Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Meedoenpakket Jongeren

De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen, van 4 tot 18 jaar, in Noordoostpolder mee kunnen doen. Ook wanneer het ouders of verzorgers financieel even niet voor de wind gaat. Heeft u een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm dan kunt u gebruik van maken van het Meedoenpakket Jongeren.

Het Meedoenpakket Jongeren bestaat uit

Zwemlessen

Is uw kind tussen de 5 en 18 jaar? En heeft uw zoon of dochter nog geen zwemdiploma A? Uw kind kan dan een waardebon krijgen voor de zwemlessen waarmee uw kind zijn of haar zwemdiploma A mag halen. De deelnemende zwembaden zijn:

  • Het  Bosbad in Emmeloord
  • Ny Sudersé in Lemmer
  • Zwembad Vollenhove in Vollenhove

Sport-, muziek- of cultuurlessen

Wil uw zoon of dochter, van 4 tot 18 jaar, sporten, muziek- of hobbylessen volgen? Dan kunt u hiervoor meedoenbonnen aanvragen. Uw kind kan hiermee sporten of lessen volgen ter waarde van €350,- per jaar.

Een fiets

Voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met 17 jaar kunt u éénmalig een veilige tweedehands fiets aanvragen. Bestaat er recht op een fiets? Dan ontvangt u een financieel ondersteunende bijdrage. Hiermee kunt u zelf een fiets kopen.

  • Is de fiets duurder dan de ondersteunende bijdrage? Dat moet u extra kosten zelf betalen.
  • Is de fiets goedkoper dan de ondersteunende bijdrage? Dan kunt u het verschil gebruiken voor de kosten van onderhoud. 

Gaat uw kind nog naar de basisschool? Dan kunt u de fiets maximaal 2 keer vervangen voor een groter exemplaar. Vervangen kan slechts 1 keer per 2 jaar. Ook bij vervanging ontvangt u een financieel ondersteunende bijdrage. 
Gaat uw kind naar het middelbaar onderwijs? Dan is vervanging niet mogelijk.

Een computer of tablet

Gaat uw kind naar de brugklas? Dan kunt u via de gemeente een computer of tablet aanvragen als de school er niet in voorziet.

Let op!

Soms kunt u een computer of tablet lenen via de school. Meer informatie kunt u bij de school krijgen.
Kan er een computer of tablet via de school worden geleend? Dan kunt u geen computer of tablet via de gemeente krijgen.

De aanvraagperiode is beperkt. U kunt alleen aanvragen in de periode vanaf 1 juni tot en met 30 september in het kalenderjaar waarin uw kind overstapt van (basis)school naar de middelbare school.

Voor wie is het Meedoenpakket Jongeren?

U kunt hier gebruik van maken als:

  • U en uw kind(eren) in de gemeente Noordoostpolder wonen.
  • U een netto inkomen heeft tot maximaal 120% van de bijstandsnorm. Vanaf 1 juli 2022 betekent dit voor gehuwden of samenwonenden een maximum van € 1.794,39 netto per maand. Voor alleenstaande ouders is dit een maximum van € 1.256,07 netto per maand. Deze bedragen kunnen twee keer per jaar veranderen.

Deelnemende organisaties

Gemeente Noordoostpolder werkt met een digitaal tegoed. In de online omgeving kunt u uw tegoed activeren en ook bekijken bij welke aanbieders u het tegoed kunt gebruiken. U vindt deze informatie op de speciale website voor ons Meedoenpakket.

Webwinkel voor het Meedoentegoed

Verenigingen

Aanmelden verenigingen Meedoenregeling

Aanvragen

Wilt u het Meedoenpakket aanvragen of heeft u er vragen over? Neem dan contact op met de gemeente via (0527) 63 39 11.