Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Werk aan de weg

Volgende stappen in het centrum van Emmeloord

Dronefoto van de werkzaamheden in het centrum van Emmeloord. Vooraan op de foto de St. Josephschool en nieuwbouw van Triade . Links de huizen van oud-Emmeloord, in het midden de Paardenmarkt, Kettingplein en de gebouwen die daar gebouwd worden. Rechts de Lange Nering.

De oostzijde van het centrum van Emmeloord bouwen we om tot een mooi woon- en winkelgebied. We zijn toe aan de volgende stappen.

Parkeerplaats Kettingplein bijna klaar

Onder de parkeerplaats is de riolering aangelegd. Daarnaast zijn er ondergronds voorzieningen getroffen voor de bomen die we dit jaar nog planten.

De aannemer is bezig met het straatwerk. We verwachten dat het plein in november open kan om te parkeren.

Noordzijde wordt deels opnieuw ingericht

Ter hoogte van het parkeerterrein Kettingplein richten we de straat Noordzijde opnieuw in. De Noordzijde wordt daar een zogenaamde shared space. Dit betekent dat auto’s, (brom)fietsers en voetgangers de straat delen. Het asfalt wordt vervangen door bestrating in dezelfde stijl als de rest van het centrum.

Noordzijde afgesloten voor verkeer

Van 31 oktober tot uiterlijk 17 december sluiten we de Noordzijde af om het gebied opnieuw in te richten. Doorgaand verkeer leiden we om via de Lange Dreef.

Parkeerplaats Paardenmarkt blijft bereikbaar

Tijdens de werkzaamheden aan de Noordzijde blijft de parkeerplaats Paardenmarkt bereikbaar. U kunt daar nog steeds parkeren voor een bezoek aan het centrum.

Straat tussen Schout en Stadsbaken in december geopend

De (tijdelijke) straat stellen we open voor bezoekers van het centrum. De aannemer probeert in november de straat definitief in te richten. Mocht dit niet lukken, dan sluiten we de straat in 2023 weer af om de werkzaamheden af te maken.

Lange Nering langs kiosken in december geopend

De tijdelijke straat stellen we open voor bezoekers van het centrum, maar gaat daarna weer dicht. De aannemer richt in 2023 de weg definitief in.

We vragen uw begrip voor de hinder die u kunt ondervinden

Deze informatie is een inschatting van dit moment - het kan nog wijzigen.
Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u mailen naar:OostzijdeEmmeloordCentrum@noordoostpolder.nl

Looproutes naar Lange Nering Oost

Looproute

Er wordt volop gebouwd aan de oostkant van het centrum van Emmeloord. De winkels aan de lange Nering Oost zijn goed te bereiken via de looproutes op dit kaartje. Autoverkeer kan vanaf het Smedingplein de Lange Nering Oost inrijden. Die is tijdens de bouw tweerichtingsweg.
Zo houden we dit deel van het centrum goed bereikbaar.

Ontwikkelingen centrum Emmeloord

Het centrum is volop in ontwikkeling en wordt op meerdere plekken verfraaid. Diverse nieuwbouwprojecten rondom de Deel hebben de westkant van het centrum een heel nieuw en modern aanzien gegeven. 

Nu is het ook de beurt aan de oostkant van het centrum. Er worden appartementen en commerciële ruimten gebouwd en de openbare ruimte wordt aangepakt. Tot in volgend jaar is de Noordzijde afgesloten voor fietsers en is er verkeershinder voor autoverkeer.

Kijk voor alle centrum ontwikkelingen op www.gastvrijemmeloord.nl

Werkzaamheden Provincie Flevoland

Verkeershinder Wrakkenweg

Van maandag 5 december tot en met vrijdag 23 december gaat de provincie Flevoland bomen langs de Wrakkenweg kappen. De Wrakkenweg wordt deze drie weken op werkdagen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Op flevowegen.nl vindt u meer informatie over werkzaamheden aan provinciale wegen. Ook kunt u zich daar aanmelden voor hun gratis SMS-waarschuwingsdienst. U ontvangt dan sms-berichten over calamiteiten en werkzaamheden op uw route. Bij werkzaamheden houden zij ook op de hoogte via Twitter. U kunt hen volgen via @flevowegen.

Wij werken maatschappelijk verantwoord

Het onderhoud van wegen gebeurt met respect voor mens en milieu:

  • Aannemers moeten werken volgens een bestek met duurzame maatregelen (energieverbruik, materialen etc.).
  • Keuze voor een aannemer die bezig is met CO2 reductie.
  • Toepassing van maximaal 50% gerecycled asfalt in het nieuwe asfalt.
  • Inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld als verkeersregelaar, opruimen van bermen).