoningen. Daarnaast worden er 42 woningen gerealiseerd door projectontwikkelaar Blue Banner Emmeloord BV. Dit zijn zowel rijwoningen als twee-onder-één-kapwoningen. Ook is er een deel voor woonstichting Mercatus en is er een kavel beschikbaar voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).externe-link-icoon

Inschrijving voor de loting

Vanaf 4 april staan de kavels in de digitale kavelkaart op www.woneninnoordoostpolder.nl/emmelhageexterne-link-icoon

Op de kavelkaart staan de beschikbare kavels en de specificaties per kavel aangegeven. Inschrijven voor de loting kan via de website tot en met donderdag 2 mei 2024.

Meer informatie over de uitbreiding: www.woneninnoordoostpolder.nl/emmelhageexterne-link-icoon