Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Werk aan de weg

Inloopavond werkzaamheden Baan en Oostereind in Ens

Van maandag 15 mei t/m vrijdag 30 juni gaat de N352 Baan en Oostereind in Ens op de schop. Op maandag 17 april organiseert Provincie Flevoland een inloopavond bij  “Het Wapen van Ens” over de werkzaamheden.

Werkzaamheden

De N352 is toe aan groot onderhoud. Het asfalt is verouderd en versleten en moet worden vervangen. Daarnaast worden de parkeerstroken langs de Baan vernieuwd.

Planning

De werkzaamheden duren zeven weken. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zijn de Baan en het Oostereind volledig afgesloten. Er geldt een omleidingsroute voor het doorgaande verkeer. Binnen het dorp blijft het mogelijk om van Noord naar Zuid en andersom te rijden. De werkzaamheden zijn naar verwachting op 30 juni klaar. 

Inloop

Provincie Flevoland organiseert op maandag 17 april as. een inloopavond over deze werkzaamheden. Medewerkers van de provincie en de gemeente zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Er is geen vast programma. De inloop vindt plaats van 17.00 tot 19.00 uur bij “Het Wapen van Ens” (Baan 1A). Meer informatie is te vinden op www.flevoland.nl.

Ontwikkelingen centrum Emmeloord

Het centrum heeft een heel nieuw en modern aanzien gekregen. Kijk voor alle centrum ontwikkelingen op www.gastvrijemmeloord.nl.  De komende tijd gebeuren er diverse werkzaamheden in het Centrum-oost:

Groenvakken en bestrating

Vanaf maart leggen we rondom het Stadsbaken groenvakken aan. Enkele bomen planten we nu al. De vulling van de groenvakken doen we in het najaar. Tot die tijd komt er gras in. Verder leggen we de bestrating aan, zoals parkeervakken en voetpaden. We werken aan een nette en moderne uitstraling, met groene accenten.

Nieuwe Aldi in Jumbogebouw

Op 19 april start de sloop van de Jumbo. Daarna gaat Aldi er een supermarkt bouwen. Tijdens het werk is de Schalm (steeg achter de Jumbo/Aldi) afgesloten. De bouwketen staan op de Paardenmarkt.

De nieuwe Jumbo opent op 5 april in een nieuw pand aan de overkant van het parkeerterrein.

Heeft u vragen of opmerkingen?

U kunt mailen naar: OostzijdeEmmeloordCentrum@noordoostpolder.nl

 

Werkzaamheden Provincie Flevoland

Op flevowegen.nl vindt u meer informatie over werkzaamheden aan provinciale wegen. Ook kunt u zich daar aanmelden voor hun gratis SMS-waarschuwingsdienst. U ontvangt dan sms-berichten over calamiteiten en werkzaamheden op uw route. Bij werkzaamheden houden zij u ook op de hoogte via X (voorheen Twitter). U kunt hen volgen via @flevowegen.

Wij werken maatschappelijk verantwoord

Het onderhoud van wegen gebeurt met respect voor mens en milieu:

  • Aannemers moeten werken volgens een bestek met duurzame maatregelen (energieverbruik, materialen etc.).
  • Keuze voor een aannemer die bezig is met CO2 reductie.
  • Toepassing van maximaal 50% gerecycled asfalt in het nieuwe asfalt.
  • Inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld als verkeersregelaar, opruimen van bermen).