Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Werk aan de weg

Vanaf medio september tot eind november wordt de parkeerplaats Kettingplein nieuw ingericht

U kunt tijdens deze periode niet parkeren op het Kettingplein. En op donderdagen staan de marktkramen op een andere plek. Er worden riolering en bomengroeiplaatsen onder het plein aangelegd. Daarna volgt een nieuwe indeling van het plein met nieuwe bestrating. De omliggende winkels blijven tijdens de werkzaamheden te voet bereikbaar. De dichtstbijzijnde parkeergelegenheden zijn de Paardenmarkt en Overtuinen. Tijdens deze periode wordt ook de weg tussen de Schout en het Stadsbaken in aangelegd.

Looproutes naar Lange Nering Oost

Looproute

Er wordt volop gebouwd aan de oostkant van het centrum van Emmeloord. De winkels aan de lange Nering Oost zijn goed te bereiken via de looproutes op dit kaartje. Autoverkeer kan vanaf het Smedingplein de Lange Nering Oost inrijden. Die is tijdens de bouw tweerichtingsweg.
Zo houden we dit deel van het centrum goed bereikbaar.

Ontwikkelingen centrum Emmeloord

Het centrum is volop in ontwikkeling en wordt op meerdere plekken verfraaid. Diverse nieuwbouwprojecten rondom de Deel hebben de westkant van het centrum een heel nieuw en modern aanzien gegeven. 

Nu is het ook de beurt aan de oostkant van het centrum. Er worden appartementen en commerciële ruimten gebouwd en de openbare ruimte wordt aangepakt. Tot in volgend jaar is de Noordzijde afgesloten voor fietsers en is er verkeershinder voor autoverkeer.

Kijk voor alle centrum ontwikkelingen op www.gastvrijemmeloord.nl

Werkzaamheden Provincie Flevoland

Op flevowegen.nl vindt u meer informatie over werkzaamheden aan provinciale wegen. Ook kunt u zich daar aanmelden voor hun gratis SMS-waarschuwingsdienst. U ontvangt dan sms-berichten over calamiteiten en werkzaamheden op uw route. Bij werkzaamheden houden zij ook op de hoogte via Twitter. U kunt hen volgen via @flevowegen.

Wij werken maatschappelijk verantwoord

Het onderhoud van wegen gebeurt met respect voor mens en milieu:

  • Aannemers moeten werken volgens een bestek met duurzame maatregelen (energieverbruik, materialen etc.).
  • Keuze voor een aannemer die bezig is met CO2 reductie.
  • Toepassing van maximaal 50% gerecycled asfalt in het nieuwe asfalt.
  • Inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld als verkeersregelaar, opruimen van bermen).